۲۲ تیر ۱۳۸۷، ۱۶:۲۴

جهان در هفته ای که گذشت (1)

تسلیم چک در برابر فشارهای آمریکا/ قانونی شدن استراق سمع در آمریکا

تسلیم چک در برابر فشارهای آمریکا/ قانونی شدن استراق سمع در آمریکا

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: امضای قرارداد موشکی جنجال برانگیز جمهوری چک و آمریکا،تصویب طرح استراق سمع از شهروندان آمریکایی و ازسرگیری مذاکرات شش جانبه درباره خلع سلاح هسته ای کره شمالی از مهمترین رویدادهای هفته گذشته جهان است.

از سر گیری مذاکرات شش جانبه پس از توقف 9 ماهه

- مذاکرات شش جانبه درباره خلع سلاح هسته ای کره شمالی در پکن و پس از یک توقف 9 ماهه از سر گرفته شد. نشست شش جانبه که دست کم سه روز به طور خواهد انجامید، احتمالا با انجام گفتگوهای سه جانبه و دوجانبه میان اعضاء به آغاز روند تایید بیانیه اعلام شده ازسوی کره شمالی درباره فعالیتهای هسته ای این کشور خواهد انجامید.

آمادگی رئیس جمهوری چک برای امضا قرارداد موشکی آمریکا

- رئیس جمهوری چک اعلام کرد که آماده است پس از تصویب پارلمان، قرارداد استقرار رادار موشکی آمریکا در کشورش را امضا کند.

"واتسلاو کلاووس" رئیس جمهوری چک که اکنون دوران نقاهت خود را در یک کلینیک درمانی سپری می نماید،در مصاحبه با خبرنگاران اعلام کرد آماده است در صورت تصویب قرارداد در پارلمان این کشور، بدون هیچ تاملی معاهده استقرار سامانه راداری دفاع ضد موشکی را که روز سه شنبه 18 تیر بین وزرای خارجه چک و آمریکا به امضاء رسیده است، امضاء نماید.

سنای آمریکا طرح استراق سمع را تصویب کرد

- سنای آمریکا با تایید مصوبه چندی قبل مجلس نمایندگان، به طرح استراق سمع از شهروندان آمریکایی مشروعیت بخشید که به نوعی آغاز مرگ حقوق شهروندی در آمریکا است.  این طرح که با 69 رای موافق در برابر 28 رای مخالف به تصویب رسید به آن دسته از شرکتهای مخابراتی و الکترونیکی که در طرح استراق سمع دولت آمریکا شرکت می کنند مصونیت قضایی اعطا می کند.

این قانون شدیدترین قانون درباره جاسوسی از مردم آمریکاست که در 30 سال گذشته در سنا به تصویب رسیده است.  بر همین اساس، مجلس نمایندگان آمریکا در تاریخ 21 ژوئن (اول تیر) نیز با 239 رای موافق در برابر 129 رای مخالف با این طرح کاخ سفید موافقت کرد و به این ترتیب آن را به صورت یک قانون به تصویب رسانده بود.

عناصر "پ.ک.ک" سه آلمانی را ربودند

- در پی سخت گیری دولت آلمان درباره اعضای شورشی حزب کارگران ترکیه در آلمان، این گروه سه آلمانی را در ترکیه ربودند.

 شورشیان پ ک ک در کوههای ناحیه آغری سه کوهنورد آلمانی را در کمپی در ارتفاع سه هزار و دویست متری ربودند.

ادامه درگیری ها در آبخازیا

- مسکو، از تفلیس به خاطر ادامه دادن به پرواز های جاسوسی بر فراز مناطق جدایی طلب اوستیا انتقاد کرد.ولادیمیر ایوانوف سخنگوی نیروهای حافظ صلح روسیه در اوستیای جنوبی از گرجستان به خاطر پرواز هواپیماهای جاسوسی این کشور بر فراز این منطقه انتقاد کرد. وی از پرواز دو هواپیمای جت  SU-25 متعلق به تفلیس بر فراز این منطقه خبر داده؛ موضوعی که گرجستان آن را تکذیب کرده است.

انفجار در کراچی

- پلیس پاکستان گزارش داد که در جریان یک رشته انفجار درشهر کراچی در جنوب این کشور دست کم 31 نفر کشته و زخمی شدند.

فعالیت جاسوسان روسی در انگلیس

- به ادعای یک هفته نامه انگلیسی، فعالیت جاسوسان روسی در انگلیس، سبب شده تا اقدامات ضد تروریستی نیروهای امنیتی انگلیس در این کشور با مشکل روبرو شود.

در حال حاضر دست کم 30 نیروی اطلاعاتی روس در انگلیس فعالیت می کنند که فعالیت این افراد سبب شده تا نیروهای امنیتی انگلیس در کار خود با مشکلاتی روبرو شوند.  به ادعای مقامهای امنیتی انگلیس، فعالیت نیروهای روسی در انگلیس سبب شد تا دست کم افراد یک گروه تروریستی خطرناک از چنگ نیروهای امنیتی فرار کنند.

آمریکا به دروغگویی درباره پروازهای مخفی سیا متهم شد

- نمایندگان پارلمان انگلیس با متهم کردن آمریکا به دروغگویی درباره استفاده از خاک کشورشان در پروازهای مخفی سیا(سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا)،قرار است تحقیقاتی را در این زمینه انجام دهند. آنان گفتند که آمریکا دراین پروازها درباره استفاده از جزیره " دیه گو گارسیا" واقع در اقیانوس هند که تحت کنترل انگلیس است، به آنها دروغ گفته است . 

نمایندگان همچنین اطمینانهای داده شده از سوی آمریکا درباره استفاده از این جزیره برای این پروازها را " رقت انگیز" توصیف کردند.

مذاکرات بدون نتیجه دالایی لاما و مقامات چینی

- نماینده رهبران بودائیان تبت در مذاکرات تبت و چین با ابراز ناامیدی از نتیجه این مذاکرات، از بدون نتیجه پایان یافتن آن خبر داد.

تصویب پیمان لیسبون در قبرس و عدم موافقت آلمان با تصویب آن

- پارلمان قبرس در حالی با 31 رای موافق در برابر 17 رای مخالف، پیمان لیسبون را تصویب کرد که رئیس جمهوری آلمان امضای آن را به زمان دیگری موکول کرده است.

ازسوی دیگر، "هرست کوهلر" رئیس جمهوری آلمان به عنوان بالاترین مقام اجرایی این کشور امضای معاهده لیسبون را به زمان دیگری موکول کرده است. دلیل رئیس جمهور آلمان برای امضا نکردن معاهده لیسبون، مخالفت مردم ایرلند جنوبی با آن و امضا نشدن آن در لهستان از سوی رئیس جمهور این کشور است.  

اولین نشست حزب حاکم و مخالفان در زیمبابوه

- گفتگوهای میان اتحادیه ملی آفریقای زیمبابوه - جبهه میهن پرستانه (زانو - پی.اف) و جنبش تغییرات دموکراتیک (مخالفان)  برای اولین بار از زمان انتخاب دوباره "رابرت موگابه" به عنوان رئیس جمهوری این کشور برگزار شد.

کد خبر 714300

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha