به گزارش مهر، امیر سعید نجفی امروز در یک نشست خبری گفت: حجم فعالیتهای قابل واگذاری به بخش خصوصی در این سازمان بیش از 500 میلیارد تومان ارزیابی است واین بخش از فعالیتها به جز موارد حاکمیتی و امنیتی کلیه موارد خدماتی را در بر می گیرد.
معاون سازمان بنادر و دریانوردی افزود: تشکیل فراکسیون نمایندگان استانهای ساحلی در مجلس هشتم نیز یکی دیگر از اقدامات در حال پیگیری سازمان بنادر و دریانوردی است که با حضور 70 نماینده مجلس در آن، هماهنگی های لازم برای تصویب قوانین دریایی هدف قرار می گیرد.
وی ادامه داد: وجود 176 شناور غرق شده در سواحل ایران نیازمند پاکسازی از سوی این سازمان است و به همین منظور، قراردادی از سوی سازمان بنادر و دریانوردی با شرکت تایدواتر برای خروج لاشه 7 فروند شناورمنعقد شده بود که به علت پیدا نشدن شریک خارجی طرف قرارداد با تایدواتر سازمان بنادر درصد استفاده از شرکتهای داخلی توانمند در این زمینه است.
وی خاطر نشان کرد: ابقا ناوگان جمهوری اسلامی در لیست سفید تفاهمنامه پاریس و توکیو به معنی تایید سلامت کشتی های تجاری ایران از حیث جنبه های ایمنی و فنی است و دربخش آموزش دریانوردان نیز ایران در لیست سفید IMO قرار گرفته است.
معاون سازمان بنادرو دریانوردی ابراز داشت: هم اکنون بیش از 85 درصد مجموعه مبادلات و حمل ونقل کشور از مبادی ورودی دریاها انجام می شود،ضمن اینکه 100درصد مبادلات نفتی از طریق دریا جابجا می شود.
وی با بیان اینکه سالانه 17 هزار دستگاه کشتی از طریق تنگه هرمز عبور می کند افزود: سال گذشته 10 هزار کشتی با گنجایش حمل 110 میلیون تن عملیات تخلیه وبارگیری به بنادر کشور وارد شد.
نجفی کشتی های تحت پرچم کشور را بالغ بر 500 تن اعلام کرد وگفت: هم اکنون 930 فروند کشتی بالای 500 تن به ثبت رسیده و 520 فروند دیگر طی چند ماه اخیر به ثبت خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه بنادر ایران توانسته در بخش حمل ونقل دریایی رتبه اول منطقه،12 آسیا و 19 جهان را به خود اختصاص دهد، تاکید کرد:در بخش ناوگان نفتی در سطح منطقه توانسته ایم رتبه نخست و که بنا داریم با برنامه ریزی های انجام در سطح جهان به رتبه چهارم دست یابیم.
نجفی یاد آورشد: مجموعه ناوگان دریایی کشور اعم از نفتی وغیر نفتی را شامل 4/5 میلیون تن ظرفیت است و دراین خصوص در رتبه 25 جهان قرار داریم.
معاون سازمان بنادر و دریانوردی حجم فعالیتهای قابل واگذاری به بخش خصوصی در این سازمان را بیش از 500 میلیارد تومان ارزیابی کرد و افزود: این بخش از فعالیتها به جز موارد حاکمیتی و امنیتی است و در طول ماههای آینده دفاتر ارائه خدمات در استانهای ساحلی تشکیل خواهد شد.
معاون امور دریایی سازمان بنادر ودریانوردی ادامه داد: اواخر سال گذشته شاهد ورود کشتی های نسل هفتم در بندر شهید رجایی با ظرفیت 80 هزار TEUبودیم.
وی در ادامه از برگزاری مانور ملی مقابله با آلودگی نفتی در تاریخ اول ودوم مردادماه در دریای خزر خبر داد وافزود: بر اساس طرح سازمان بنادر ودریانوردی به منظور مقابله با آلودگی های دریایی، این سازمان هر ساله دومانور ملی در بنادر شمالی وجنوبی کشور برگزار می کند.
نجفی با بیان اینکه بیشتر این مانورها در دریای خزر برگزار می شود گفت: 27 میلیارد بشکه نفتی وگازی در این دریا شناسایی شده است.
وی درخصوص آخرین وضعیت پاکسازی رودخانه اروند با مشارکت عراق ابراز داشت: با وجود گذشت 5 ماه از انعقاد تفاهمنامه با معاونت امور خارجه عراق در خصوص ایجاد دفترcbc وهمکاری در خصوص پاکسازی اروند رود هنوز هیچ اقدام عملی در این خصوص انجام نشده است.
معاون سازمان بنادر و دریانوردی افزود: هر گونه فعالیت در خصوص پاکسازی اروند رود باید بر اساس موافقتنامه 1975 الجزایر انجام شود و سازمان بنادر و دریانوردی نمی تواند در این باره فعالیت مستقلی انجام دهد.
نظر شما