۲۲ تیر ۱۳۸۷، ۱۳:۱۱

با اجرای طرحهای ناقص؛

فرهنگیان نسبت به تحول در آموزش و پرورش بدبین شده اند

فرهنگیان نسبت به تحول در آموزش و پرورش بدبین شده اند

مدیر طرح تولید و تدوین برنامه درس ملی گفت: اجرای طرح های ناقص در آموزش و پرورش موجب بدبینی فرهنگیان نسبت به تحول در این نظام بزرگ شده است.

حجه الاسلام و المسلمین علی ذوعلم در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص انتقاد کارشناسان مبنی براینکه مبانی درس ملی همه نظری است و کاربرد ندارد، افزود: مجموعا در دستگاه های دولتی نگاه خوشبینانه ای نسبت به تحول حاکم نیست؛ به خصوص در آموزش و پرورش که طرح هایی در آن ناقص اجرا شد یا نتیجه اش موثر نبود.

وی  اظهار کرد: اگرچه در تدوین درس ملی مشارکت تمام کارشناسان و صاحبنظران را می طلبیم ولی قول نمی دهیم که از همه نظرات آنها استفاده کنیم.

مدیر طرح تولید و تدوین برنامه درس ملی با بیان اینکه تدوین درس ملی به عهده هفت کمیته است و همه کارشناسان نمی توانند در آن عضو شوند، افزود: 6 یا 7 نفر عضو این کمیته هستند که همه آنها را کارشناسان، صاحبنظران و اساتید دانشگاه تشکیل می دهند.

مدیر کل برنامه ریزی و تالیف کتابهای درسی آموزش و پرورش در خصوص نحوه انتخاب این اعضاء، اظهار کرد: این افراد از طریق کمیته های ستادی مستقر در معاونت ها و با بررسی مجری طرح و نظر مسئول کمیته تخصصی انتخاب می شوند.

وی  ادامه داد: به مسئول کمیته تخصصی که خود صاحبنظر است نیز توصیه کرده ایم که از کارشناسان مختلف استفاده کند.

ذوعلم با اشاره به فعالیت کمیته های ستادی در خصوص گردآوری نظرات ، ایده ها و  انتقال آن به کمیته های تخصصی ، گفت: به دلیل گستردگی ستاد ما خودمان نمی توانیم مستقیما وارد شویم بنابراین به شیوه غیرمتمرکز عمل می کنیم.

وی تصریح کرد: اگر در زمینه اطلاع رسانی و یا جمع آوری نظرات کم کاری صورت گرفته مربوط به خود آنها است ولی ما راهکار سومی هم برای حل این مشکل طراحی کردیم و آن برگزاری جلسه هم اندیشی بود تا اگر کارشناسی نتوانست نظرات خود را به ما انتقال دهد، در این هم اندیشی شرکت کند و مستقیما دیدگاه خود را ارائه دهد. 

مدیرکل برنامه ریزی و تالیف کتاب های درسی آموزش و پرورش تاکید کرد: اعضای ما در سازمان پژوهش و برنامه ریزی مشخص هستند و اگر کسی نظری داشته باشد می تواند به نحوی به ما برساند.

وی ادامه داد: سعی کرده ایم از تجربیات همه استفاده کنیم و نواقص را برطرف سازیم ولی نمی توانیم به خاطر موضوعات این چنینی تدوین درس ملی را دنبال نکنیم.

مدیر طرح تولید و تدوین برنامه درس ملی با تاکید براینکه تمام مباحث درس ملی کاربردی است، گفت: الگو های هدف گذاری شاخصی وجود دارد که به ما  کمک می کند میزان توفیق خود را در دست یابی به اهدافمان در این طرح ارزیابی کنیم.

ذوعلم در پاسخ به این سوال که عده ای از معلمان معتقدند که در تدوین درس ملی از طرح های قدیمی استفاده شده است، افزود: ما نمی توانیم ساختمانی بسازیم که همه مواد آن نو باشد؛ این الگوها هستند که باید جدید باشند چراکه اگر قرار باشد همه چیز متحول شود که نمی توان کاری کرد.

وی خاطرنشان ساخت: تلاشمان این است که عناصری از کتاب های درسی را تغییر دهیم ولی نه به این شکل که همه آنها را عوض کنیم؛ ممکن است مطالب قدیمی باشد ولی در قالب نو گذاشته شود و یا حتی محتوا جدید شود ولی این بدان معنی نیست که همه منابع قدیمی کنار گذاشته شود.

کد خبر 714845

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha