به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی موسوی سرپرست هیأت باستان شناسی در تپه کلاردشت با اعلام این خبر گفت: همزمان با استقرار باستان شناسان در تپه کلار نخستین مرحله از طرح مطالعاتی جامع "از غار تا دشت" به منظور تکمیل مطالعات باستان شناختی منطقه آغاز شده است.
موسوی با اشاره به شناسایی بیش از 30 غار و پناهگاه در حاشیه سردآبرود که شواهد متعددی از استفاده آنها در دوره های پیش از تاریخ وجود دارد، گفت: در نخستین مرحله اجرایی کردن طرح از غار تا دشت، لایه نگاری در یکی از غارهای مهم این منطقه به نام راشک 3 به سرپرستی وحدتی نسب از متخصصان توانای دوره پارینه سنگی در دستور کار قرار گرفته است.
براساس آخرین لایه کاوش شده تپه کلار از سوی باستان شناسان در دو سال گذشته، سابقه سکونت انسان در این تپه به 6000 سال قبل باز میگردد.آخرین نتایج آزمایشهای کربن 14 دانشگاه آکسفورد روی نمونههای ذغال و استخوان تپه کلار کلاردشت سابقه استقراری 3800 قبل از میلاد بر روی این تپه را تعیین کرد.
به گفته معاون پژوهشی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این نتیجه بیانگر تحولی مهم در مطالعات باستانشناسی شمال کشور است زیرا با توجه به مطالعات انجام شده و کاوشهایی که در برخی از مناطق گیلان و مازندران صورت گرفته است، تا کنون تاریخی فراتر از عصر آهن اواسط هزاره دوم پیش از میلاد( 3500 سال) برای این مناطق پیشنهاد نشده بود.
موسوی دستیابی به اطلاعات ارزشمند دیگر در ارتباط با فرهنگ سفال خاکستری و سیاه را که اهمیت این محوطه باستانی را در روشن شدن برخی ابهامات در زمینه فرهنگ ساکنان منطقه شمال کشور دوچندان کرده است را از دستاوردهای فصل اول کاوش در این منطقه برشمرد.
لازم به ذکراست، تپه باستانی کلار واقع در در غرب مازندران با وسعت حدود شش هکتار و ارتفاع ۱۰متر که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است به عنوان یکی از محوطههای مهم باستانی منطقه شمال کشور می تواند نقش مهمی در روشن شدن ابهامات جدی در مطالعات باستان شناسی این منطقه ایفا کند.
نظر شما