به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این مراسم علی اکبر قاضی زاده - مدرس روزنامه نگاری و فعال در این عرصه - با اشاره به ویژگی های روزنامه نگاری در حوزه های فرهنگی گفت: کار در حوزه روزنامه نگاری فرهنگ و هنر مقداری با حوزه های دیگر امر اطلاع رسانی متفاوت است. در همه رشته ها استانداردها و حساسیت هایی هست اما در حوزه فرهنگ و هنر به دلیل اینکه با حسیات مردم سر و کار دارد این حساسیت ها بیشتر است.
وی افزود: نوشتن در زمینه هنری کار ویژه ای است. روزنامه نگاری نیازمند به روز بودن و به روز شدن است و باید روزنامه نگاران ما سعی کنند دانش خودشان را به اندازه کافی بالا ببرند. متاسفانه ما در روزگاری به سر می بریم که با بینش و دانش فاصله گرفته ایم و بچه های ما نسبت به کسب دانش کم التفات تر شده اند. باید کاری کنیم که ایده ها در عمق شناخته شود.
حسن بنیانیان رئیس حوزه هنری نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت و نقش خبرنگاران در توسعه کشور گفت: خبرنگاران با پرسش های عمیق و جدی که از مسئولان فرهنگی مطرح می کنند، می توانند نقش به سزایی در توسعه کشورشان داشته باشند. همه فشارهایی که امروز به نظام مقدس ما وارد می شود، مربوط به اراده ای است که ما می خواهیم جامعه مان را به لحاظ فرهنگی متفاوت سازیم. این مفهوم متفاوت ساختن بنا به تشخیص مقام معظم رهبری مورد غفلت قرار گرفته است.
وی افزود: اینکه مقام معظم رهبری با بیان های مختلف با مسئولان درباره موضوعات فرهنگی طرح بحث می کنند، نشانه اهمیت این موضوع است. گاهی بحث مهندسی فرهنگی را مطرح می کنند و گاهی می گویند فرهنگ مثل هوا همه جا هست. گاهی به دولت ها توصیه می کنند بحث مهندسی فرهنگی را جدی بگیرند اما متاسفانه می بینیم که این مباحث مهم شمرده نمی شود و حتی خود رسانه ها هم قدر این کلیدواژه ها را نمی دانند و به سرعت در لابلای اخبار فراموش می شوند. این به این دلیل است که ما دچار نوعی توسعه نامتعادل شده ایم.
بنیانیان اضافه کرد: امروز ما در پزشکی بسیار توسعه یافته ایم. اولین نماد این توسعه وجود بازاری پرقدرت است. دومین نمادش توسعه تخصص هاست؛ ما در پزشکی به جایی رسیده ایم که الان فوق تخصص کلیه و دندان کودکان را داریم. سومین نماد آن شکل گیری مراکز تخصصی و چهارمین نمادش این است که خبرگان آن بخش برای آن حوزه چارچوب می نویسند و به آدم هایی هم که علم لازم را ندارند اجازه بحث کردن نمی دهند.
این مسئول فرهنگی کشور تاکید کرد: ما در عرصه های اقتصادی نمادهایی از توسعه را بعد از گذشت 30 سال می بینیم. در عالم سیاست قدم هایی برداشته ایم اما عقب افتاده ترین بخش ما به لحاظ توسعه یافتگی، بخش فرهنگ است و نمادش هم این است که مدیران اجرایی ما به فرهنگ به عنوان موضوعی تخصصی نگاه نمی کنند و نگاهشان این است که اقداماتی که تا حالا در این عرصه شده، کفایت می کند.
رئیس حوزه هنری گفت: جریان خبرنگاری ما که واسط بین مردم و مدیران است، می تواند با طرح سوالات جدی از مدیران اجرایی این ضعف و عدم شناخت را مطرح کند. مدیران ما به صورت تخصصی با فرهنگ آشنا نیستند و میزان درکشان از فرهنگ هیچ تناسبی با میزان تاثیرگذاری شان در این عرصه ندارد. بازتاب سیاست هایی که بسیاری از مدیران فرهنگی ما اتخاذ می کنند، تخریب عرصه فرهنگ است. شکل مدیریت یک مدیر فرهنگی تاثیر زیادی در زیر مجموعه اش دارد و باید طوری باشد که زمینه ایجاد آرامش و اخلاق حسنه را که مطلوب بحث مهندسی فرهنگی است، فراهم کند.
بنیانیان اضافه کرد: اگر این حرکت در مدیران ما آغاز شود، بازار فرهنگ رونق می گیرد. اگر همه مدیران فرهنگی متوجه تاثیرگذاری شان در فرهنگ شدند، بازار وسیعی برای خدمات فرهنگی شکل می گیرد. بخش مهمی از مشکلات اقتصادی ما ریشه فرهنگی دارد.
پیش از آغاز این برنامه، طی مراسمی فعالیت سایت جدید خبری حوزه هنری با حضور حسن بنیانیان و علی اکبر قاضی زاده افتتاح شد.
در این مراسم و در کنار اجرای موسیقی توسط گروه خنیا از قاضی زاده به عنوان یکی از اساتید روزنامه نگاری فعال در عرصه مطبوعات تقدیر شد. همچنین سه تن از خبرنگاران پیشکسوت عرصه فرهنگ و هنر به شرح زیر تجلیل شدند: مسعود داوودی (مدیرمسئول روزنامه بانی فیلم، حمیدرضا مدقق (سردبیر گروه فرهنگی شبکه خبر) و سید مسعود علوی (قائم مقام دبیر گروه فرهنگی روزنامه رسالت)
نظر شما