۶ مرداد ۱۳۸۷، ۹:۰۵

گزارش خبری مهر/

مردم شهرستان ایذه اکثر ساعات شبانه روز آب ندارند

مردم شهرستان ایذه اکثر ساعات شبانه روز آب ندارند

اهواز - خبرگزاری مهر: شهروندان شهرستان ایذه در استان خوزستان حدود 15 سال است که با مشکلات عدیده ای برای تامین آب شهری خود مواجه هستند به طوری که اکثر ساعتهای شبانه روز آب شهری آنها یا قطع است یا جریان ضعیفی دارد.

به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، شهرستان ایذه در استان خوزستان، با پهنه اى حدود ۲۰ کیلومتر مربع، در دشتى بیضى شکل در شمال شرقى استان خوزستان قرار دارد. مالمیر سابق (ایذه کنونى) در فاصله ۱۹۰ کیلومترى جنوب غربى اصفهان و ۱۲۵ کیلومترى شمال شرقى اهواز قرار گرفته است. ‏

شهرستان ایذه بین استان چهار محال و بختیاری و استان کهگیلویه و بویر احمد و شهرستانهای مسجد سلیمان و رامهرمز قرار دارد. رود کارون در بخشی از شمال ایذه جاری است. رود کارون، رودخانه زرد، رود الا و رود فصلی هلایجان در توسعه کشاورزی این منطقه نقش مهمی دارند.

‏میزان باران سالانه شهرستان ایذه به طور متوسط ۴۰۰ میلی متر است که در فصل زمستان گاهی در ارتفاعات به صورت برف نازل می شود. شهر ایذه از روزگار باستان تا امروز با نام هاى ایزج، ایذه، ایگه، ایجهه، اریگ، ایج، ایدج الاهواز، مالمیر یا مال امیر خوانده شده است. کلمه ایذه برگرفته از واژه ایجه یا ایگه فارسى باستان به معنى مسکن و محل زندگى است.

با وجود اینکه شهرستان ایذه یکی از شهرهای معتدل و خوش آب وهوای استان خوستان به شمار می رود اما به علت اینکه این شهر روی منطقه ای مرتفع و به عبارتی شیب دار بنا شده همواره ساکنان این شهر با مشکل تامین آب شهری مواجه هستند.

خانم کوراوند، یکی از ساکنین قدیمی این شهر در مورد مشکل تامین آب شهری به خبرنگار مهر در اهواز گفت: "حدود 15 سال است که ما برای تامین آب شهری یا همان لوله کشی با مشکل مواجه هستیم، اکثر مناطق ایذه مثل منطقه محمد رسول الله تا پارک جنگلی، هلال احمر، بلوار مدرس مدتها است که اکثر ساعت های شبانه روز آب ندارند و فقط نصف شب آب با جریان ضعیفی در لوله ها جاری می شود".

وی خاطرنشان کرد: این وضعیت همه مردم را به ستوه آورده است زیرا واقعا برای تهیه آب خود به خصوص برای استحمام و شستشو با مشکل مواجه شده ایم.

ایوب لیموچی دیگر شهروند شهرستان ایذه نیز در این مورد به خبرنگار مهر در اهواز گفت: در قدیم، مردم آب مورد نیاز خود را از چاه استحصال می کردند ولی اکنون دیگر نمی توان چنین کاری کرد زیرا آب چاه هم مثل گذشته بهداشتی نیست و مشکلات بهداشتی فراوانی دارد.

وی افزود: البته هنوز برخی از مردم در خانه های خود چاه آب دارند و آب مورد نیاز خود را تامین می کنند ولی این کار تبعات بهداشتی فراوانی به همراه دارد.

سمیرا ابولیان نیز با اشاره به اینکه مردم از حل کمبود آب شهری در شهرستان ایذه نا امید شده اند، گفت: اکثر مردم برای تهیه آب روزانه خود از منبع آب استفاده می کنند و شبها که فشار آب تاحدودی قوی تر می شود منبع آب خود را پر می کنند تا جوابگوی مصرف یک روزه آنها باشد ولی در این بین خانواده هایی هستند که قادر به تهیه منبع آب به علت قیمت نسبتا بالای آن نیستند و دولت باید برای این شهروندان فکری عاجل بکند.

وی تصریح کرد: برای استحمام همه افراد خانواده با مشکل مواجه هستیم به طوریکه هیچ خانه ای را پیدا نمی کنید که کلیه اعضای آن بتواند در یک روز استحمام کنند زیرا ذخیره کافی برای این کار وجود ندارد.

وی افزود: تاکنون به مراکز مختلفی برای حل این مشکل مراجعه کرده ایم و همه نمایندگان ایذه در مجلس به نوعی وعده حل مشکل کمبود آب در این شهرستان را مطرح کرده اند اما باور کنید مردم ایذه دیگر امیدی برای حل این مشکل ندارند.

اما مدیران سازمان آب و برق خوزستان در مواجه با سئوالاتی در مورد این مشکل خبرهای خوشحال کننده ای می دهند.

در همین زمینه، معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان از رفع مشکل کمبود آب ایذه پس از اتمام پروژه کوتاه مدت آبرسانی به این شهر تا پایان سال جاری خبر داد.

جمشید سلحشور افزود: پس از مطالعات و بررسی های اولیه مشخص شد برای انتقال آب ابوالعباس به ایذه به پنج سال زمان نیاز است و ما برای رفع مشکل کمبود آب این شهر در کمترین زمان، برآن شدیم تا طی یک پروژه کوتاه مدت و با استفاده از حفر هشت حلقه چاه، کمبود آب شرب مردم ایذه را جبران کنیم.

مجری پروژه کوتاه مدت آبرسانی به ایذه نیز گفت: بخشی از مطالعات و اجرای این پروژه که اکنون 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد از تیرماه 86 آغاز شده و کل پروژه تا پایان امسال به اتمام می رسد.

احمد باروتکوب ادامه داد: احداث ایستگاه پمپاژ با ساختمانهای مورد نیاز و مخزن بتنی 5000 متر مکعبی مکش، لوله گذاری 15 کیلومتر از خطوط جمع آوری و انتقال آب، احداث سه دستگاه ساختمان سرچاهی، حفاری هشت حلقه چاه با عمق 200 متر، آرماتوربندی کامل و بتن ریزی سه بخش از کف مخزن 10 هزار متر مکعبی و همچنین احداث ساختمان کلرزنی از جمله اقداماتی است که در این پروژه انجام شده است.

وی افزود: تاکنون برای اجرای این پروژه حدود 30 میلیارد ریال از محل اعتبارات عمرانی معاونت آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان هزینه شده و برای تکمیل آن تا پایان سال به 35 میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز است.

کاووس امیرخانی، سرپرست دستگاه نظارت بر پروژه نیز گفت: براساس نتایج آزمایشات ، کیفیت آب چاهها از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است و با اجرای این طرح،  دسترسی 24 ساعته مردم به آب میسر خواهد شد.

بخش ساختمانی این پروژه توسط شرکت دشت بران و بخش برقی، تاسیساتی آن توسط شرکت مهام پارچین انجام شده و مطالعات، طراحی و نظارت پروژه را شرکت مهندسین مشاور عمران منابع آب اهواز برعهده دارد.

پروژه کوتاه مدت آبرسانی به شهر ایذه از جمله پروژه های سازمان آب و برق خوزستان است که در 190 کیلومتری شمال شرق اهواز در حال اجراست.

کد خبر 722348

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha