به گزارش خبرنگار مهر، در این سایت که شامل بخشهای مختلف از جمله زندگینامه، اشعار (شامل قصاید و مثنوی ها) و نیز نظرات دیگران درباره رودکی است قابل مشاهده و استفاده است.
همچنین 131 قصیده رودکی روی این سایت قرار گرفته است. نکته جالب توجه در این باره این است که تمام مطالب سایت به رسم الخط سیریلیک درج شده و خوانندگان فارسی قادر به مطالعه مطالب آن نیستند.
نشانی اینترنتی این سایت http://www.rudaki.tj است. رودکی در حوزه سه کشور بزرگ آریایی (ایران، افغانستان و تاجیکستان) می زیسته و اشعارش را به زبان فارسی می سروده است.
تاجیکها پیش از این نیز برنامه های متعددی را در شهرهای مختلف کشورشان برای بزرگداشت رودکی برگزار کرده اند.
ابوعبدالله جعفربن محمدبن حکیم بن عبدالرحمن بن آدم رودکی (اواسط قرن سوم هجری قمری - ۳۲۹) از شاعران ایرانی دوره سامانی در سده چهارم هجری قمری است. رودکی استاد شاعران آغاز قرن چهار هجری قمری ایران است و بسیاری او را رودکی را نخستین شاعر بزرگ پارسیگوی و پدر شعر پارسی میدانند.
رودکی به روایتی از کودکی نابینا بوده و به روایتی بعدها کور شد. او در روستایی بهنام بَنج (پنجکنت در تاجیکستان امروزی) در ناحیه رودک در نزدیکی نخشب و سمرقند به دنیا آمد. او زاده نیمه دوم سده سوم هجری بود. رودکی در دربار امیر نصر سامانی بسیار محبوب شد و ثروت بسیاری به دست آورد. میگویند رودکی در حدود صدهزار بیت شعر سروده و در موسیقی، ترجمه و آواز نیز دستی داشته است. میگویند توان و چیرگی رودکی در شعر و موسیقی به اندازهای بوده است که نیروی افسونگری شعر و نوازندگی وی در ابونصر سامانی چنان تأثیر گذاشت که وی پس از شنیدن شعر "بوی جوی مولیان" بدون کفش، هرات را به مقصد بخارا ترک کرد.
نظر شما