به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، به گفته این مقام عراقی که نام خود را فاش نکرده، آمریکا هنوز پاسخی به این پیشنهاد عراق نداده است.
اگر آمریکا با این پیشنهاد عراق موافقت کند، آنگاه آمریکا باید برای خروج نظامیان خود از عراق جدول زمانبندی شده ارائه کند و این موضوع به آن معناست که دولت جرج بوش باید برنامه ای شبیه آنچه "باراک اوباما" نامزد دموکراتهای آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، برای خروج از عراق ارائه کرده بود، ارائه دهد.
این مقام عراقی که از نزدیک در جریان مذاکرات عراق و آمریکا قرا دارد در ادامه گفت: یکی از مهمترین محورهایی که در مذاکرات اخیر درباره آن بحث شد همین موضوع خروج آمریکا از عراق تا اکتبر 2010 بود که هنوز درباره آن توافقی میان دو طرف حاصل نشده، اما با این حال بغداد به دنبال تحقق این مسئله است.
به گزارش رویترز، برنامه ای که مذاکره کنندگان عراقی آن را به مقامات آمریکایی پیشنهاد دادند شامل جمع شدن نیروهای امریکایی حاضر در خیابانهای شهرهای مختلف عراق تا نیمه سال آینده میلادی و همچینین خروج نظامیان حاضر در عملیاتهای نظامی آمریکا در عراق از این کشور تا اکتبر سال 2010 می شود.
در عین حال دو تن از مسئولان عراقی در گفتگو با آسوشیتدپرس خبر دادند که نیروهای عملیاتی آمریکا در سال 2010 از خاک عراق خارج می شوند و مابقی نیروها در سال 2013 به طور کامل این کشور را ترک می کنند.
بر اساس این گزارش، دولت بوش به شدت مخالف طرح تعیین جدول زمانبندی شده برای خروج از عراق است و در این راه "محدوده زمانی" را برای خروج نظامیان آمریکایی از عراق اعلام کرده، اما با این وجود مقامات عراقی خواهان مشخص شدن زمان دقیق خروج نظامیان آمریکایی از کشوشان هستند.
نوری المالکی نخست وزیرعراق و "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا ماه نوامبرسال2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری و دوستی طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی می شود، به امضا رساندند.
مراجع دینی، مردم و بیشتر گروههای سیاسی و نمایندگان ملت عراق با امضای توافقنامه امنیتی با آمریکا مخالف هستند. این توافقنامه که هم اکنون گفتگوهای محرمانه درباره آن در جریان است به آمریکاییها حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث پایگاههای نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.
نظر شما