ردیابی قطعات موتور پژو 206 برای حذف خطای انسانی در ساخت خودرو

ردیابی قطعات موتور پژو 206 برای حذف خطای انسانی در ساخت خودرو

محققان کشور با استفاده از تکنولوژی رادیو فرکانسی (RFID) موفق شدند با کمترین خطای انسانی اقدام به ردیابی قطعات موتور پژو 206 در خط تولید کرده تا مشکلات احتمالی گزارش و رفع شوند. همچنین از این فناوری در جلوگیری از سرقت این خودرو استفاده می شود.

رضا رحیمی مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در این پروژه از فناوری RFID در خط تولید استقاده شد، گفت: این پروژه با توجه به ارزش افزوده ای که ایجاد می کند مورد توجه قرار گرفته شد.

وی به نحوه عملکرد سیستم ردیابی اشاره کرد و افزود: در این طرح 50 قطعه که در خط مونتاژ خودرو پژو 206 مورد استفاده قرار می گیرند و دارای ویژگیهایی چون گران بودن قطعه، میزان ایمنی که در خودرو ایجاد می کند و قطعاتی که بیشترین تعویض را دارند مانند صفحه کلاچ انتخاب شد.

رحیمی ادامه داد: برای رد یابی این قطعات لازم بود بارکدهایی که حاوی اطلاعاتی چون تاریخ تولید، نام شرکت و غیره است بر روی قطعات چسبانده شود. این بارکدها توسط دستگاههای بارکد خوان با استفاده از تکنووژی RFID خوانده می شود. این دستگاهها به PLC متصل است و اطلاعاتی که از سوی دستگاه بارکد خوان به کامپیوتر ارسال می شود توسط PLC ذخیره می شود.

وی با بیان اینکه این اطلاعات در مورد هر یک از اتومبیلهای تولیدی بطور جداگانه ذخیره می شود، اظهار داشت: یکسری از قطعات از فرانسه وارد می شود که تا کنون شرکتهای تولید کننده فرانسوی موافقت خود را برای چسباندن بارکدها بر روی قطعات اعلام نکرده و این ردیابی فقط برای قطعات ساخت داخل اعمال می شود.

مجری طرح تاکید کرد: از تعداد قطعات مورد ردیابی در این طرح در حال حاضر فقط بر روی "بلوک های سرسیلندر" عملیاتی شده است.

رحیمی ردیابی پرسنل را از دیگر قابلیتهای این سیستم ذکر کرد و به مهر گفت: این سیستم قادر است افرادی که در خط تولید فعالیت می کنند را ردیابی کنند و چنانچه ایرادی در خودرو ایجاد شود که ناشی از سهل انگاری پرسنل باشد با استفاده از این سیستم می توان رد یابی کرد.

مجری طرح با بیان اینکه این سیستم بیشتر برای خدمات پس از فروش قابل استفاده شده است، ادامه داد: زمانی که ایرادی در خودروها ایجاد می شود می توان برای جلوگیری از تکرار این ایراد با استفاده از این سیستم رد یابی کرد و اشکالات احتمالی در بخشهای مختلف چون تولید قطعه، مواد اولیه بکاربرده شده و غیره را با دقت بالا بررسی کرد.

رحیمی همچنین به نقش این تکنولوژی در جلوگیری از سرقت و کلاهبرداری پرداخت و توضیح داد: با تعاملی که نیروی انتظامی  با ما دارد، در حال حاضر از این سیستم برای تعیین مسرقه بودن اتومبیلها در نیروی انتظامی استفاده می شود. علاوه بر اینها بسیاری از نمایند گیها برای ماشینهای فاقد گارانتی قطعات از شرکت ایران خودرو دریافت می کردند که با بهره مندی از این سیستم جلوی این گونه اعمال گرفته می  شود.

به گفته رحیمی استفاده از سیستم در فروشگاههای زنجیره ای، بیمارستانها، رد یابی حیوانات و مدیریت کتابها در کتابخانه را از دیگر موارد کاربرد این سیستم نام برد.

کد خبر 716676

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha