دکتر سید ابوطالب میرعابدینی که با خبرنگار مهر در مورد وضعیت عرفان در ایران گفتگو میکرد افزود: در سالهای اخیر توجه به مباحثی مانند مدرنیسم و نوگرایی فرصت اندکی را برای بحث در مورد مبانی عرفان باقی گذاشته است. این درحالی است که باید میان عرفان با جنبههای دنیاگریزانه تصوف تمایز قائل شد. عرفان اصیل هماکنون بسیار مورد نیاز جامعه ما است.
این استاد دانشگاه در مورد دورنمای آثار مربوط به عرفان افزود: دورنمای خوبی در این زمینه وجود ندارد با این همه اوضاع اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی هم در توجه مردم و نخبگان به این موضوع مهم بسیار اهمیت دارند.
دکتر میرعابدینی همچنین وضعیت آثار منتشر شده عرفانی در ایران را جالب ندانست. به نظر وی کتابهای عرفانی قبههای تفکر عرفانی چون: مولوی البته فروش خوبی دارند اما حتی آثار این افراد بیشتر جنبه درسی و مطالعاتی دارند و برای آنکه در جامعه نفوذ کنند باید به شرایط اجتماعی و فرهنگی توجه بیشتری کرد.
میرعابدینی معتقد است برای فهم عرفان اسلامی و ایرانی باید در فضای آن تنفس کرد و آنچه غربیان در این زمینه گفتهاند هرچند سودمند است نمیتواند کلیت عرفانی ایرانی - اسلامی را نشان دهد.
نظر شما