رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز با اعلام این مطلب گفت: کشت آزمایشی کاکتوس های علوفه ای بدون خار به منظور بررسی سازگاری آنها و با هدف تولید علوفه دام برای مقابله با دوره های خشکسالی در شنزارهای خوزستان با موفقیت انجام شد.
عزیز ارشم تصریح کرد: این گیاهان قادرند در مناطق خشک و گرم و خاکهای سبک شنی با حداقل ۱۵۰ میلی متر بارندگی سالانه استقرار یابند.
ارشم اظهار داشت: کارآیی کاکتوس ها در تبدیل هر واحد آب به ماده خشک و تولید انرژی قابل هضم (علوفه) کم هزینه بوده و آنها را به عنوان گیاهان علوفه ای در موارد بحرانی و دوره های خشکسالی معرفی می نمایند.
وی بیان داشت: کارآیی تبدیل هر واحد آب به علوفه آنها نسبت به گیاهان گرمسیری از سه تا پنج برابر بوده و در شرایط بارندگی ۲۰۰ تا ۶۰۰ میلی متر سالانه قادر به تولید ۲۰ تا ۱۰۰ تن علوفه در هر هکتار هستند.
به گفته وی شش گونه واریته از کاکتوس های علوفه ای دریافتی از نماینده فائو و مدیریت زراعت سازمان جهاد کشاورزی توسط عضو هیئت علمی این مرکز در آذرماه سال گذشته به صورت دیم در شنزارهای خوزستان کشت و در تیرماه سال جاری موفقیت اولیه سازگاری آنها مورد تایید قرار گرفت.
ارشم افزود: در همین راستا به منظور توسعه کشت آنها، با هماهنگی موسسات تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، طرح تعیین روشهای مناسب توسعه کشت کاکتوس در استان تهیه و از مهرماه سال جاری به مدت سه سال به اجرا درخواهد آمد.
نظر شما