به گزارش خبرگزاری مهر، متن کامل این بیانیه که به مناسبت سفر رئیسجمهوری الجزایر به تهران صادر شده است به این شرح است:
در راستای تحکیم روابط برادرانه موجود بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری دموکراتیک خلق الجزایر و به منظور توسعه همکاری در زمینههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی موجود بر پایه مشترکات تاریخی عمیق بین دو کشور و در پاسخ به دعوت دکتر محمود احمدینژاد، رئیسجمهور اسلامی ایران، عبدالعزیز بوتفلیقه رئیسجمهور الجزایر در رأس یک هیئت بلندپایه در تاریخ 20 الی 22 مرداد 1387 برابر با 10 الی 12 اوت 2008 از جمهوری اسلامی ایران دیدار رسمی نمود.
بوتفلیقه در این دیدار از سوی دکتر احمدینژاد، رئیسجمهوری اسلامی ایران مورد استقبال قرار گرفت و همچنین با حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کرد.
روسای جمهور دو کشور در طی این دیدار، گفتگوهای ثمربخشی پیرامون موضوعات و زمینههای مورد توجه دو کشور از جمله روابط و همکاریهای دوجانبه و مسایل منطقهای و بینالمللی کنونی به عمل آوردند.
- روابط دوجانبه
- دو طرف ضمن ابراز خرسندی از سطح روابط دوجانبه سیاسی بر اهمیت تقویت و توسعه و تعمیق روابط برادرانه و دوستانه بین دو کشور در زمینههای مختلف تأکید کردند.
- دو طرف بر اراده رهبران دو ملت ایران و الجزایر برای پیگیری نتایج نشستهای کمیسیون مشترک به منظور همکاری و اجرایی نمودن مفاد موافقتنامهها و یادداشت تفاهمهای امضاء شده فی مابین در زمینههای گوناگون، تأکید کردند.
- در راستای ظرفیتها و توانمندیهای موجود جهت همکاری در بخشهای گوناگون دو طرف توافق کردند سطح کمیسیون مشترک به ریاست معاون اول رییس جمهوری اسلامی ایران و نخست وزیر الجزایر ارتقا یابد.
- دو طرف ضمن اعلام پایبندی خویش در تحکیم روابط مستمر و عمیق در راستای منافع دو جانبه بر توسعه همکاریها در زمینههای ساخت مسکن، تأسیسات زیر بنایی، صنعت سیمان، داروسازی، مونتاژ خودرو، صنایع قطعهسازی خودرو، صنایع نفت و گاز تأکید کرده و بر ایجاد مکانیزم مناسب برای تبادل تجربیات و همکاری فنی و حرفهای و رایزنی مستمر در این زمینهها توافق نمودند.
- دو طرف خرسندی خود را از امضای موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و موافقتنامه همکاریهای گمرکی و یادداشت تفاهم همکاری در زمینه تجارب بانکی؛ پولی و آموزشهای مربوط به مدرنیزه ساختن ساختار معاملات و خدمات بانکی که زمینه تحکیم چارچوبهای قانونی همکاری بین دو کشور را فراهم میکند، ابراز داشتند.
- قضایای منطقهای و بینالمللی
- دو طرف ضمن ابراز نگرانی از اوضاع خطرناک و بحران امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و انسانی فلسطین بویژه در نوار غزه که با تجاوزات ارتش دشمن صهیونیستی شکل گرفته، ادامه محاصره طاقتفرسای آن را برخلاف قوانین بینالمللی و بدیهیترین ارزشهای وجدان بشری توصیف نمودند.
- دو طرف بر ضرورت وحدت صف داخلی فلسطین و همبستگی کامل مردم فلسطین بر گرد اصول و اهداف ملی تأکید کردند.
- دو طرف اعلام داشتند که حل و فصل عادلانه، فراگیر و دائمی در خاورمیانه جز از راه تحقق حقوق مشروع ملت فلسطین و حق سوریه در بازگرداندن بلندیهای جولان اشغال شده و حقانیت لبنان در گسترش حاکمیت خویش بر تمامی سرزمین خویش، امکانپذیر نیست.
- دو طرف خرسندی خویش را از تحولات مثبت به وجود آمده در لبنان از هنگام توافق دوحه اعلام داشته و بر پشتیبانی خود از روند توافق ملی تأکید کردند.
- دو طرف با تأکید بر ترویج همبستگی، وحدت صف مردم عراق، انجام آشتی ملی و احترام به یکپارچگی سرزمینی و استقلال و حاکمیت این کشور برادر که توانایی بازگردانیدن ثبات خویش را براساس تعیین جدول زمانی برای خروج نیروهای اشغالگر خارجی دارد، اعلام داشتند.
- دو طرف همبستگی خویش را با کشور برادر سودان برای بازیابی امنیت و ثبات آن در چارچوب اهداف ملی اعلام داشته و بر مخالفت خود با درخواست دادستان دادگاه جنایی بینالمللی که هیچ سودی برای امنیت و ثبات در این کشور ندارد، تأکید کردند.
- دو طرف بر حمایت خود از تلاشهای سازمان ملل برای حل و فصل مسأله صحرای غربی در چارچوب قطعنامههای شورای امنیت و قوانین بینالمللی تأکید کردند.
- دو طرف از سیاست نزدیکی ایران و اعراب و تلاش سازنده برای تحکیم فضای جو عربی – اسلامی در منطقه با رویکرد صلح همکاری، همبستگی و دوستی بین ملتهای منطقه که از ارزشهای مشترکی برخوردارند استقبال کردند.
- دو طرف پایبندی قاطع خود را از ایجاد منطقه خالی از سلاحهای هستهای در خاورمیانه همانند آفریقا و آمریکای لاتین و به کارگیری تمام توان و امکانات آن در جهت توسعه پایدار اعلام داشتند.
- دو طرف تأکید کردند کشورهای عضو معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) حق دارند از تکنولوژی هستهای در جهت اهداف غیرنظامی و صلحآمیز و برای تحقق اهداف توسعهای خویش که در معاهده (NPT) به آن تصریح شده است، برخوردار گردند. و در این چارچوب باور خویش را بر ضرورت حل و فصل موضوع هستهای ایران از طریق دیپلماتیک و گفتگوهای سازنده اعلام داشتند.
- دو طرف متفقند که آثار منفی جهانیسازی بر کشورهای در حال توسعه تأثیر مستقیم گذاشته و ضرورت دارد که علاوه بر سازمان ملل از فضاهای طبیعی دیگر همانند جنبش عدم تعهد و کنفرانس اسلامی و گروه 15 و همچنین سازمان اوپک برای نشان دادن یک الگوی همبستگی استفاده نمایند.
- دو طرف کشورهای اسلامی را به نشان دادن اسلام حقیقی در سطح جهانی فراخوانده و خواستار تلاش جمعی برای کاهش پدیدههای افراط گرایی و دگماتیک که به مقدسترین ارزشهای اسلامی آسیب میرساند، شدند.
- دو طرف تمامی اشکال تروریسم را محکوم ساخته و سازمان ملل متحد را در مبارزه فعال با این پدیده از طریق تصویب یک توافقنامه بینالمللی برای قانونمند ساختن مبارزه با تروریسم که در بر گیرنده تعریفی دقیق و به دور از مخلوط ساختن مبارزه مشروع ملتها با اشغالگری خارجی باشد، مسؤول میدانند.
بوتفلیقه رئیسجمهور جمهوری دمکراتیک مردمی الجزایر ضمن تشکر از استقبال و مهماننوازی، دولت و ملت دوست و برادر جمهوری اسلامی ایران از احمدینژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران دعوت به عمل آورد که در اولین فرصت ممکن به کشور الجزایر سفر نمایند.
این دعوت مورد قبول دکتر احمدینژاد واقع گردید و مقرر شد این سفر در تاریخ مناسب صورت پذیرد.
نظر شما