۱۸ مرداد ۱۳۸۷، ۱۰:۵۶

شریفی در گفتگو با مهر:

مناطق مستعد کشور به خشکسالی شناسایی می شوند

مناطق مستعد کشور به خشکسالی شناسایی می شوند

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: به منظور مدیریت ریسک خشکسالی، مناطق دارای ریسک بالا و مستعد برای خشکسالی شناسایی و اقدامات لازم برای کاهش ریسک قبل از وقوع خشکسالی بررسی می شوند.

فرود شریفی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با روشهای مقابله با خشکسالی در جنگلها گفت: قبل از وقوع خشکسالی در عرصه جنگلها، انجام عملیات بیولوژیکی و مکانیکی  با هدف استحصال روان آبهای سطحی و نفوذ آن در خاک و نیز بررسی و شناسایی گونه های بومی و سازگار با تنش های خشکی و سرما در نواحی رویشی امری ضروری است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اعلام اینکه کمیته های مدیریتی با هدف بهره وری بهینه از منابع آبی کشور در بخشهای صنعتی، کشاورزی و آشامیدنی باید  قبل از وقوع خشکسالی در جنگلها تشکیل شود، افزود: در حین وقوع خشکسالی درعرصه جنگلها، اجرای برنامه ها و پروژه هایی که منجر به کاهش وابستگی معیشتی جوامع محلی به عرصه های جنگلی می شود باید مورد توجه قرار گیرند؛ ضمن اینکه باید به اقدامات مدیریتی از جمله حفاظت، حمایت، مراقبت و نگهداری، توجه ویژه شود.

وی عنوان کرد: در زمان بروز خشکسالی در جنگلها انجام اقدامات اجرایی شامل اصلاح، احیا و غنی سازی امری ضروری است، همچنین قطع و جمع آوری درختان آفت زده و آسیب دیده از عرصه های جنگلی و اعمال ممنوعیت بهره برداری از محصولات غیرچوبی باید در بخش کشاورزی اجرایی شود.

شریفی تاکید کرد: بعد از وقوع خشکسالی استمرار اقدامات مدیریتی و تعدیل عملیات اجرایی باید صورت گیرد، ضمن اینکه وجود یک برنامه ریزی اصولی، مدون و اعمال مدیریت خشکسالی  می تواند به میزان زیادی خسارات وارده را کاهش دهد.

مدیریت خشکسالی

وی افزود: در حال حاضر مدیریت خشکسالی درایران بر مبنای مدیریت بحران بنا شده و به دلیل اینکه برنامه ریزی ها تدوین شده نیست، تصمیم گیری ها و اقدامات عملیاتی دیرهنگام بوده و تصمیات فاقد کارایی لازم است.

رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری تصریح کرد: درمدیریت ریسک خشکسالی، تاکید بر برنامه ریزی و ایجاد آمادگی و کاهش ریسک خشکسالی است و اعمال این نوع مدیریت در زمان قبل از وقوع خشکسالی با اتخاذ تدابیر پیشگیرانه و آمادگی لازم می توان به مقابله با خشکسالی اقدام نمود.

مدیریت ریسک خشکسالی

وی افزود: امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته مدیریت ریسک جایگزین مدیریت بحران شده، اما درایران به دلیل شناخت کم از این پدیده و وجود ناشناخته های بسیار پیرامون خشکسالی، گذر از این مسیر را دچار اشکال می نماید، که برای حل این مسئله لازم است با ارزیابی و پایش خشکسالی، مناطق دارای ریسک بالا و مستعد برای خشکسالی را شناسایی و اقدامات لازم را برای کاهش ریسک قبل از وقوع خشکسالی را انجام دهیم.

شریفی با اشاره به ضرورت ایجاد سیستم پایش و مدیریت خشکسالی به دلیل موقعیت جغرافیایی ایران واقع در کمرند خشک نیمکره شمالی خاطر نشان کرد: خشکسالی بین سالهای 81-78 ، در 18 استان بزرگ کشور منجر به افت شدید سفره های آب زیر زمینی و کاهش ذخایر آبهای سطحی شد و در نهایت نیمی از جمعیت کشور را با بحران کم آبی مواجه نمود.

وضعیت بارندگی در کشور

وی با اشاره به افت 45 درصدی منابع ذخیره آبی در سال 81، اظهارداشت: وضعیت بارش از ابتدای مهر ماه سال گذشته تا نیمه فروردین ماه سال جاری نشان می دهد که دامنه توزیع بارش از 6 میلیمتر تا 1053 میلیمتر در سطح کشوراست، میانگین بارش در سطح کشور 103.88 میلیمتر بوده که در مقایسه با سال گذشته و میانگین بلند مدت 50 درصد کاهش داشته است؛ لذا در صورت عدم مدیریت بر وضع موجود عواقب ناگواری در پیش خواهد بود.

کد خبر 728778

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha