به گزارش خبرنگار مهر، محمد نهاوندیان در یک نشست خبری با تشریح دستاوردهای سفر هیئت ایرانی به آلمان گفت: ایران رابطه ای دیرینه با اقتصاد آلمان داشته ولی هم اکنون شرایط تحریم و محدودیتهای اقتصادی ایجاد شده کاهش مبادلات اقتصادی و تجاری دو کشور را رقم زده است.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: درتمامی مذاکرات این اشتراک نظر میان مسئولان اقتصادی ایران و آلمان به صراحت ابراز شد و هر دو طرف از این موضوع ناخرسند بودند.
وی تصریح کرد: با توجه به فرصتهای جدیدی که هم اکنون در اقتصاد ایران ایجاد شده و نیز رویکرد کشور به سمت خصوصی سازی و فرصتهای گسترده ای که برای سرمایه گذاری مشترک وجود دارد، دو طرف علاقه مند به گسترش رشد مبادلات تجاری هستند.
به گفته نهاوندیان، مقرر شد جامعه اقتصادی و بازرگانی ایران و آلمان از مسئولان سیاسی بخواهند که از طریق مذاکرت جدی در فرصت جدیدی که پیش آمده شرایط تحریم را رفع کنند. به عبارتی دیگر، با توجه به اینکه اعلام محدودیتهای اقتصادی به دلایل سیاسی نمی تواند کارساز باشد طرفین علاقه مندی جدی خود را به آغاز دور جدیدی از مذاکرات اعلام کردند.
وی ادامه داد: براین اساس، طرفین باید یک راه حل برون رفت که متضمن رفع محدودیتها و تحریمها باشد را یافته و در عمل پیاده کنند.
این مقام مسئول در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران خاطر نشان کرد: در شرایط موجود که تحریمهای شورای امنیت وجود دارد طرفین باید همکاری کنند تا اقدامات فرا قطعنامه ای متوقف شده و مشکلات موجود بین بنگاه های دو طرف نیز در انجام مبادلات برطرف شود.
نهاوندیان گفت: به این جهت پیشنهاد تشکیل کمیته مشترکی از سوی اتاق ایران و اتاق بازرگانی آلمان مطرح شد که به مسائل بنگاه های اقتصادی رسیدگی شو؛ این امر مورد استقبال قرار گرفت و قرار شد شامل حل مشکلات بانکی و برداشتهای افراطی و سختگیرانه در مورد استفاده دو منظوره طرفین باشد.
وی افزود: به هر حال مشکلات ناشی از تحریم برطرف می شود؛ بنابراین طرفین باید خود را برای همکاری در زمینه های جدید شرایط بعد از تحریم آماده کنند اما این امر مستلزم آشنایی با فرصتهای جدید و فضایی است که بعد از ابلاغ سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی در ایران ایجاد شده است.
نهاوندیان با اشاره به فرصتهای مناسب پیش روی سرمایه گذاران آلمانی در پروژه های نفت، گاز، انرژی در ایران خاطر نشان کرد: هم اکنون فرصتهای جدیدی در زمینه ساخت وساز ، سرمایه گذاری صنایع سنگین، حمل و نقل دریایی ،حمل و نقل هوایی ، بیمه و بانک به وجود آمده که شرکتهای آلمانی باید از آنها اطلاعات بیشتری داشته باشند. برهمین اساس، قرار بر تبادل هیئتهای تجاری میان دو کشور شد.
وی گفت: خوشبختانه نحوه ابراز نظر آلمانیها در برلین، مونیخ و هامبورگ کاملا مثبت بود و امید می رود بتوان با پیگیری دستاوردهای سفر آثار مطلوبی را در پیشرفت مذاکرات سیاسی و رفع تحریمها شاهد باشیم.
نهاوندیان تصریح کرد: طبعا اتاق ایران و آلمان در این زمینه تلاشهای فراوانی انجام داده و فعالیتهای بعدی را نیز به خوبی پیش خواهد برد.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با اشاره به برگزاری جلسه با ایرانیان مقیم آلمان در هامبورگ اظهارداشت: سیاست اتاق بازرگانی تقویت تشکلهای ایرانیان در خارج کشوراست که امید می رود اتاق بازرگانی ایران و آلمان ارتباط فعال تری را با این تشکل داشته باشد.
وی ادامه داد: برای تاسیس مرکز تجاری در آلمان گامهای مثبتی برداشته شد که امید می رود با همکاری اتاق ایران و آلمان محلی برای آن در هامبورگ در نظر گرفته شود و مقدمات تاسیس شرکت مربوطه نیز فراهم آید.
نظر شما