به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، محمد صارمی زاده صبح امروز در دومین جلسه ستاد راهبردی سواد آموزی لرستان با اشاره به اینکه بیشترین آمار بیسوادی در جمعیت عشایر کوچنده استان وجود دارد، ابراز امیدواری کرد: با توجه به نتایج طرح سرشماری عشایر کوچنده که به تازگی انجام گرفته است بتوان در زمینه شناسایی اسمی بیسوادان اقدام و در نتیجه سعی در جذب آنان برای حضور در کلاسهای آموزشی کرد.
وی برای مبارزه با بیسوادی و تشکیل کلاسهای نهضت سه راهکار ارائه کرد و افزود: در صورتی که افراد بیسواد در یک منطقه تجمع داشته باشند می توان برای آنها همانند سابق کلاسهای متمرکز تشکیل داد ولی چنانچه بیسوادان پراکندگی منطقه ای داشته باشند باید با توجه به امکانات و شرایط، یا آنها را در مراکز شبانه روزی آموزش داد و یا اینکه آموزشیاران نهضت به آنها مراجعه کنند.
صارمی زاده با اشاره به روش دیگر برای مبارزه با بی سوادی با توجه به وضعیت و نوع زندگی عشایر، عنوان کرد: در مورد این طیف از جامعه و با توجه به نوع زندگی آنها باید آموزشیارانی همراه این افراد و با انتقال به مکانهای مختلف محل زندگی عشایر نسبت به باسواد کردن آنها اقدام کنند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان با تاکید بر ضرورت ریشه کن کردن معضل بیسوادی، این امر را منوط به عزم ملی و جهاد همه دستگاهها و مردم دانست و بیان داشت: بر ای مبارزه با بیسوادی و ریشه کن کردن جهل در استان نیازمند داشتن آمار دقیق و واقعی در این زمینه هستیم که در آن باید پراکندگی بیسوادان در مناطق مختلف استان نیز به درستی تعیین شود.
صارمی زاده گام دوم در ریشه کنی بیسوادی را تهیه برنامه مدون و همه جانبه با توجه به آمارهای واقعی دانست و از مدیر نهضت سواد آموزی استان خواست تا با همکاری سایر دستگاههای ذیربط در این زمینه اقدام کند.
سید رضا دهناد، معاون برنامه ریزی استانداری لرستان نیز در این جلسه ضمن تاکید بر وجود برنامه مدون، پیش بینی اعتبارات لازم برای اجرایی نمودن این برنامه ها را بسیار با اهمیت ذکر کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه در بودجه استانی هیچگونه پیش بینی برای اختصاص اعتبار به طرحهای نهضت سواد آموزی در نظر گرفته نشده در نتیجه باید سعی شود تا از اعتبارات ملی و خود نهضت، بودجه لازم تهیه شود که این امر نیازمند مطرح نمودن آن در مجلس توسط سازمان نهضت سواد آموزی کشور است.
مدیر نهضت سواد آموزی استان لرستان نیز ضمن تشریح عملکرد این سازمان، اظهار داشت: طبق سرشماری عمومی سال 85 بیسوادان شش سال به بالا در استان 291 هزار و 457 نفر بوده است که با توجه به فعالیت این سازمان در نیمه دوم سال 85 و سال گذشته حدود 36 هزار نفر از این تعداد بیسواد به جمع باسوادان جامعه پیوسته اند.
حاجی پور همچنین با اشاره به طرح "آموزش فرد به فرد" در راستای مبارزه با بیسوادی در استان بیان داشت: در این طرح با اشخاص حقیقی و حقوقی چنانچه مایل باشند برای آموزش بیسوادانی که پراکندگی جغرافیایی دارند قرار داد بسته می شود و این اشخاص به فرد بیسواد جهت آموزش وی مراجعه می کنند.
نظر شما