باراک اوباما در اولین مرحله تور تبلیغاتی خود در دیداری سرزده از افغانستان وارد کابل شد و درحالی که تاکنون انتقادهای بسیاری از عملکرد حامد کرزای رئیس جمهوری این کشور کرده بود، با وی دیدار و بر حضور گسترده تر نیروهای خارجی در افغانستان تاکید کرد.
دیدار اوباما با رئیس جمهوری افغانستان
در این دیدار، اوباما بر تعهدات کشورش در قبال افغانستان و ادامه کمک های واشنگتن به افغانستان تاکید کرد. مقامات افغان نیز از سفر باراک و سناتورهای همراهش به کشورشان استقبال کرده و اعلام کردند که صرف نظر از اینکه چه کسی برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواهد بود، دولت افغانستان انتظار ندارد تغییری در سیاست های این کشور در قبال افغانستان وارد شود.
این سناتور دموکرات به همراه سناتور دموکرات جک رید و سناتور جمهوریخواه چاک هگل وارد کابل پایتخت افغانستان شد.
آمریکا حدود ۳۶ هزار نیرو در افغانستان دارد و اوباما نیز حمایت خود را از اعزام دو واحد رزمی دیگر ارتش یعنی حدود ۷ هزار سرباز کمکی به افغانستان حمایت کرد.
سناتور اوباما پیش از سفر خود در یک مصاحبه تلویزیونی با شبکه "سی.ان.ان" گفته بود که از اینکه فعالیت حکومت کرزای بیشتر در کابل محدود مانده نگران است، اما دولت افغانستان در واکنش به این سخنان، اعلام کرد که این اظهارات بیشتر ناشی از تب و تاب انتخاباتی در آمریکاست.
اوباما در ادامه سفر دوره ای خود چند ساعتی را نیز در کویت گذراند و با شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح امیر کویت و فرماندهان آمریکایی مستقر در این کشور دیدار و گفتگو کرد.
دیدار سربازان آمریکایی در کویت با اوباما
در حالی که این نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا عقیده دارد که تمرکز روی مسئله عراق، آمریکا را از پرداختن به تهدیدهای دیگری که متوجه این کشور است، باز می دارد. در سفر خود به بغداد تاکید کرد: جنگ بدون پایانی مشخص برای امنیت آمریکا خطرناک است.
وی همچنین خاطرنشان کرد که اولویتش مبارزه با القاعده و طالبان در افغانستان خواهد بود.
اما شایان ذکر است که جان مک کین نامزد حزب جمهوریخواه و رقیب باراک در انتخابات نوامبر، می گوید که زمان خروج نیروها از عراق بستگی به حوادثی که در خاک این کشور اتفاق می افتد، دارد.
پیشتر نیز جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا تعیین هرگونه جدول زمانی برای عقب نشینی سربازان از عراق را رد کرده است.
این مسئله یکی از اختلافات نظر میان دو رقیب برای رسیدن به جایگاه کاخ سفید در آمریکا به شمار می رود.
اما این نکته را نیز نباید از نظر دور داشت که مسئله خاورمیانه و کشمکش ها در این منطقه به عنوان یکی از برگ های بازی در انتخابات کنونی آمریکا مد نظر است.
نظرسنجی ها تاکنون نشان داده اند که با نظریات اوباما برای خروج نیروها از عراق ، محبوبیت وی نسبت به مک کین افزایش فوق العاده ای داشته و احتمال پیروزی وی را افزایش داده است.
کاندیدای سیاهپوست آمریکایی در ادامه سفر خود به اردن رفت و در آنجا نیز مسئله بحران در عراق و کشمکش میان فلسطینیان و اسرائیلی ها را با شاه آن کشور مورد بحث و بررسی قرار داد.
ملاقات نوری المالکی با باراک اوباما
در ادامه این تور تبلیغاتی، اوباما با مقامات اسرائیلی و همچنین ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار کرد.
اوباما که پیشتر در نخستین سخنرانی خود پس از پیروزی در انتخابات مقدماتی حزب دموکرات در در برابر یک لابی قدرتمند طرفدار اسرائیل (آیپک) یا کمیته روابط عومی آمریکا و اسرائیل بر قدرت رژیم صهیونیستی بر بیت المقدس و پایتختی این شهر مقدس برای اسرائیلی ها تاکید کرده بود، در این سفر نیز بر این نکته مهم دست گذاشت.
وی خاطرنشان کرد: من بر سر حرف خود هستم و همچنان بیت المقدس را پایتخت اسرائیل می دانم.
این سخنان اوباما مخالفت های گسترده ای را درجامعه عرب و اسلامی برانگیخت.
رژیم صهیونیستی شهر بیت المقدس شرقی را در سال 1967 میلادی ضمیمه سرزمین های اشغالی کرد.
در این نقطه، سفر تبلیغاتی اوباما به خاورمیانه پایان یافت.
به گزارش مهر، ابراز علاقه سناتور اوباما به سخنرانی در کنار دروازه براندنبرگ برلین در آلمان به یک موضوع بحث برانگیز تبدیل شده بود. اروین هابر رهبر حزب (CSU) آلمان از ابراز علاقه سناتور اوباما به سخنرانی در کنار دروازه براندنبرگ انتقاد کرد. در این راستا، تعیین محل سخنرانی اوباما به شهردار برلین سپرده شد که در پایان نیز محل میدان پیروزی به عنوان محل سخنرانی این کاندیدای سیاهپوست در نظر گرفته شد.
استقبال دهها هزار نفری آلمانی ها از کاندیدای دموکرات
دروازه براندنبرگ یکی از بناهای تاریخی مهم آلمان است و امروزه به عنوان سمبل اتحاد این کشور به حساب می آید، هرچند در دوران جنگ سرد نماد جدایی آلمان شرقی و غربی بود.
روسای جمهوری آمریکا ازجمله جان اف کندی و رونالد ریگان در برلین سخنرانی های مهمی کرده اند و اوباما به عنوان سومین رئیس جمهوری آمریکا در این شهر تاریخی سخنرانی کرده است.
جالب توجه است که آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان پیشتر تقاضای ستاد انتخاباتی سناتور اوباما برای نطق وی در کنار دروازه براندنبرگ را عجیب خوانده بود، اما فرانک والتر اشتاین مایر وزیر امور خارجه این کشور که در انتخابات آینده در آلمان به احتمال زیاد رقیب مرکل خواهد بود، از درخواست سناتور اوباما استقبال کرد.
صدراعظم آلمان تاکید کرده بود که نباید از بناهای تاریخی آلمان بهره برداری های انتخاباتی کرد، اما در پایان این بحث ها ، اوباما در یک مکان تاریخی سخنرانی خود را ابراز داشت.
باراک اوباما در حالی در پای "برج پیروزی" سخنان خود را آغاز کرد که بیش از 200 هزار نفر در این میدان گرداگرد وی جمع شده بودند. وی به این جمعیت عظیم در شهر برلین آلمان گفت که آمریکا و اروپا از یکدیگر دور شده اند و زمان آن فرارسیده است که دوباره کنار هم قرار گیرند.
سخنرانی اوباما به طور زنده از تلویزیون آلمان پخش شد.
حضور اوباما در پای برج پیروزی برلین
وی ضمن تقاضا برای مشارکتی جدید با اروپایی ها چهار مسئله تروریسم، سلاح های اتمی، موانع تجاری و تغییرات جوی را به عنوان چالش های جهانی عنوان کرد.
اوباما از همکاری میان ملت ها به عنوان تنها راه برای حفاظت از امنیت و پیش بردن انسانیت نام برد.
این کاندیدای مشهور در این سفر با رهبران آلمان از جمله صدراعظم آن دیدار کرد.
باراک در ادامه سفر اروپایی خود راهی کاخ الیزه در پاریس شد. وی در دیدار خود با نیکلا سارکوزی رئیس جمهوری فرانسه باردیگر بر گسترش روابط میان اروپا و آمریکا تاکید کرد.
سارکوزی نیز در حیاط کاخ و درجمع خبرنگاران از تفاهم خود با اوباما خبر داد.
نامزد حزب دموکرات ریاست جمهوری آمریکا سپس عازم لندن شد و با گوردون براون نخست وزیر بریتانیا دیدار کرد.
سفر به بریتانیا آخرین بخش از سفر اروپایی اوباما محسوب می شد. در انگلیس، رابرت و ماریا تاتل سفیر آمریکا در این کشور و همسرش، به استقبال اوباما رفتند و او را تا محل اقامتش در هتلی در مرکز شهر لندن همراهی کردند.
گفتگوی متفکرانه میان براون و اوباما
اما برخلاف استقبال عمومی گسترده ای که از وی در برلین و پاریس به عمل آمد، این سفر ازسوی رسانه ها به شکل یک رویداد بزرگ تلقی نشد.
باراک اوباما پس از آخرین مرحله از سفر خود به انگلیس به آمریکا بازگشت تا خود را برای رویارویی ماه نوامبر سال جاری با جان مک کین آماده کند.
نظر شما