به گزارش خبرنگار مهر، سید مصطفی علوی امروز در یک نشست خبری با بیان اینکه در حال حاضر 200 نازل غیر فعال عرضه سوخت سی.ان.جی در کشور وجود دارد، اظهار داشت: قطع مکرر برق، فرسوده شدن برخی از نازل ها ، نامحدود بودن میزان سوختگیری در جایگاه ها و کمبود جایگاه از مهمترین دلایل ایجاد صفهای طویل در جایگاه های عرضه سوخت سی.ان.جی است.
به گفته علوی هم اکنون در کشور 267 جایگاه تک منظوره عرضه سی.ان.جی فعال شده که 38 جایگاه در سال جاری به بهره برداری رسیده است. این در حالی است که در مقابل 234 جایگاه تک منظوره غیر خصوصی 31 جایگاه تک منظوره خصوصی در کشور وجود دارد.
وی متوسط مصرف کنونی سی.ان.جی در کشور را 5 میلیون متر مکعب در روز عنوان کرد و افزود: برنامه ریزی برای افزایش این میزان به 8 میلیون متر مکعب در روز انجام شده، ضمن اینکه برای فصل زمستان افت فشار قابل توجهی پیش بینی نمی شود.
مدیر عامل شرکت گاز خودرو درخصوص مشکلات جایگاهداران برای پرداخت قبوض آب و برق تصریح کرد: در حال حاضر بخش خصوصی هر متر مکعب گاز طبیعی را با قیمت 8 تومان تحویل می گیرد و 20 تومان به فروش می رساند که به طور متوسط 12 تومان برای هر متر مکعب سود می برد. این در حالی است که با برنامه ریزی های انجام شده سعی خواهد شد جایگاه های سی.ان.جی در شهرهای کوچک نیز به سود دهی مورد نظر برسند.
علوی از مشخص شدن جزئیات کارمزدی کردن جایگاه های سی.ان.جی تا پایان هفته جاری خبر داد و اضافه کرد: توصیه می کنم جایگاه ها هر چه سریعتر قبوض خود که حق دولت است را پرداخت کنند اما با ابلاغ شرکت گازخودرو قرار شده که تا جایی که ممکن است قطع گاز صورت نگیرد تا جایگاهها با مشکل مواجه نشوند.
وی تعداد خودروهای تبدیل شده در کشور را 8 هزار دستگاه ذکر کرد و گفت: طبق استانداردهای موجود باید حداقل برای هر هزار خودرو یک جایگاه سی.ان.جی وجود داشته باشد.
مدیر عامل گاز خودرو با بیان اینکه ایران ازنظر جایگاه سی.ان.جی در رتبه هفتم دنیا و از لحاظ میزان خودروهای تبدیل شده در جایگاه چهارم قراردارد، تصریح کرد: تا پایان سال جاری تعداد جایگاه های عرضه سوخت سی.ان.جی باید به 1800 جایگاه برسد.
علوی با بیان اینکه در حال حاضر تقریبا همه تجهیزات و قطعات مورد نیاز قابل تامین است ، ادامه داد: هر سازنده ای که قطعه ای برای عرضه داشته باشد با دادن تضمین خریداری می کنیم.
مدیر عامل شرکت گاز خودرو رشد مصرف سوخت سی.ان.جی را در آسیا، اروپا، آفریقا، آمریکای جنوبی و شمالی را به ترتیب 51 ، 12 ، 21 ، 27.9 و 3.7 درصد ذکر کرد و افزود:مساله بومی سازی موضوع بسیار مهمی است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد این در حالی است که انحصاری بودن شرایط تامین قطعات در حال حاضر بسیار نگران کننده است.
محمد رضا امید خواه رئیس کنفرانس سی.ان جی نیز در سخنانی هدف از برگزاری این کنفرانس را تهیه یک دستور العمل اجرایی عنوان کرد و اظهار داشت: تلاش می شود در این کنفرانس دو روزه مشکلات بخش سی.ان جی بیشتر مشخص شده و برای آن راه حل ارایه شود.
وی نقش بخش خصوصی دراین کنفرانس را بسیار پررنگ ارزیابی و خاطرنشان کرد: بحث سی.ان.جی مانند سایر سوختها نیست و پیچیدگی هایی دارد که باید به آنها توجه شود.
سعید پاکسرشت دبیر کنفرانس نیز در سخنانی هدف از برگزاری همایش سی.ان.جی را تعامل بیشتر بین دستگاه های مربوطه دانست و اظهار داشت: گسترس استفاده از سوخت سی.ان.جی با حضور بخش خصوصی بسیار مورد توجه است و امیدواریم حداکثر تلاش برای حضور این بخش به کار گرفته شود.
نظر شما