۲۱ مرداد ۱۳۸۷، ۹:۴۰

"آری" مردم بولیوی به ادامه ریاست جمهوری مورالس

"آری" مردم بولیوی به ادامه ریاست جمهوری مورالس

نتایج اولیه همه پرسی روز گذشته در بولیوی حکایت از رای مثبت مردم این کشور به اصلاحات رئیس جمهور و ادامه حضور او در این پست دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، بر اساس نتایج منتشر شده از سوی کمیته انتخابات ملی بولیوی تا کنون 60 درصد از شرکت کنندگان در همه پرسی روز گذشته به اصلاحات اجتماعی "ایوو مورالس" رای مثبت و 40 درصد به آن رای منفی داده اند.

این نتایج در نتیجه شمارش 56.7 درصد از آرای اخذ شده بدست آمده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اگر این نتیجه در پایان شمارش آرا نیز به همین صورت باشد بیانگر این مطلب است که مورالس همچنان محبوب مردم بومی بولیوی که 60 درصد از جمعیت 10 میلیون نفری این کشور را تشکیل می دهند است.

همه پرسی روز گذشته برای مورالس از اهمیت فوق العاده ای برخوردار بود و اگر وی در این همه پرسی شکست می خورد باید از قدرت کناره گیری می کرد.

هدف مورالس از انجام این همه پرسی افزایش قدرت دولت بر مناطق شورشی و جلوگیری از افزایش موج کسب خود مختاری توسط استانهای شرقی است که مورالس خود مختاری آنها را امری غیر قانونی می داند.

فرمانداران مناطق شرقی بولیوی، که اغلب میدانهای گازی این کشور در این مناطق قرار دارند، با اصلاحات اجتماعی مورالس مخالف بوده و حتی در ماه های اخیر خواستار کسب استقلال از دولت مرکزی شده اند.

بر همین اساس اگر مورالس در همه پرسی موفق شود انتظار می رود یک کشور سوسیالیست دیگر در آمریکای لاتین که از ونزوئلا تحت رهبری چاوز الگو برداری شده متولد شود و اگر مورالس در این همه پرسی شکست بخورد باید منتظر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سه و یا شش ماه آینده بود.

بر اساس قانون دادگاه انتخابات ملی بولیوی، مورالس تنها در صورتی از پست ریاست جمهوری کنار می رود که میزان آرای منفی اخذ شده در همه پرسی بیش از 53.4 درصد باشد. دلیل اجرای این قانون آن است که وی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2005 بیش از 53.4 درصد رای کسب کرده بود.

مورالس در کنار هوگو چاوز از ونزوئلا و فیدل کاسترو از کوبا از رهبران جریان ضد آمریکایی در آمریکای لاتین محسوب می شوند. مورالس بعد از روی کار آمدن به عنوان رئیس جمهور در صدد انجام اصلاحات اجتماعی و ملی کردن صنعت نفت و گاز کشور برآمد که این اقدام وی با اعتراضهایی مواجه شد. به اعتقاد برخی آگاهان سیاسی آمریکا نیز مخالف ملی شدن صنعت گاز بولیوی است.  

کد خبر 730734

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha