علی کردی در گفتگو با خبرنگار مهر در شهرستان بروجرد ضمن بررسی نقاط ضعف تصمیم گیریهای بخش کشاورزی و راهکارهای مقابله با خشکسالی، اظهار داشت: باید برای توسعه حوزه کشاورزی به ویژگیهای هر منطقه به صورت جغرافیایی نگریسته شود و قابلیتهای موجود برای کشت محصولات در هر منطقه امکان سنجی و طرح مدونی در این زمینه تهیه شود.
وی تصریح کرد: باید برای کشف استعداد هر منطقه از خود بپرسیم که محور توسعه آن منطقه چیست و با توجه به پتانسیلهایی که در آن استان وجود دارد استعدادها را شکوفا و به بلوغ برسانیم.
این مسئول با تاکید بر اینکه قبل از اینکه بحران در بخش کشاورزی به وجود بیاید باید برای آن برنامه ریزی کنیم، افزود: باید به بخش کشارزی به صورت ملی و فراملی نگریسته شود و در تصمیمات کلان همه کنار هم قرار بگیرند.
وی با انتقاد از عدم تعامل مطلوب بین بخش دولتی و تشکلهای کشاورزی بر نقش غیر قابل انکار NGO های کشاورزی در فرهنگ سازی تاکید کرد و بیان داشت: باید دولتها و NGO ها برای حفظ و توسعه پایدار با یکدیگر همکاری و اقدام به اطلاع رسانی و فرهنگسازی پیرامون مشکلات موجود کنند.
کردی با تاکید بر اینکه تشکل های غیردولتی بخش کشاورزی تنها برای خدمت رسانی و تعامل میان مردم و بخش دولتی وارد گود شده اند، عنوان کرد: دولت و متولیان امر باید این موضوع را درک کنند که NGO ها یک بازوی توانمند برای تعامل، همکاری و مشاوره و همچنین انتقال یافته های خود در بخشهای مختلف به خصوص بخش کشاورزی هستند.
مسئول خانه کشاورز بروجرد با بیان اینکه باید دیوار بی اعتمادی موجود بین بخش های مختلف دست اندرکار بخش کشاورزی شکسته شود، گفت: خانه کشاورز ایران تنها تشکل رسمی بخش کشاورزی است که در همه نقاط کشور نماینده گی دارد و در این زمینه فعالیتهای زیادی را پیرامون بررسی و انتقال مشکلات بخش کشاورزی انجام داده است.
کردی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحث خشکسالی و تاکید بر اینکه باید پیش از وقوع این بحران برنامه ریزیهای لازم انجام می شد، افزود: خشکسالی بحرانی است که در حال حاضر کشاورزی ما را در مرز نابودی قرار داده است و متاسفانه عملکرد مسئولان نسبت به این بحران ضعیف بوده است.
وی با اشاره به اینکه اگر سرمایه گذاری داخلی و خارجی در قالب بخشهای دولتی، خصوصی، بانکی و تعاونیها از کشاورزی گرفته شود این بخش در ایران نابود خواهد شد، تاکید کرد: باید توسعه پایدار بخش کشاورزی در نظر گرفته شود که این امر ابتدا باید از حفظ منابع طبیعی و آبخیزداری شروع شود و از تغییر کاربری اراضی جلوگیری به عمل آید.
کردی با اشاره به تهدیدات بشر برای بخش کشاورزی ، ذوب شدن یخچالهای قطبی، ایجاد طوفانها و تغییر اقلیم را از عوامل به وجود آمدن خشکسالی در نتیجه عملکرد انسانها دانست که همه کره زمین را تحت تاثیر خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه در بحث خشکسالی در ایران باید اقدامات موثرتر و سریع تری صورت می گرفت، افزود: باید با هزینه در بخش کشاورزی آب پشت سدها حفظ می شد و این آب به راحتی از دست نمی رفت.
کردی با تاکید بر ضرورت بازسازی قنوات و احیا رودخانه ها، یادآور شد: بر اساس اعلام هواشناسی جهانی مبنی بر کاهش نزولات جوی و کاهش بارندگیها در ایران دولت باید کشاورزان را تشویق به کاشت ارقام و گونه هایی که نیاز به آب کمتر دارند بکند.
این مسئول با تاکید بر اینکه دولت باید شرایط کنونی را برای کشاورزان تجزیه و تحلیل کند، خاطر نشان کرد: همانطور که در سراسر کشور مشاهده می شود اراضی دیم در برابر خشکسالی دچار آسیبهای کلی شده اند که این امر موجب شده که کشاورزان و دامدارن با کمبود علوفه و افزایش قیمت آن نتوانند دام های خود را حفظ کنند و آنها یا از بین می روند و یا به کشتارگاهها عرضه می شوند.
کردی تاکید کرد: با ادامه روند موجود تنها کسانی که سود می برند واسطه ها و دلالان هستند.
نظر شما