حجت الاسلام ابوالحسن نواب رئیس دانشگاه مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب قم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه کمبودی در زمینه کتابهای دینی و داستانهای دینی وجود ندارد، اظهار داشت: متأسفانه اطلاع رسانی در حوزه کتابهای دینی کم است. از این رو مؤسسات، سازمانها و نهادهای مختلف اطلاعات کمی از یکدیگر درباره فعالیتهای دینی و نشر داستانهای دینی دارند که این عدم اطلاع رسانی دقیق و عدم سازماندهی کتابهای دینی منجر به ارائه اطلاعات نادرست درباره کتابهای دینی شده است .
وی با اشاره به اینکه مراکز دینی که کتابهای دینی تولید و عرضه می کنند ، کم نیستند، تصریح کرد: سازمان تبلیغات اسلامی که رسالت تبلیغ و اطلاع رسانی فرهنگی را به عهده دارد با وجود فعالیتهای متنوع و متعددی که در این زمینه دارد اما به دلیل محدودیتهایی که دارد فعالیتهای آن ناشناخته مانده است .
رئیس دانشگاه مطالعات و تحقیقات ادیان مذاهب تأکید کرد: بنابراین عدم اطلاع رسانی در زمینه توزیع و نشر کتابهای دینی منجر می شود از توزیع، نشر و استقبال از کتابهای دینی و داستانهای دینی آمار درستی در دست نداشته باشیم.
حجت الاسلام ابوالحسن نواب با تصریح بر اینکه حوزه هنری کتابهای بسیاری در زمینه جنگ تولید کرده که شجاعت، فداکاری، ایثار، روحیه حماسی و گذشت را زنده می کند، یادآور شد: متأسفانه کسی از این کتابها استقبال نمی کند. مدرسه اسلامی هنر در حوزه علمیه قم بزرگترین کانون داستان دینی است که 200 هنر پژوه دارد، اما کسی به این مرکز و امثال آن توجه نمی کند. به این سبب در زمینه فرهنگ عقب ماندیم. سیستم فرهنگی مناسبی نداریم. بودجه مناسبی در این زمینه ارائه نمی شود. بودجه ای که به سازمان تبلیغات اسلامی اختصاص می یابد بسیار ناچیز است که بتواند به واسطه آن تبلیغ و اطلاع رسانی انجام دهد.
وی با تأکید بر اینکه کتابهای این حوزه باید با برگزاری مسابقات کتابخوانی ارزیابی شوند، افزود: باید بودجه های خوبی در این زمینه در اختیار سازمانها و نهادهای مسئول قرار گیرد. برنامه های تابستانی جذابی برگزار شود و در پی آن کتابهای دینی مورد نقد و بررسی قرار گیرند .
وی در ادامه گفت: نمی توان درباره جذابیت کتابهای دینی اظهار نظر کرد، زیرا تا زمانی که مسابقات کتابخوانی در زمینه این کتابها برگزار نشود و اظهارنظرها را جمع آوری نکنیم، نمی توان نظر کلی داد که استقبال از کتابها خوب است یا بد؟ یا اینکه کتابها جذاب و غنی هستند یا نه؟ بنابراین نهادها، مراکز و مؤسسات فرهنگی مسئول هستند به فرهنگ اهتمام بیشتری ورزند و سرانه بودجه در بخش فرهنگی نیز افزایش یابد.
نظر شما