به گزارش خبرگزاری مهر، گروهی از محققان دانشگاه کالج و کالج کینگ لندن دریافتند که ژن Fto که پیش از این به عنوان ژن چاقی مفرط شناسایی شده بود با اثر بر روی حس پخوری عمل می کند.
این محققان سه هزار و 337 کودک انگلیسی بین سنین 8 تا 11 سال را با هدف درک اینکه آیا این کودکان حامل این گونه ژنتیکی هستند یا خیر آنها را مورد آزمایش قرار دادند.
در این بررسی این نکته مورد توجه قرار گرفت که ژن Fto به چه روشی با چاقی مفرط مرتبط است و با تاثیر بر روی کیفیت غذای مصرفی و یا تعداد کالریهای سوزانده شده عمل می کند.
نتایج این تحقیقات که در تازه ترین شماره مجله علمی Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism منتشر شده است نشان می دهد که این ژن با تغییر بر روی حس اشتها عمل می کند.
در این خصوص این دانشمندان اظهار داشتند: "ما کشف کردیم کودکانی که این تغییر ژنتیکی را دارند در خطر بیشتری برای پاسخ پرخوری قرار دارند. افرادی که حامل این تغیر ژنتیکی هستند به طور خود به خودی اضافه وزن دارند و احتمال بیشتری دارند که غذای بیشتری بخورند. اثرات این ژن مستقل از سن، جنس و طبقه اجتماعی است."
نتایج تحقیقات گذشته نشان می داد بزرگسالانی که دو کپی از این ژن را دارند به طور متوسط 3 کیلو اضافه وزن دارند درحالی که افراد حامل یک کپی از آن با 5/1 کیلو اضافه وزن مواجهند.
نظر شما