محمود فاطمی عقدا در گفتگو با مهر هدف از معرفی سیستمهای نوین ساختمانی منتخب بومی را توسعه تولید صنعتی، بهینه نمودن روشهای ساخت، شناسایی موانع و کاهش زمان ساخت اعلام کرد و گفت: بالغ بر 20 تا 23 فناوری نوین در صنعت ساختمان سازی از اواخر سال گذشته تاکنون مورد تائید قرار گرفته که این تعداد فناوری براساس ارزیابی های کلی و انطباق با ضوابط و مقررات ملی ساختمان صورت گرفته است.
رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن با اشاره به ورود به عرصه صنعتی سازی ساختمان و استفاده از فناوریهای تائید شده در این صنعت بیان کرد: در راستای تحقق این امر با امتیازدهی و ارزیابی دقیق فناوریهای تائید شده، حدود 5 تا 6 فناوری به عنوان فناوریهای منتخب توسط مرکز برگزیده شده است.
وی عنوان کرد: سیستم های نوین ساختمانی منتخب بومی با رعایت شاخصهایی همچون سازگاری با آئین نامه های ملی یا معتبر بین المللی، موجود بودن مصالح و امکانات مورد استفاده فناوری در کشور، امکان استفاده در شرایط مختلف اقلیمی و لرزه خیزی کشور، تامین کننده الزامات تولید صنعتی ساختمان از نظر سریع سازی، سبک سازی و سری سازی، امکان تولید پیش ساخته و حداقل نمودن عملیات کارگاهی به جامعه مهندسان کشور جهت اجرا معرفی خواهد شد.
فاطمی عقدا با اشاره به شاخصهای دیگر معرفی فناوریهای نوین بومی در صنعت ساختمان سازی اظهارداشت: فناوریهای منتخب با در نظر گرفتن مسایلی همانند انطباق فرهنگ و امکان آموزش عملی و وسیع عوامل اجرایی یعنی عدم پیچیدگی خاص، اجرای کیفی و مناسب ساخت و نصب، حداقل نمودن هزینه تعمیر و نگهداری سیستم، تنوع در طرحهای معماری، امکان اجرای عملیات مربوط به تاسیسات مکانیکی و برقی در حین ساخت، تعمیر و نگهداری آنها، توجیه پذیری اقتصادی از نظر زمان و هزینه، رعایت الزامات زیست محیطی و میزان وابستگی به ماشین آلات و تکنولوژی های ویژه جهت اجرا مورد بررسی قرار گرفته اند.
تدوین آئین نامه های اجرایی فناوریهای منتخب
وی با اعلام اینکه در حال حاضر ضوابط و آئین نامه های اجرایی فناوریهای منتخب، تدوین شده افزود: این ضوابط و آئین نامه های اجرایی به زودی در اختیار جامعه مهندسی کشور قرار خواهد گرفت، به نحویکه اولین گامها برای ورود به عرصه صنعتی سازی ساختمان در حال برداشته شدن است.
رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن با اعلام اینکه بومی سازی فناوریهای منتخب در کشور آغاز شده، گفت: فناوریهای منتخب، منطبق با نیازهای کشوردرامر ساختمان سازی هستند و هم اکنون در جهت بومی سازی آنها، استانداردهای لازم و شیوه نامه های اجرای صحیح در حال تهیه و تدوین است، که در گام بعدی آموزش مهندسان و نیروی انسانی مورد نیاز برای اجرای این فناوریها و به کارگیری در صنعت ساختمان سازی کشورمورد هدف قرار دارد.
وی با بیان اینکه درروند بومی سازی جایگاه واحدهای تولیدی قطعات ساختمانی مشخص می شود تصریح کرد: در حال حاضر صاحبان فناوریهای نوین جهت عقد قرارداد و نیز ورود به عرصه تولید انبوه ساخت و ساز فعالیت دارند.
فاطمی عقدا با اشاره به فناوری روش ساختی به نام قالب تونلی عنوان کرد: در حال حاضر این نوع روش ساخت توسط برخی از شرکتهای ساختمانی داخلی به طور کامل بومی شده، که قالب تونلی سرعت زیادی در ساخت دارد، به نحویکه به کارگیری آن منجر به تکمیل یک واحد در ظرف سه می شود.
وی با اعلام اینکه روشهای ترکیبی در صنعت ساختمان سازی مورد بهره گیری قرار می گیرند افزود: در صنعتی سازی ساختمان باید عوامل کارگاهی کاهش یابد و اجزای ساختمان در کارخانجات تولید و سپس درمحل نصب شوند، این درحالیست که تولید اجزای ساختمانی در کارخانجات تولید علاوه بر تولید سری و انبوه سبب تقلیل هزینه های ساخت می شوند، ضمن اینکه کنترل کیفیت را محقق می نمایند.
آغاز به کار بانک اطلاعات مصالح
رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن با اشاره به تشکیل بانک اطلاعات مصالح و اجزای ساختمانی موجود در کشور اظهار داشت: تشکیل این بانک اطلاعاتی در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن از سال گذشته مطرح و از سالجاری فعالیت آن آغاز شد، به نحویکه تاکنون اطلاعات خوبی از واحدها و کارگاه های تولیدی جمع آوری و ثبت شده که در آینده نزدیک همزمان با معرفی فناوریهای ساخت و ساز، اطلاعات موجود از فعالیتها و امکانات این واحدها ارائه خواهد شد.
وی اعلام کرد: هدف از ایجاد بانک اطلاعاتی مصالح و اجزای ساختمانی سوق دادن سرمایه گذاری دولت درامر صنعتی سازی ساختمان و نیز جلوگیری از ورود کارخانجاتی که هم اکنون در کشور قادر به تامین نیازهای صنعت ساختمانی هستند، بوده است.
فاطمی عقدا با اعلام اینکه ازحدود 6 سال اخیر نزدیک به 100 گواهی نامه فنی در صنعت ساختمانی کشورصادر شده افزود: فناوریهای نوین از سالهای گذشته در بازسازی و نوسازی مناطق روستایی حادثه دیده استفاده شده، به نحویکه در بازسازی مناطق زلزله زده و یا سیل زده شهرستان بم، زرند، گلستان، آوج، نکا، سیستان و بلوچستان این فناوریها به کار گرفته شده است.
نظر شما