دکتر کوروش پرند در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: سازمان سنجش آموزش در قالب طرح تحقیقاتی نیازهای داوطلبان آزمونهای سراسری را در فرایند انتخاب رشته بررسی کرده است در این پژوهش هدف اصلی آگاهی از نظرات داوطلبان کنکور87، دانشجویان سال اول و مشاوران پیش دانشگاهی درباره انتخاب رشته کنکور بود.
سرپرست مرکز مطالعات، تحقیقات و ارزشیابی آموزشی سازمان سنجش، با بیان اینکه در این طرح تحقیقاتی 143مشاور پیش دانشگاهی از 25 استان کشور شرکت داشته اند، گفت: 63 درصد این تعداد را مردان و 37 درصد آن را زنان تشکیل می دادند.
وی گفت: بر اساس این تحقیق آشنایی با رشته ها و آینده شغلی و تحصیلی، انتشار کتاب یا نشریات درباره مشخصات رشته های دانشگاهی و فرایند انتخاب رشته، ایجاد مرکز انتخاب رشته با مشاوران مجرب، توجیه کافی درباره رشته ها و امکانات آنها، شناخت استعدادها و علایق برخی نیازهای داوطلبان کنکور در هنگام انتخاب رشته از منظر مشاورین پیش دانشگاهی به شمار می آیند.
پرند همچنین اطلاع رسانی و آموزش جهت انتخاب رشته، آشنایی با نیاز فردی و اجتماعی، برگزاری کارگاههای روانشناختی برای کاهش استرس انتخاب رشته و فرصت کافی برای انتخاب رشته را دیگر نیازهای داوطلبان کنکور از نظر مشاورین پیش دانشگاهی مدارس عنوان کرد.
وی اظهار داشت: مشاورین پیش دانشگاهی در این تحقیق خواسته بودند برای مشاورین آموزش و پرورش کارگاههای آموزشی درباره انتخاب رشته برگزار شود از این رو دفتر مطالعات سازمان سنجش شرایطی را فراهم کرده است تا مشاورین آموزش و پرورش برای انتخاب رشته کنکور امسال آموزش ببینند.
سرپرست مرکز مطالعات، تحقیقات و ارزشیابی آموزشی سازمان سنجش افزود: پودمانهای آموزشی نیز برای این منظور در سازمان سنجش تهیه شده و بدین ترتیب آماده ارائه آموزشهای فنی و تخصصی به مشاورین آموزش و پرورش هستیم.
وی گفت: همچنین سازمان سنجش امسال علاوه بر نرم افزار سامان رشته، کتابی را نیز در زمینه راهنمایی انتخاب رشته منتشر می کند در این کتاب معرفی رشته ها و دانشگاهها و همچنین چگونگی استفاده از انتخابهای دیگران به داوطلبان کنکور ارائه می شود.
پرند مشورت را یکی از نکات بسیار مهم در انتخاب رشته کنکور سراسری دانست و گفت: مشورت فرصتی برای رشد و کسب تجربه است و به ما کمک می کند برای انتخاب آگاهانه نسبت به موضوعات آگاهی و شناخت کسب کنیم.
وی درباره ویژگیهای افرادی که در مشورت انتخاب رشته می توانند داوطلبان کنکور را کمک کنند افزود: در صورتی که فردی از شایستگی برای ارائه راهنماییهای لازم برخوردار نباشد و در مورد موضوع شناخت نداشته باشد نمی توانند مشاور خوبی برای داوطلبان کنکور باشد.
سرپرست مرکز مطالعات، تحقیقات و ارزشیابی آموزشی سازمان سنجش گفت: بسیاری از افراد یا مکانهایی که به مشاوره انتخاب رشته داوطلبان کنکور می پردازند، به دلیل نداشتن اطلاعات درست از سهمیه های مناطق، رشته ها و .. موضوعات کارشناسی و تخصصی، اطلاعات واضحی را در اختیار داوطلبان قرار نمی دهند.
وی افزود: از سوی دیگر افرادی هستند که درباره رشته های تحصیلی آشنایی دارند اما در کل نمی توانند اطلاعات خوبی را به داوطلبان ارائه دهند.
وی لزوم داشتن علاقه به امر مشاوره انتخاب رشته، تجربه واقعی، صعه صدر و انعطاف پذیری را برای مشاورین انتخاب رشته کنکور ضروری دانست و گفت: داوطلب باید به مشاور انتخاب رشته خود اعتماد داشته باشد از این رو بهترین مشاورین می توانند افراد خانواده و مشاورین مدارس مانند معلمین باشند.
نظر شما