حجت الاسلام حسین ملانوری سردبیر مجله مبلغان و قائم مقام معاون تبلیغ حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه نسبت کتابهای داستانی دینی به کتابهای دینی، تفسیری، حدیث، اخلاق و اعتقادی بسیار کمتر است، اظهار داشت: تعداد کسانی که به صورت تخصصی در این حوزه فعالیت کنند بسیار کم هستند. در حوزه علمیه قم، کتابهایی در باب دعا و زیارت نگارش شده است، اما در بخش تبلیغ نوشتاری چون داستان فعالیت قابل توجهی صورت نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه داستانهای دینی خوب در سطح کشور بسیار محدود هستند، تصریح کرد: متولیان فرهنگی کشور کمتر به این موضوع بها داده و به مقوله تبلیغ در عرصه داستان نویسی نپرداخته اند. عمده کار تبلیغ دینی به مقوله منبر به شکل سنتی باز می گردد که اگر نگاه متولیان تبلیغ دین به این سو برود که از همه ابزارها و شیوه های تبلیغ دین استفاده کنند موجب می شود فعالیتهایی قابل توجهی در این عرصه انجام شود.
حجت الاسلام حسین ملانوری با تأکید بر اینکه مسئولان فرهنگی کشور باید به داستان نویسی بها دهند، یادآور شد: بها دادن از منظر مادی و معنوی و تشویق نویسندگان این عرصه عاملی برای از بین رفتن آسیبهای این حوزه می شود که در شرایط فعلی همت مدیران و نگاه آنها در این زمینه تأثیرگذار خواهد بود.
سردبیر مجله مبلغان با بیان اینکه آموزش دادن نیروهای علاقمند این عرصه امری مهم به شمار می رود، افزود: محقق شدن این امر نیازمند نگاه کلان به عرصه تبلیغ است که کمتر نگاه تخصصی در این عرصه صورت گرفته، اما آنچه مشخص است این است که رسانه ها و صدا و سیما کمتر به این بعد پرداخته اند.
وی در ادامه گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر تبلیغات قم، معاونت تبلیغ حوزه علمیه قم، سازمان تبلیغات اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان متولیان فرهنگی هستند که باید در این خصوص به صورت جدی فعالیت کنند و به پرورش نیروهایی با استعداد در زمینه نوشتن کتب دینی بپردازند.
قائم مقام معاون تبلیغ حوزه علمیه قم تخصیص بودجه کافی در این زمینه و ارائه جوایز مادی در کنار حمایتهای معنوی از نویسندگان این عرصه را عامل رشد این حوزه خواند و گفت: این فعالیتها از نظر روانی تأثیر مثبت و سازنده ای خواهند داشت. افرادی که وارد این عرصه می شوند معمولا انگیزه های شخصی دارند که اگر متولیان فرهنگی کشور به آنها بها دهند داستانهای دینی نیز توسعه چشمگیری پیدا می کند.
نظر شما