به گزارش خبرنگار مهر، رئیس سازمان صدا و سیما هفته گذشته در حاشیه جلسه هیئت دولت مباحث مربوط به نامزدیاش در انتخابات ریاست جمهوری را شایعه خواند. عزتالله ضرغامی همچنین انتشار فیلم "اعدام فرعون" را بیتأثیر بر روابط تهران و قاهره دانست و گفت: عدهای تندرو در مصر تلاش میکنند از این مسائل سوء استفاده کنند، اما این موضوع از سوی وزارت امور خارجه در حال پیگیری است.
* نایب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس تولید فیلم "اعدام فرعون" را در شرایط فعلی مثبت ارزیابی نکرد. جواد آرینمنش گفت: اگر به اینگونه آثار به دیده فایده نگاه کنیم، در شرایط کنونی هیچ سودی برای ما ندارد بلکه باعث مخدوش شدن روابط بینالمللی میشود. معلوم نیست در پشت پرده اینگونه آثار نگاه مصلحانه وجود داشته باشد، چه بسا ممکن است در جهت تیره کردن روابط ایران با سایر کشورها تولید شود.
تجمع اعتراضآمیز مقابل دفتر حفظ منافع مصر
* قطع سراسری برق شهر تهران که از آغاز تابستان بر اجرای بسیاری از برنامههای فرهنگی، سینمایی و تلویزیونی تأثیر گذاشته هفته گذشته نیز باعث لغو برنامه بزرگداشت زندهیاد خسرو شکیبایی در سینماتک موزه هنرهای معاصر شد.
قرار بود شش فیلم برگزیده آثار شکیبایی شامل "سارا"، "اتوبوس شب"، "یکبار برای همیشه"، "کیمیا"، "هامون" و "شب" از ششم تا هشتم مرداد به نمایش درآید و با حضور کارگردانان و منتقدان مورد نقد و بررسی قرار بگیرد. اما شنبه گذشته پس از نمایش "هامون" در خانه سینما اعلام شد به دلیل قطع برق این برنامه لغو شده است.
* تهیهکننده فیلم "صد سال به این سالها" معتقد است این فیلم برای دریافت پروانه نمایش مشکلی ندارد و به زودی اکران عمومی میشود. مرتضی شایسته گفت: زمان اکران این فیلم بستگی به شرایط سینماها و اکرانها دارد. این فیلم در نوبت بازبینی برای دریافت پروانه نمایش به سر میبرد و مشکلی خاص ندارد.
* زاون قوکاسیان در نشست سخن ماه کانون ادبیات ایران با موضوع "تعامل سینما و ادبیات" اغلب کارهای موفق مسعود کیمیایی را اقتباسی یا نوشته دیگر فیلمنامهنویسان دانست. قوکاسیان در بخشی دیگر افزود: در دهه پنجاه حدود 20 فیلم بر مبنای آثار ادبی ساخته شد. بعد از انقلاب نسلی جدید از کارگردانان وارد شدند و همچنان خودشان تک فیلمنامهنویس آثارشان بودند.
وی ادامه داد: فیلم سینمایی "خاک" مسعود کیمیایی که بر اساس "آوسنه بابا سبحان" محمود دولتآبادی ساخته شد، به دلیل تغییری که در برگردان اثر به وجود آمده بود حرف و حدیثهایی بپا کرد. معمولاً در چنین مواقعی کارگردان محکوم است و نویسنده صاحب حق.
* پخشکننده فیلم "دیوار" از نداشتن تبلیغات شهری و حمایت نشدن از این فیلم گله کرد. سیروس تسلیمی گفت: ما برنامهای وسیع برای تبلیغات شهری فیلم داشتیم اما یکباره آن را گران کردند، امیدواریم شهرداری این مشکل را حل کند. با توجه به گران بودن تبلیغات در تلویزیون اگر تبلیغات شهری هم محدود شود، ضربهای محکم به فیلمهای در حال اکران وارد میشود.
وی ادامه داد: هر چند تلویزیون 50 درصد به پخش تبلیغات تخفیف داده اما باز هم گران است. متأسفانه از فیلمی که در جشنواره فجر در شش رشته نامزد دریافت جایزه شده هیچگونه حمایتی نمیشود. تنها امیدمان به مردم است تا فیلم مخاطب اصلی خود را پیدا کند.
* بازیگر جوان فیلم "دیوار" از حضور نداشتن در تبلیغات، تیزر و بیلبوردهای این فیلم گله کرد. مهرداد صدیقیان که در این فیلم نقش برادر ستاره را بازی میکند، گفت: برای بازی در این نقش باید موتورسواری یاد میگرفتم و در بخشهایی که پائین دیوار فیلمبرداری میشد موتورسواری هم کردم. به عنوان بازیگر این فیلم انتظار داشتم نقشم در تبلیغات فیلم نادیده گرفته نشود.
* آخرین فیلم مازیار میری که در مرحله دریافت پروانه نمایش مانده و حرف و حدیثهایی درباره اکران نشدن آن وجود داشت، احتمالاً نوروز 88 اکران میشود. محسن علیاکبری تهیهکننده "کتاب قانون" گفت: شورای پروانه نمایش هنوز فیلم را ندیده است. اگر گروه عصر جدید پر نشده بود برای اکران فیلم در عید فطر اقدام میکردیم. اما اکران عمومی آن به نوروز موکول شده است.
برخلاف اخبار منتشر شده پروانه ساخت پروژه جنجالی "ابوطالب" به کارگردانی احمدرضا گرشاسبی و تهیهکنندگی محسن علیاکبری هنوز صادر نشده است. علیاکبری در این خصوص گفت: همچنان پیگیر این قضیه هستیم ولی اتفاقی خاص نیفتاده است. ما آمادگی کامل برای شروع این پروژه را داریم و منتظریم تا بنیاد فارابی به ما اعلام نظر کند.
* به نظر میآید پرونده حاشیههای برنامه "دو قدم مانده به صبح" هنوز بسته نشده است. هفته گذشته فریدون جیرانی مجری بخش سینمایی برنامه گفت: با توضیح قانعکننده مسئولان صدا و سیما و شبکه چهار واکنشها نسبت به این برنامه پایان یافت. این برنامه با رعایت تمام قواعد و خطوط قرمز صدا و سیما به کار ادامه میدهد و هر گونه شایعه و خبری درباره آن اشتباه است.
در نهایت آخرین خبرها حاکی از آن است که در بخش تئاتر این برنامه که از چندی پیش زمزمههایی مبنی بر تغییر مجری مطرح شده بود، از امشب مهرداد رایانی مخصوص جایگزین محمد رحمانیان میشود. در اولین برنامه با حضور رایانی مخصوص قرار است حسین سلیمی از مدیران سابق مرکز هنرهای نمایشی به موضوع تئاتر خصوصی بپردازد.
* تولید فیلم "زمهریر" که به تازگی پروانه ساخت گرفته به دلیل بیماری کارگردان به تعویق افتاد. سیدضیا هاشمی تهیهکننده فیلم گفت: کلید خوردن پروژه به زمان بهبود احوال علی روئینتن موکول شده است. وی به علت مشکلات قلبی در بیمارستان بستری شده و تازه عمل جراحی قلب انجام داده است. هر چند نتیجه عمل رضایتبخش بوده اما وی نمیتواند کار سنگین انجام دهد.
* اکران فیلمهای سینمایی "فرزند خاک" و "مینای شهر خاموش" از چهارشنبه 16 مردادماه آغاز میشود. هر چند قرار بود "فرزند خاک" محمدعلی باشهآهنگر از ششم مرداد اکران شود، ولی به دلیل فروش خوب "انعکاس" و همکاری طرفین یک هفته به تعویق افتاد.
همچنین اکران "مینای شهر خاموش" امیرشهاب رضویان که دو هفته است به تأخیر میافتد بالاخره از این هفته با 10 سینما آغاز میشود. قرار بود این فیلم از 26 تیرماه تنها در سینما آزادی اکران شود که با رایزنیهای انجام شده نمایش آن در 9 سینما و احتمالاً سینما فرهنگ قطعی شده است.
* مونا زندی حقیقی از حمایت نشدن از اکران فیلمهای فرهنگی با توجیه نداشتن مخاطب انتقاد کرد و گفت: اصلاً قبول ندارم آثار فرهنگی مخاطب ندارند. نمونهاش مجموعه "روزگار قریب" که نه طنز است نه مبتذل، ولی توانسته مخاطب عام را نیز جذب کند. اختصاص چند سینما به اکران این فیلمها حداقل کاری است که میتوان در قبال این آثار انجام داد.
کتاب قانون
* فیلم تلویزیونی "دزدترین دختر شهر" به کارگردانی و تهیهکنندگی مهدی علمینیا احتمالاً به "رژا" تغییر نام میدهد. علمینیا تغییر این نام را تناسب نداشتن عنوان فیلم با رسانه ملی ذکر کرد. این فیلم داستان دختری است که در کمترین زمان با همدستان حرفهای خود سرقت هایی شگفت انگیز انجام دهد.
* اکبر عبدی با حضور در ویژهبرنامه عید مبعث تلویزیون از اداره کل هنرهای نمایشی انتقاد کرد و خطاب به حسین پارسایی گفت: من برای پرداخت دستمزد عوامل گروه نمایش "اکبرآقا آکتور تیاتر" مجبور شدم آپارتمان خواهرم را بفروشم! این نمایش در زمان اجرا پرفروشترین و پرمخاطبترین نمایش سال شد، ولی پس از دو سال هنوز نتوانستهام پول خود را بگیرم.
نظر شما