به گزارش خبرگزاری مهر، رژیم اسرائیل و سوریه در ماه می از سرگیری مذاکرات غیرمستقیم صلح را با میانجیگری ترکیه آغاز کردند؛سوریه برقراری صلح را به عقب نشینی این رژیم از بلندیهای اشغالی جولان مشروط کرده است.
رژیم صهیونیستی تاکنون با این شرط مخالفت کرده اما موافقت خود را با اصل عقب نشینی در برابر صلح اعلام کرده است.
تاکنون سه دور از مذاکرات غیر مستقیم صلح میان سوریه و رژیم صهیونیستی تحت نظارت ترکیه دراستانبول برگزار شده است و دور چهارم این مذاکرات در حالی از روز سه شنبه هشتم مرداد از سرگرفته شده است که به نوشته روزنامه المستقبل، قرائن و شواهد موجود بیانگر پیشرفتهای اندکی در این دور از مذاکرات است.
چندی پیش دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی و وزارت امور خارجه سوریه ضمن تایید مذاکرات غیر مستقیم صلح خود با میانجیگری ترکیه، بر آغاز مذاکرات مستقیم تاکید کرده اند.
ازسوی دیگر، سوریه شروط رژیم صهیونیستی برای برقراری صلح را که شامل قطع روابط دمشق با ایران وگروههای مقاومت می شود، رد کرده است.
همچنین برخلاف فضاسازی رسانه ای غرب و بزرگنمایی برخی ادعاهای بی اساس درباره روابط ایران و سوریه، مقامهای دمشق بارها تاکید کرده اند تحت هیچ شرایطی روابط راهبردی و دوستانه خود با تهران را قربانی عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی نخواهند کرد و همچنان از گروههای مقاومت بر ضد اشغالگری حمایت خواهد کرد.
- اهداف اسرائیل و سوریه از مذاکرات
" ابویاسرعادل عون" تحلیلگر مسائل خاورمیانه از لبنان در گفتگو با گروه بین الملل خبرگزاری مهر درباره مذاکرات سوریه و رژیم صهیونیستی و اهداف طرفین از این گفتگوها اظهار داشت : حقیقت این است که پس از شکست دشمن صهیونیستی در جنگ جولای 2006 و پیروزی مقاومت، این رژیم برهم خوردن موازنه قوا را احساس کرد و پس از آنکه سران دشمن صهیونیستی نتوانستند هیچ یک از اهداف خود حداقل در سطح نظامی به ویژه از بین بردن مقاومت و سلاح را محقق کنند، وحشت و ناامیدی بر رژیم صهیونیستی سایه افکند.
بنا براین، رژیم صهیونیستی اکنون به فعالیت سیاسی متوسل شده تا ناکامی نظامی خود را در جنگ اخیر جبران کند که این مسئله (ورود به مذاکرات) با اشاره کاخ سفید صورت می گیرد. بنا براین به ترکیه به عنوان همپیمان مشترک اسرائیل و سوریه پناه برد تا مذاکرات غیرمستقیمی را برای صلح با سوریه انجام دهد.
عادل عون درباره اهداف ویژه رژیم اشغالگر قدس از ورای این مذاکرات با سوریه خاطر نشان کرد : اسرائیل چند هدف را در این زمینه دنبال می کند. نخست جدا کردن سوریه از همپیمانان محور" خیر" است که ایران آن را حمایت می کند و شامل سوریه و مقاومت لبنان و فلسطین است، زیرا سوریه تنها کشور عربی است که در کنار ایران اسلامی ایستاده است .
دوم اینکه سوریه کشوری است که از رهبران مقاومت فلسطین حمایت می کند و از آنها میزبانی کرده و مورد حمایت معنوی و سیاسی قرار می دهد و همچنین از مقاومت لبنان و به ویژه حزب الله نیز حمایت می کند.
سوم اینکه اسرائیل ممکن است با این مسئله چند هدف را دنبال کند، از جمله جدا کردن سوریه از محور مقاومت و قطع بازوان مقاومت لبنان و فلسطین و قطع ارتباط تنها خط عربی مرتبط با جمهوری اسلامی ایران و در نهایت تضمین بقای اسرائیل،زیرا این رژیم در بعد نظامی دیگر قوی نیست و ارتش این رژیم هم آن ارتش شکست ناپذیر در منطقه خاورمیانه نیست.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه درباره اینکه آیا رژیم اسرائیل با شروطی که سوریه مشخص کرده است، موافقت خواهد کرد؟ به مهر گفت : واقعا دشوار است که اسرائیل همه آنچه را که سوریه می خواهد، به این کشور بدهد و به ویژه بازگشت به پیش از پنجم ژوئن 1967 میلادی و نیز عدم عادی شدن روابط دیپلمایتک و اجتماعی میان دو دولت، زیرا یکی از شروط سوریه عدم شکل گیری چنین روابطی یا مبادله هیئت های دیپلماتیک میان طرفین است و مهمترین و بزرگترین شرط سوریه عدم قطع ائتلاف نظامی و سیاسی با تنها همپیمان و پشتیبانش، یعنی ایران است.
نقش ترکیه در مذاکرات سوریه و اسرائیل
ابویاسرعادل عون درباره نقش ترکیه در مذاکرات سوریه و رژیم اشغالگر قدس اظهار داشت : ترکیه به سبب اینکه هم با سوریه رابطه دارد و هم با رژیم صهیونیستی، در این موضوع نقشی اساسی دارد.
وی افزود : ترکیه پس از انزوای سیاسی می خواهد باردیگر نقش و جایگاه خود را در خاورمیانه، به ویژه پس از دودستگی کشورهای عربی و به حاشیه رفتن نقش آنها به ویژه مصر، اردن و تشکیلات خودگردان و اتحادیه عرب بازیابد تا به این ترتیب، آنچه را استکبار جهانی و غرب در راه تحقق آن ناکام ماند، جبران کند .
عادل عون خاطر نشان کرد : ترکیه با این وساطت درصدد است تا توجه جهانی را به خود معطوف نماید و نقش از دست رفته از دهها سال پیش را بازیابد.
نظر شما