به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، اسفندیار چهاربند ظهر امروز در همایش ملی آموزش روستایی در شیراز از این پایگاه ها به عنوان سامانه های مدیریتی برای اجرای طرح های آموزشی یاد کرد و اظهار داشت: در گذشته در بحث آموزش روستایی، دستگاه های مختلفی نظیر آموزش پرورش، جهاد کشاورزی، وزارت علوم و... وارد روستاها شدند اما در این اقدام به این نکته توجه نشده که نظام آموزشی در این مناطق مطابق با نظام آموزشی شهری است.
وی با بیان اینکه در این نظام آموزشی طرح ها براساس نیازها و خواسته های روستا تهیه نمی شود، افزود: حتی هنرستان های کشاورزی ما نیز که مدت طولانی فعالیت دارند برنامه درسی خود را منطبق با نیازها و مسائل روستایی تهیه نکرده است که نتیجه آن عدم اقبال این آموزشها و مورد توجه قرار نگرفتن از سوی روستاییان است.
معاون فنی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه دستگاه های مذکور همچنان در روستاها حضور فیزیکی دارند اما این حضور چندان موثر نیست، افزود: حضور فنی و حرفه ای در آموزش روستایی در راستای پاسخ به نیازهای آنها و تقویت ویژگی کلیدی روستا یعنی مولد بودن آنها از طریق منابع انسانی روستایی خواهد بود.
چهاربند با اشاره به متروکه شدن برخی روستاها در کشور طی مدت اخیر بیان کرد: متروکه شدن برخی از آنها به دلیل از دست دادن ویژگی مولد بودن خود است و روستانشینان در مواجهه با مشاغل کاذب موجود در شهرها که درآمد چندین برابر تولید در روستاها را دارد به سمت شهرها جذب می شوند.
وی از توسعه منابع انسانی به عنوان راهکاری اساسی برای مولد بودن روستاها و توسعه تولیدات آنها یاد کرد و افزود: روستاهای ما باید کارآفرین باشند و برای کارآفرینی نیز باید با منابع انسانی آنها را توسعه داد و مرکز کارآفرینی منابع انسانی سازمان فنی و حرفه ای نیز با این دیدگاه وارد روستاها شده و قصد احداث پایگاه ها در این مناطق را دارد.
معاون فنی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه پایگاه های مذکور سه وظیفه اصلی دارند افزود: قبل از ورود به روستاها به این نکته توجه شده که در شهرها برای روستا سیاست گذاری نشود زیرا نمی شود مربیان و کارشناسان آموزشی را برای شهر آموزش داد اما در روستاها از آموزشهای آنها بهره برد.
چهاربند اضافه کرد: بعد از ورود به روستاها پایگاه ها در اولین قدم اقدام به نیازسنجی می کنند و با برقراری ارتباط با محیط اطراف نیازهای منطقه خود را شناسایی می کنند.
معاون فنی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از برنامه ریزی به عنوان گام دوم این پایگاه ها یاد کرد و افزود: بعد از اینکه اطلاعات نیاز سنجی جمع آوری و طبقه بندی شد باید براساس گروه های سنی و جنسی مختلف برنامه ریزی کرد و پس از آن پایگاه ها باید با تفاهم نامه هایی که منعقد می شود کار اجرا را آغاز کنند.
وی بیان کرد: در این رهگذر سه تفاهم نامه بین سازمان فنی و حرفه ای کشور با سه وزارتخانه در حال انعقاد است که یکی از آنها طی چند روز گذشته به امضا رسید.
معاون فنی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از امضای تفاهم نامه بین فنی و حرفه ای و وزارت آموزش و پرورش طی چند روز گذشته خبر داد و افزود: بر اساس این قرارداد همان طور که این وزارتخانه از امکانات فنی و حرفه ای استفاده می کند، مقرر شده که این سازمان نیز در راستای آموزش روستاییان امکانات آموزش و پرورش را مورد استفاده قرار دهد.
چهاربند اضافه کرد: در این راستا تمام استانها موظف شدند تا پایان شهریور ماه نسبت به ظرفیت های خالی هنرستانهای کشاورزی خود اقدام و برای استفاده از ظرفیت های آنها کارهای لازم را انجام دهند.
این مسئول از انعقاد تفاهم نامه با وزارت کشور و جهاد کشاورزی طی روزهای آینده خبر داد و افزود: پایگاه های فنی و حرفه ای باید از تمام ظرفیت های موجود سه ارگان جهاد کشاورزی، وزارت کشور و آموزش و پرورش استفاده کند و اگر در مواردی سه مجموعه مذکور امکانات مورد نیاز را نداشتند، سازمان فنی و حرفه ای موظف به تامین تجهیزات است.
نظر شما