این منتقد درباره وضعیت تولید فیلمهای ورزشی به خبرنگار مهر گفت: سینمای ما فضایی محدود دارد و تهیهکنندگان اغلب از تمام ظرفیتهای موجود برای جذب تماشاگر استفاده نمیکنند. این در حالی است که تعداد قابل توجهی از فیلمهای پرفروش خارجی در سالهای اخیر آثار ورزشی بودهاند.
کارگردان مستند سینمایی "آقای کیمیایی" ادامه داد: البته از آنجا که مثلا در آمریکا ورزشهایی مانند راگبی، بیسبال و گلف حتی بیش از فوتبال طرفدار دارد و ساخت فیلم در مورد این ورزشها از تولید فیلم فوتبالی سادهتر است، امکان بیشتری برای تولید اثر ورزشی به وجود میآید.
قادری در مورد دیدگاه تهیهکنندگان نسبت به ساخت فیلمهای ورزشی گفت: تجربهای مانند "خط پایان" در دوره خود کاملاً موفق بود و آن زمان تهیهکننده به سوژهای اعتماد کرد که چندان مورد آزمایش قرار نگرفته بود. اما در حال حاضر کمتر تهیهکنندهای این ریسک را میپذیرد که فیلمی با موضوع ورزش بسازد و از موجهای موجود در سینما فاصله بگیرد.
وی در مورد لزوم ساخت فیلم ورزشی گفت: مهمترین نتیجه حاصل از تولید این فیلمها ایجاد تنوع در سینماست. با وجود چنین آثاری سینما از شکل فعلی فیلمهای آپارتمانی و دعوای زن و مرد خارج میشود. البته اغلب فیلمهای ورزشی بیش از آنکه به خود ورزش بپردازند به حواشی توجه کردهاند. از این رو "آفساید" با وجود داشتن نکات قابل توجه نمیتواند فیلم ورزشی خوب باشد.
این منتقد با ابراز تاسف از اینکه اتفاقی مهم چون پیروزی تیم ملی فوتبال ایران بر استرالیا مورد توجه سینماگران قرار نگرفته افزود: اگر این اتفاق در هر کشور صاحب سینما میافتاد حتماً از نظر دور نمیماند و فیلمهای بسیاری بر اساس آن ساخته میشد. اما با آنکه بیش از 10 سال از زمان وقوع این اتفاق میگذرد، کسی فیلمی در این زمینه تولید نکرده و این تاسفبرانگیز است.
قادری همچنین در مورد بیتوجهی کارگردانان شاخص سینمای ایران به ورزش گفت: ساخت فیلم ورزشی برای کارگردانی که سالها کار کرده و صاحب تجربه است، یک ریسک محسوب میشود. زیرا حاصل کار چندان تضمین شده نیست و کارگردان شاخص پس از سالها فعالیت نمیتواند این ریسک را بپذیرد که فیلمی در فضایی کاملاً متفاوت با سایر آثارش بسازد.
نظر شما