به گزارش خبرگزاری مهر، در ابتدای این نشست شهرام گیلآبادی گفت: رادیو و نمایش در کنار هم میتوانند قدرتنمایی عظیمی کنند، چرا که نمایش ما به ازای فرهنگ در تمام دنیاست و رادیو هم رسانهای منحصر به فرد و فراگیر است و اداره کل نمایش رادیو به عنوان فراگیرترین و مردمیترین نهاد نمایشی در کشور میتواند حامل و منتشر کننده فرهنگ ایران باشد.
مدیر اداره کل نمایش رادیو از نمایشنویسان رادیو خواست که خود را به تپش معنایی جامعه نزدیک کنند و تاکید کرد: رسانهای که نیازی از نیازهای جامعه را پاسخ نگوید و مردم نقطه اتصال با آن نداشته باشند اصلا رسانه نیست.
در این نشست صدر الدین شجره کارگردان نمایشهای رادیویی نیز درباره اطاله کلام در کارهای نمایشی رادیو و تلویزیون صحبت کرد و گفت: به خصوص در دیالوگهایی که برای متنهای نمایشی نوشته میشود این درازگوییها بیش از این که برای مخاطب جذابیت ایجاد کند موجبات دلزدگی او را فراهم میآورد.
شجره قرار گرفتن واژهها و اصطلاحات وارداتی را در کنار عبارات فارسی به ویژه در متون تاریخی و مذهبی از دیگر نقاط ضعف متون نمایشی دانست.
مهدی شرفی که بیش از سی سال است در رادیو سردبیری نمایشهای رادیویی را بر عهده دارد و هم اکنون قصه شب رادیو ایران به سر دبیری او به روی آنتن میرود دیگر سخنران این مراسم بود.
وی در ادامه افزود: مقدمهچینیهای بیهدف یکی از آفتهای نمایشهای رادیویی است در حالی که به خصوص در رادیو نویسنده باید در اولین مرحله و با ایجاد یک ضربه کلید داستان را بزند و ذهن مخاطب را به تحرک وادارد. رادیو به وسیله موسیقی و نمایشهایش میتواند روحیه جامعه را تلطیف کند.
محمد مهاجر تهیه کننده ارشد رادیو نیز در این گردهمایی متنهای نمایشی را از نگاه و دید تهیه کنندهها مورد تحلیل و بازکاوی قرار داد و گفت: انتخاب موسیقی مناسب برای متن، فضا سازی با توجه به افکتهای موجود وظیفه تهیه کننده است، اما دوستان نویسنده باید بکوشند تا فضا سازی در متنهایشان عجین شده باشد، چرا که گاهی اوقات نوشتهها به گونهای است که فضا به متن الصاق شده و در این موارد تهیه کننده هر چقدر هم تلاش کند نمیتواند نمایش قابل قبولی به مخاطب ارائه دهد.
نظر شما