به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازهندوستان تایمز، کتابهایی که در هندوستان درباره اسلام و کشورهای اسلامی نوشته شده بیش از کتابهای پرطرفدار تمام دوران مخاطب دارند و کتابهای نویسندگان مسلمان هندی چون احمد راشد، شجاع نواز و فرید ذکریا از فروش چشمگیری برخوردارهستند؛ به طوری که فروش ماه اول آنها را میتوان با فروش بسیاری از پرفروشترین کتابهای این کشور مقایسه کرد.
از سوی دیگر در دانشگاهها نیز واحدهای تازهای برای مطالعه حل مناقشات، تکثرگرایی، محرومیت و فراگیری اجتماعی در مورد اقلیتها به سایر دروس اضافه و مورد توجه قرار دارند.
درحال حاضر واحد " محرومیت اجتماعی و سیاست فراگیری" طی دو سال گذشته در دانشگاههای هندوستان تدریس شده و مؤسسههای علوم اجتماعی زمینههای مورد نیاز را برای تأسیس مراکزی که صرفاً به این موضوعات بپردازد فراهم کردهاند.
به طور مثال مؤسسه جمیع ملی اسلامی مرکز نسلون ماندلا برای صلح و حل مناقشه و همچنین مرکز مطالعه تطبیقی ادیان و تمدنها را بهتازگی افتتاح کرده است.
پرفسور مجتبی خان مدیر مرکز مطالعات اقلیتها و دالیتهای هندوستان گفت که این مراکز جدید باورهای نادرست درباره مسلمانان را به چالش کشیده، تبعیض علیه مسلمانان را تقبیح کرده و تکثر گرایی را ترویج میکنند.
این درحالی است که امتیاز عزیز از شخصیتهای دانشگاهی هندوستان گفت: به رغم اینکه علاقه درباره این مسائل افزایش یافته هنوز هم یک جنبش متمرکز وجود ندارد، محققان برجسته ما در بسیاری از مؤسسات خارج از کشور هستند و ثمره تلاشهای آنها از بین رفته است.
وی اظهار داشت که بسیاری از دانشگاهها وضعیت مطلوبی ندارند از این رو کنترل کیفیت آموزشی در دانشگاهها نخستین ضرورت برای رسیدن به نتایج مثبت است.
نظر شما