به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، مدیر آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی خراسان جنوبی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران گفت: طرح اولیه توسط یکی از همکاران این مدیریت ارائه و با همکاری کارشناسان مدیریت آبخیزداری مراحل طراحی و اجرای آن به عنوان نخستین نمونه الگویی و آزمایشی در حوزه آبخیز شهری بیرجند انجام شد.
علیرضا نصرآبادی افزود: با جستجوی انجام شده در شبکه جهانی اینترنت اجرای این نوع سازه در سایر کشورهای جهان نیز مشاهده نشده است.
وی کم بودن هزینه اجرای این سازه نسبت به سازه های سنگی ملاتی و توری سنگی را از مزایای این سازه برشمرد و تصریح کرد: سازه آبخیزداری با لاستیک فرسوده خودرو نقش تأثیرگذاری در بهبود شرایط زیست محیطی به دنبال جمع آوری و استفاده بهینه از لاستیک فرسوده و ضایعات خودرو به ویژه در شهرها و مراکز جمعیتی داشته و طراحی و ساخت ساده آن نیز با آموزش کوتاهمدت از دیگر ویژگیهای این سازه است.
مدیر آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی خراسان جنوبی تأکید کرد: اجرای این سازه به عنوان طرحی جدید بوده و به منزله جایگزینی کامل با سایر سازهها نیست و متناسب با وضعیت آبخیزها هر یک از سازههای موجود آبخیزداری جایگاه خود را داشته و از این طرح به ویژه در حوزههای آبخیز شهری یا نزدیک به مراکز جمعیتی با اولویت بیشتری می توان استفاده کرد.
نصرآبادی تصریح کرد: علاوه بر این اجرای سازه معادل ریپ راپ بند خاکی، با استفاده از لاستیک فرسوده و ضایعاتی خودرو طراحی شده که به زودی در منطقه خراسان جنوبی نمونه الگویی آن اجرا می شود.
نظر شما