به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مصطفوی در دیدار با عمیده" رئیس مجلس العلماء اندونزی و هیئت همراه، توسعه ارتباطات و تبادل اطلاعات دینی را باعث استحکام وحدت بین امت اسلامی عنوان کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران و اندونزی با همکاری یکدیگر میتوانند قدمهای مهم و سرنوشتسازی را در زمینههای ارتباطات و تبادل اطلاعات دینی و علمی بردارند و هر چه این ارتباطات در قالب تعاملات دوسویه بیشتر باشد، حل مشکلات معنوی جهان و اداره معنوی دنیای معاصر در زمینههای فرهنگ و مذهب از ارزش و قداست بیشتری برخوردار است و سبب شناخت روزافزون جوامع بشری از دستاوردهای معنوی و اخلاقی خواهد بود.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن اشاره به تحکیم روابط فی مابین، ایران و اندونزی را دو ملت بزرگ مسلمان و برادر دانست و افزود : طی سالهای اخیر و در پی سفر مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران به اندونزی، ملت ما شاهد تحرک تازهای در روند مناسبات دوجانبه بین دو کشور بزرگ مسلمان ایران و اندونزی بودهاند. حرکت رو به توسعه مناسبات جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اندونزی که در فضای جدید و تبادل هیئت های عالیرتبه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو کشور شکل گرفته است ، چشم انداز امیدبخش و مناسبی را جهت بهرهگیری هر چه بیشتر دو کشور از سقف ظرفیتهای موجود فیمابین فراهم ساخته است. با نگاهی کوتاه و گذرا به پیشینه تاریخی روابط دو کشور بزرگ مسلمان ایران و اندونزی میتوانیم همکاری دوجانبه بهویژه در زمینه روابط و همکاریهای فرهنگی و دینی را گسترش و استحکام بخشیم. کشور اندونزی از دیرباز در تحولات فرهنگی و اجتماعی بهویژه نشر و گسترش اسلام در منطقه جنوب شرقی آسیا ، نقش حائز اهمیتی برعهده داشته است.
مشاور رئیس جمهور با تأکید بر برگزاری سمینار و جلسات علمی، فرهنگی و دینی درخصوص موضوعات مورد علاقه طرفین گفت: نشست علما و اندیشمندان دو کشور می تواند باعث تقویت راهکارها ، حفظ وحدت و ثبات را به دنبال داشته باشد.
وی افزود : موضوعات مهمی مثل فلسفه اسلامی، اخلاق اسلامی، تاریخ اسلام و مذاهب و ادیان از موضوعاتی است که علماء و روشنفکران دو کشور می توانند درباره آن بحث، گفتگو و تبادل نظر نمایند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به اینکه اسلام مشکلگشای بسیاری از مخاطرات دنیایی و اجتماعی است تأکید کرد : اسلام مبانی ارزشمندی برای مشکلات معنوی جهان و اداره دنیای معاصر دارد. این امکان وجود دارد که برای آشنایی مردم دو کشور با مفاهیم ، ارزشها و هنجارهای اجتماعی: نمایشگاههای هنری، خطوط اسلامی، عکس و... که ارزشهای اسلامی را بخوبی و روشن نشان دهد، برگزار نماییم.
دکتر مصطفوی آشنایی با فلسفه نماز و حج را از زمینههای معنوی، عبادی و سیاسی برای آشنایی افکار عمومی مردم جهان عنوان کرد و اظهار داشت : دنیای ارتباطات امروز این اجازه را میدهد که روابط و تعاملات را با یکدیگر بیشتر نماییم و اخبار و اطلاعاتی که سبب نوآوری و شکوفایی در تمام امور میشود، مبادله نماییم. تبادل اطلاعات سبب پویایی و شناخت بیشتر طرفین از یکدیگر میشود.
مشاور رئیس جمهور در پایان سخنان خود گفت : پژوهشها و تحقیقات مشترکی را میتوانیم در زمینه کتب فرهنگی، فلسفی، مذهبی و دینی داشته باشیم. به هر حال فضای بسیار گستردهای را برای همکاری در تمام زمینهها داریم و امیدوارم این روابط صمیمی و حسنه موجب گشایش افق جدید در فعالیتهایمان بهویژه آشنایی دو ملت از یکدیگر باشد.
در ادامه این دیدار عمیده رئیس مچلس العلماء اندونزی با ابراز خرسندی از این دیدار گفت : جمهوری اسلامی ایران د رمقابل دشمنان اسلام بهخوبی مقاومت میکند واین شجاعت دولت و مردم ایران برای مسلمانان، بهویژه مسلمانان اندونزی الگو و افتخار است. دشمنان ملت ایران ، دشمنان ملت اندونزی نیز هستند. ما سعی داریم در همه جهات با یکدیگر همکاری تنگاتنگ و نزدیکی داشته باشیم و روابط فرهنگی و دینی مان را بیش از پیش تقویت نماییم.
وی در ادامه سخنان خود گفت : هدف سفر ما به ایران و دیدار با مقامات عالیرتبه ، کسب تجربه، ترویج و تفهیم مذاهب اسلامی در ایران است تا بتوانیم الگوی موفق حکومت اسلامی در ایران را، در جمهوری اندونزی پایهگذاری نماییم.
نظر شما