۸ مرداد ۱۳۸۷، ۹:۴۱

گزارش خبری مهر/

وقوع سیل در ماه آینده گلستان را تهدید می کند

وقوع سیل در ماه آینده گلستان را تهدید می کند

گرگان - خبرگزاری مهر: بر اساس اعلام مسئولان امر خطر بروز سیل در مرداد و شهریور ماه سال جاری در گلستان جدی و تهدید کننده است ، از این رو به اعتقاد آنها برای کنترل این تهدید باید به مدیریت بحران، تدوین قوانین و نظامنامه جامع و اصولی در منطقه توجه ویژه شود.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، کارشناسان از سیل به عنوان تهدید اصلی و مهم در استان گلستان نام می برند و بر لزوم اتخاذ روشهای علمی و نوین برای پیشگیری از خسارتهای آن تاکید دارند این درحالی است که سالانه حوادث زیادی در گلستان رخ می دهد و براساس یافته های پژوهشی، گلستان مقام اول سیل خیزی و طغیان رودخانه های کشور را به خود اختصاص داده است.

جمعی از کارشناسان و مسئولان در حاشیه کارگروه تخصصی سیل و طغیان رودخانه های کشور در گرگان و در گفتگو با خبرنگار مهر، توجه به مهندسی رودخانه ها، اطلاع رسانی و آموزش به مردم، هماهنگی بیشتر بین دستگاههای اجرایی،  توجه به آبخیزداری،  تدوین قوانین و مقرارت ساخت و ساز در حریم رودخانه ها و مدیریت بحران در روستا را برای کاهش خسارت ناشی از سیل در منطقه مهم برشمردند.

طرح جابجایی و ایمن سازی مناطق سکونتگاهی در معرض بحران از دیگر طرحهای موثر برای مقابله با بحرانهای احتمالی عنوان شد.

طبق آمار 700 روستای گلستان در معرض بروز سیل قرار دارد.

معاون امورعمرانی استانداری گلستان گفت: خطر وقوع سیل تا شهریورماه این استان را تهدید می کند از اینرو باید برای پیشگیری از این بحران آمادگی لازم در منطقه ایجاد شود.

هوشنگ غلامزاده افزود: تامین و تجهیز امکانات دهیاریها به عنوان مدیران حوادث غیرمترقبه در مناطق روستایی ضروری است.

وی اظهار داشت: سیل هرساله خسارتهای زیادی در منطقه به بار می آورد، بنابراین باید به گونه ای عمل شود تا شمار خسارت این حادثه طبیعی کاهش یابد.

وی خاطرنشان کرد: نقاط امن و در معرض بحران روستاها باید شناسایی و ساماندهی شود و اطلاع رسانی مطلوبی در این زمینه صورت گیرد.

به گفته غلامزاده، سیل به عنوان حادثه طبیعی همواره تهدید کننده و در کمین است و باید همیشه برای مقابله با این بحران آمادگی کامل وجود داشته باشد.

معاون عمرانی استانداری گلستان ادامه داد: رعایت قوانین و مقرارت اصولی ساخت و سازها و بیمه محصولات کشوری و اماکن مسکونی از دیگر طرحهایی است که باید فراگیر و گسترده شود.

یک کارشناس آب و خاک از گرگان گفت: تدوین برنامه جامع و توجه بیشتر به فعالیتهای آبخیزداری امری ضروری است.

محمد جهانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: کم توجهی به فعالیتهای آبخیزداری و روند رو به رشد تخریب عرصه های ملی پیامدهای ناگواری از جمله بروز سیل را در کشور به بار می آورد.

وی اظهار داشت: فرسایش خاک مهمترین دلیل بروز سیل و ازبین رفتن پوشش گیاهی است که باید به این بخش توجه ویژه شود.

وی خاطرنشان کرد: سالانه 15 تا 20 میلیون تن فرسایش خاک در مناطق شمالی کشور از جمله گلستان رخ می دهد که این امر پیامدهای زیانباری از نظر اقتصادی و اجتماعی دارد.
به گفته جهانی به دلیل بهره برداری غیر اصولی از منابع آب و خاک میزان خسارتها و بروز سیل در مناطق شمالی از جمله گلستان زیاد است.

این کارشناس ادامه داد: اجرای طرحهای آبخیزداری باید به صورت یک فرهنگ عمومی درآید تا اثرات مخرب سیل را در منطقه کاهش دهد.

وی افزود: ارتقای سطح آگاهیهای عمومی از طریق تشکلهای غیردولتی و مردم نهاد واقعیتی است که نباید نادیده گرفته شود.

وی یادآور شد: بر اساس آمار در فاصله سالهای 1330 تا 1370،  یک هزار و 360 سیلاب در کشور به وقوع پیوست که درصدی از آن در استان گلستان بوده است.

به گفته وی حوادث طبیعی از جمله سیل سالانه میلیاردها ریال به اقتصاد ملی کشور خسارت وارد می کند که با این اعتبار می توان هزاران طرح عمرانی در کشور ایجاد شود.

ناصر طالبی کارشناس ارشد کشاورزی از گنبد نیز گفت: متاسفانه وضعیت حفاظت از خاک در مناطق شمالی از جمله گلستان چندان مطلوب نیست و کاهش خسارتهای ناشی از سیل علاوه بر اجرای طرحهای اصولی و زیربنایی به فرهنگ سازی و آموزش توده های مردم نیاز دارد.

وی اظهار داشت: باید راه کارهای مناسب برای کنترل اثرات منفی سیل در منطقه بررسی و به آمایش سرزمین نیز توجه اساسی شود.
وی خاطرنشان کرد: توجه به مهندسی رودخانه ها اولویت مهمی است و اکنون به دلیل برداشت غیرمجاز و دخل و تصرف، برخی از رودخانه های گلستان از حالت طبیعی خارج شده اند.

به گفته طالبی، سیل به عنوان یک معضل جدی و یک بحران استانی در گلستان مطرح است که برای کنترل این پدیده باید طرح جامع ارائه شود.

این کارشناس ادامه داد: بسیاری از این حوادث طبیعی که رخ می دهند، نتیجه عملکرد و دخل و تصرف انسان در طبیعت است و ساخت و ساز غیر اصولی از بین بردن پوشش گیاهی در این زمینه موثر است.

مسئول ستاد حوادث غیرمترقبه گلستان گفت: سیل همه ساله این استان را تهیدید می کند، بنابراین دستگاههای اجرایی برای پیشگیری از خسارتهای احتمالی باید تعامل مطلوب داشته باشند.

رسول حسام در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: اتخاذ روشهای علمی مقابله با سیل ضروری است و باید به اقدامات بنیادین این حوزه توجه ویژه شود.

وی اظهار داشت: تقویت سیستمهای باران سنجی و هواشناسی از دیگر مواردی است که باید در اولویت قرار گیرد و برای کاهش آسیبها و خسارتهای احتمالی به مردم اطلاع رسانی و آموزش لازم ارائه شود.

وی مدیریت بحران درروستا را مهم دانست و گفت : دهیاران باید مناطق درمعرض خطر را در منطقه شناسایی و به مردم اطلاع رسانی کنند.
حسام، ایمن سازی و جابجایی روستاهای در معرض بحران را از دیگر طرحها برشمرد و گفت: امسال 50 روستای منطقه ایمن سازی و جابجا می شوند.

بیش از یک میلیون و 600 هزار نفر جمعیت گلستان در 24 شهر و بیش از 1400 روستا و منطقه سکونتگاهی به سر می برند.

کد خبر 721682

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha