به گزارش خبرنگار مهر، در ابلاغیه پرویز داوودی معاون اول رئیس جمهوری به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران آمده است: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف شد به منظور تامین نقدینگی لازم برای اجرای طرحهای استخراج و تولید نفت و گاز میدان پارس جنوبی، معادل سه درصد از ارزش نفت خام تولیدی تولیدی را براساس گزارش عملکرد ماه قبل که توسط وزارت نفت اعلام میشود در پایان هر ماه به صورت علیالحساب از محل وجوه حاصل از صادرات نفت به حساب شرکت ملی نفت ایران نزد آن بانک واریز نماید.
بر اساس این ابلاغیه، شرکت ملی نفت ایران نیزموظف است ماهانه پانصد میلیون دلار سهم شرکت ملی گاز را از محل مبالغ وصولی ناشی از این ماده به حساب این شرکت به منظور گازرسانی به شهر و روستا واریز نماید تا در اجرای طرحهای خطوط اصلی انتقال گاز به مصرف برسد.
این در حالی است که گزارش عملکرد تولید و ارزش نفت خام سال1387 که توسط وزارت نفت ارائه میشود، مبنای تسویه نهایی مفاد این ماده با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران وخزانهداری کل کشور خواهدبود.
از سوی دیگر مدیر عامل شرکت ملی نفت نیز چند روز پیش از فعال شدن اختصاص 3 درصد درآمد حاصل از فروش نفت خام ایران به پروژه های پارس جنوبی تا دو هفته آینده خبر داده و گفته بود: اجازه نمی دهیم هیچ پروژه ای در پارس جنوبی با کمبود منابع مالی مواجه شود.
پیش از این معاون برنامه ریزی وزارت نفت نیز در گفتگو با مهر گفته بود: پارس جنوبی هیچ گاه بر ای اجرای پروژه های خود با کمبود منابع مالی مواجه نشده زیرا دولت حمایت همه جانبه خود را از میدان می کند.
اکبر ترکان درپاسخ به این سئوال که آیا طرح های توسعه میدان پارس جنوبی با کمبود منابع مالی مواجه شده است ،تاکید کرده بود: طرح توسعه میدان پارس جنوبی همیشه مورد حمایت دولت بوده و تاکنون نیز هیچ گاه با کمبود منابع مالی مواجه نشده است.
به گفته وی حتی اگر تاکنون در اجرای بعضی از طرح های این میدان سرمایه های خارجی حضور نیافته اند دولت به موقع منابع مالی مورد نیاز را تامین کرده است چرا که به موقعیت این میدان و توسعه هرچه زودتر آن تاکید دارد.
معاون وزیر نفت افزوده بود: اخبار منتشره درباره متوقف شدن پروژه های نفتی به دلیل کمبود منابع مالی درست نیست زیرا پارس جنوبی دردانه دولت محسوب می شود، درنتیجه بسیار بعید است این میدان با کمبود منابع مالی مواجه شود.
بر اساس گزارش مهر، مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی پارس نیزبا بیان اینکه سهم این منطقه از 3 درصد درآمدهای نفتی حدود 7 میلیارد دلار است، گفت: مصوبه مجلس شورای اسلامی برای اختصاص این 3 درصد به منطقه ویژه اقتصادی پارس در بودجه دیده شده که پس از ابلاغ از سوی وزارت اقتصاد و دارایی و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری در پروژه های پارس جنوبی مورد استفاده قرار می گیرد.
عبدالجلیل رضوی در گفتگو با مهر تصریح کرد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته قرار است این بودجه برای پروژه های منطقه ویژه اقتصادی پارس از جمله پروژه های زیر ساختی و فازهای مختلف پارس جنوبی تخصیص یابد.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی پارس با بیان اینکه در حال حاضر هیچ کدام از پروژه های منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با مشکل مالی مواجه نیستند، خاطر نشان کرد: در عین حال این مصوبه موجب تضمین و حمایت مالی از پروژه های پارس جنوبی می شود و نگرانی های احتمالی را از بابت کمبود منابع مالی مرتفع می کند. ضمن اینکه سرمایه گذاران در این منطقه از بابت بازگشت سرمایه دغدغه نخواهند داشت.
به گفته وی با این مصوبه به سرمایه گذاران از بابت بازگشت سرمایه تضمین داده می شود و سرمایه گذار می داند در صورت مواجه شدن با مشکل مالی حمایت خواهد شد.
رضوی با تاکید بر اینکه خوشبختانه هیچ پروژه ای در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با مشکل مالی مواجه نیست، اظهار داشت: همه پروژه های زیر ساختی و طرحهای توسعه ای بالادستی منطقه در صورت بروز مشکل مالی می توانند از این 3 درصد استفاده کنند.
نظر شما