۱۲ مرداد ۱۳۸۷، ۹:۴۳

راه اندازی کامل سامانه ثبت اطلاعات مدیریت املاک و مستغلات در آذر ماه

معاون شرکت خدمات راهبر انفورماتیک وزارت بازرگانی، زمان آغاز به کار سامانه ثبت اطلاعات املاک و مستغلات را آذر ماه سالجاری ذکر کرد و گفت: این طرح به صورت پایلوت در شمیرانات و تهران اجرایی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود اعلایی در یک نشست خبری با اشاره به راه اندازی سیستم اطلاعات مدیریت املاک و مستغلات کشور گفت: هم اکنون بحث استفاده از گواهی دیجیتال یا گواهی الکترونیک برای راه اندازی سیستم اطلاعات مدیریت املاک و مستغلات کشور مورد استفاده قرار گرفته به نحوی که 70 تا 80 هزار بنگاه معاملات ملکی تحت پوشش این گواهی دیجیتال قرار خواهند گرفت.

معاون شرکت خدمات راهبر انفورماتیک وزارت بازرگانی افزود: مرکز صدور گواهی دیجیتال در سال 85 افتتاح شده که البته بهره برداری از آن به اواخر بهمن ماه سال گذشته موکول شده است. در این راستا از این امکان الکترونیکی در انتخابات مجلس شورای اسلامی با صدرو 11 هزار گواهی دیجیتال، در سیستم مکانیزه ثبت و سفارش واردات کالا برای ده هزار بازرگان و بحث راه اندازی سیستم اطلاعات مدیریت املاک و مستغلات کشور استفاده شده است.

وی تصریح کرد: به هر یک از مشاوران املاک یک کد رهگیری و امضای دیجیتال ارائه می شود که بر مبنای آن وقتی مشاوران املاک اطلاعاتی را ثبت می کنند باید حتما سند آنرا با امضای دیجیتال خود رمزدار کند، به غیر از صاحب این امضای دیجیتال کسی مجوز استفاده از اطلاعات را نداشته و حتی نمی تواند اطلاعات ثبت شده را انکار کند.

اعلایی گفت: در شورای سیاستگذاری مسکن، معاون وزیر دادگستری و معاون قوه قضائیه نیز حضور دارند بنابراین می توان گفت که عملا قوانین مربوطه برای برخورد با متخلفان وجود دارد و اگر خلافی صورت گیرد  طبق قوانین برخورد می شود.

وی اظهار داشت: این طرح از نظر ما می تواند تحولی را در بحث فناوری اطلاعات کشور ایجاد کند . تمامی مشاوران املاک باید به این طرح بپیوندند.

اعلایی گفت: دولت به زودی مصوبه ای را خواهد داشت که بر طبق آن، دولت هیچ گونه خدمت رسانی را به کسانی که خارج از این سیستم ثبت کار معاملات ملکی انجام میدهند، ارائه نخواهد داد.

وی از اجرایی شدن این طرح به صورت کامل در اوایل آذرماه سال جاری خبرداد.

در ادامه مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: این طرح می تواند تحولی عمیق را در بازار مسکن ایجاد کند چراکه از تخلفاتی نظیر فروش یک واحد مسکونی به چند نفر و مباحث دیگر جلوگیری می شود.

وی افزود: تعدادی از بنگاه های معاملات ملکی که بدون مجوز به فعالیت خود ادامه می دهند نیز با راه اندازی این سامانه از گردونه فعالیت حذف خواهند شد. چراکه می تواند پاکسازی و ساماندهی فعالان در معاملات ملکی نیز صورت گیرد.

قلی خسروی گفت: هر مشاور املاک کد 4 رقمی مخصوص خود را دریافت می کند که به نوعی شناسه آن بنگاه معاملات ملکی به حساب می آید. این طرح از سوی چندین وزیر پشتیبانی و امضا شده و مدت زمان 15 ماه بر روی آن کار کارشناسی صورت گرفته است.

همچنین در ادامه اعوانی ، مدیر پروژه راهبری سامانه مسکن وزارت بازرگانی گفت: بحث ساماندهی مسکن یک موضوع امنیتی است که امروز به یکی از دغدغه های اصلی مسئولان کشور تبدیل شده است. با راه اندازی این کارگروه که به دستور رئیس جمهوری، تولی گری معاون اول رئیس جمهوری و حضور 15 وزیر و معاون تشکیل شده می تواند بازار مسکن را به سمت ساماندهی و آرامش پیش برد.

همچنین علی معصومی، مدیر اجرایی پروژه نیز گفت: از ابتدای آذرماه مردم باید برای خرید و فروش معاملات ملکی خود تنها به واحدهای صنفی مراجعه کنند که دارای پروانه کسب و کد رهگیری باشند ضمن اینکه مجهز به امضای دیجیتال نیز داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: این سامانه از فعالیت واحدهای صنفی بدون پروانه کسب از اتحادیه مشاوران املاک جلوگیری می کند. ثبت اسناد نیز موظف می شود که از طریق کد رهگیری اقدام به ثبت رسمی سند املاک کرده و این خود یک مزیت به شمار می آید.

معصومی گفت: با توجه به گستره جغرافیایی وسیع اجرای این طرح، در کنار این سیستم آن لاین، یک سیستم آف لاین نیز فعالیت می کند که بدون ارتباط با اینترنت اطلاعات سیستم را ثبت و به سیستم آن لاین ارسال می کند.

وی ادامه داد: بعد از تهیه نرم افزار، این طرح به صورت پایلوت در شمیرانات برای 400 واحد صنفی اجرا شده که تمام مراحل آموزشی و ارائه گواهی دیجیتال به اتمام رسیده است. پس از آن در تهران برای 7 هزار واحد صنفی نیز اجرا شد. در کرج نیز برای 4 هزار واحد صنفی آموزش شروع شده است.

کد خبر 724153

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha