به گزارش خبرنگار مهر در کرمانشاه، ستار محمودی در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل آب منطقهای کرمانشاه اظهار داشت: طبق نمودار در یک آمار40 ساله میزان بارندگی کشور تقریبا با 250 میلی متر ثابت بوده اما از 10سال اخیر میانگین بارندگی با کاهش مواجه بوده است.
وی افزود: این کاهش بارندگی در 10سال اخیر نشان داد که کشور مستعد خشکسالی است و کاهش بارندگی در سال گذشته عملا کشور را با خشکسالی مواجه کرده است.
محمودی تصریح کرد: ما در کشور 130میلیارد متر مکعب منابع آب تجدید شونده داریم که 92 میلیارد متر مکعب به صورت سطحی در گردش است و 38میلیارد متر مکعب در قالب منابع آبهای زیر زمینی.
وی تعداد سدهای کشور را 200 سد با ظرفیت ذخیره 22 میلیارد متر مکعب اعلام و تصریح کرد: با مدیریت خوبی که بر آب سدهای کشور حاکم شده وزارت نیرو بخش توزیع آب آشامیدنی شهری را در اولویت قرار داده است.
مشاور وزیر نیرو با اشاره به مصرف بالای آب در بخش کشاورزی گفت: اکنون93درصد آب کشور در بخش کشاورزی استفاده میشود که با توجه به مشکلات امسال برای رفع برخی مشکلات و تنگناها در جاهایی که محدودیت آب وجود داشت اجازه کف کنی چاهها داده شد.
وی مدیریت بر مصرف آب را مهم ترین برنامه تدوین شده جهت مقابله با خشکسالی از سوی دولت عنوان کرد و ادامه داد: بر اساس این برنامه مشخص شد که در هر مقطع از چه سدی چه میزان آب و در چه بخشهایی مصرف شود. همچنین برای تامین آب مناطقی که تنگنا دارند طرحهایی تعریف شد و در جهت سیاست های کشت با هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی مقرر شد در خیلی از مناطق کشور از کشتهای پر آب خودداری شود.
محمودی افزود: در همین راستا در مجموع تاکنون مجوز حفر 400 حلقه چاه عمیق و تعدادی چاه نیمه عمیق برای تامین آب آشامیدنی و کشاورزی کشور صادر شده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت منابع آب ایران گفت: در611 دشت شناسایی شده کشور سالانه بیش از هشت میلیارد مترمکعب آب بیشتر از ظرفیت آبهای زیر زمینی برداشت میشود که برای مهار این روند 222 دشت را ممنوعه اعلام کردیم. در این دشتها منابع ذخیره آب کمتر از میزان ذخیره سالانه است که این به آن معنا است که در این دشتها بیشتر از ظرفیت آب برداشت میشود.
مشاور وزیر نیرو با بیان اینکه برای تعادل بخشی به منابع آبهای زیر زمینی باید سالانه 280میلیون متر مکعب از منابع آبهای زیرزمینی احیا شود، گفت: جلوگیری از اضافه برداشت از آبهای زیر زمینی، تعیین تکلیف چاه های غیرمجاز و ساماندهی آبهای مدیریت نشده از دیگر برنامههای دولت در راستای مقابله با خشکسالی است.
وی تغییر الگوی مصرف را امری ضروری دانست و افزود: ما هر چه به جلو می رویم با افزایش جمعیت و کاهش منابع آب مواجه می شویم بنابراین باید به فکر تغییر الگوی مصرف در تمام بخش ها باشیم.
محمودی با ابراز رضایت و قدردانی از مردم به دلیل صرفه جویی در مصرف آب طی چهار ماه گذشته گفت: براساس آمار ارائه شده از سراسر کشور میزان آب مصرفی مردم در چهار ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.
نظر شما