۲۴ مرداد ۱۳۸۷، ۱۴:۰۰

سفیر پاکستان در گفتگوبا مهر-1:

امنیت ایران امنیت پاکستان است/ بدون هند هم خط لوله صلح را اجرا می کنیم

امنیت ایران امنیت پاکستان است/ بدون هند هم خط لوله صلح را اجرا می کنیم

سفیر پاکستان در تهران با تاکید بر گسترش روزافزون سطح روابط کشورش با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: امنیت ایران را امنیت پاکستان می دانیم و هرگز دوست نداریم ایران دچار مشکل شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، شفقت سعید سفیر پاکستان در مراسم شصت و دومین سالگرد استقلال این کشور که در مدرسه بین المللی پاکستان در تهران برگزار شد؛ روابط کشورش با جمهوری اسلامی ایران را رو به گسترش خواند.

سعید که در پایان دوره ماموریت خود در ایران قرار دارد؛ ابراز امیدواری کرد خط لوله صلح هر چند بدون حضور هند به سرانجام برسد.

وی با اشاره به تلاشهای فراوان خود برای گسترش سطح روابط پاکستان و ایران در زمینه های مختلف به ویژه تجاری و اقتصادی، ابراز امیدواری کرد که جانشین وی نیز این راه را ادامه دهد.

در مراسم روز استقلال پاکستان، گروه سرود دانش آموزی مدرسه پاکستان، سرودهایی را به مناسبت روز استقلال این کشور اجرا کرد.

شفقت سعید در پایان این مراسم در گفتگوی مطبوعاتی با خبرنگاران شرکت کرد.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر درباره اقداماتی که در دوران ماموریت خود برای توسعه روابط پاکستان با ایران و به ویژه درباره پروژه خط لوله صلح و آینده آن اظهار داشت: پاکستان و ایران در حال حاضر روابط بسیار نزدیکی به ویژه در زمینه تجاری با یکدیگر دارند.

شفقت سعید افزود: این روابط مبتنی بر حقایق انکارناپذیری مانند پیوندهای عمیق فرهنگی و ریشه های مشترک است.

وی با بیان اینکه روابط فرهنگی و تاریخی میان دو کشور در سطح بسیار خوبی است؛ بر ضرورت توسعه مناسبات تجاری و بازرگانی میان دو کشور با توجه به توانمندی ها و امکانات موجود تاکید کرد.

تلاش برای ارتقای سطح مبادلات تجاری

شفقت سعید درباره سطح مبادلات تجاری میان کشورش و جمهوری اسلامی ایران گفت: در حال حاضر میزان مبادلات تجاری میان دو کشور همسایه 700 میلیون دلار است که این رقم کافی نیست و تلاشهای ما بر این است تا سطح مبادلات را به زودی به سطح یک میلیارد دلار برسانیم.

وی افزود: در هفدهمین نشست کمیته مشترک ایران و پاکستان که اخیرا در تهران برگزار شد؛ زمینه های جدیدی برای گسترش روابط به ویژه در زمینه تجاری و اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت .

شفقت سعید خاطر نشان کرد: پاکستان تنها کشوری است که ایران با آن توافقنامه هایی درباره معافیت کالاها از تعرفه های گمرکی امضا کرده است و دو کشور توافق کردند 500 قلم کالا را از تعرفه های گمرکی معاف نمایند.

وی ابرازامیدواری کرد حجم مبادلات تجاری میان دو کشور همسایه طی دو یا سه سال آینده به  دو برابر افزایش یابد.

سفیر پاکستان گفت: ما همچنین امیدواریم پروژه خط لوله صلح به سرانجام برسد؛ پاکستان و ایران در این زمینه از جمله درباره قیمت گاز و مسائل مربوط به بخش فنی این پروژه به توافق رسیده اند .

شفقت سعید افزود : متاسفانه هند خود را از پروژه خط لوله صلح کنار کشید، اما این خط می تواند میان ایران و پاکستان اجرا شود و امیدواریم این پروژه تا پایان سال جاری میلادی اجرا شود.

وی خاطر نشان کرد: ما آماده ایم تا تمام میزان گازی را که هند می خواست از ایران بخرد؛ از ایران خریداری کنیم که این نشان می دهد پاکستان هیچ فشار خارجی را در این زمینه نمی پذیرد.

سرنوشت گروگانهای ایرانی در پاکستان

به گزارش مهر، سفیر پاکستان درباره سرنوشت پرسنل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران که از سوی تروریستهای موسوم به جندالله ربوده و برخی از آنها به دست این تروریستها به شهادت رسیده اند درباره اقدامات دولت پاکستان برای مقابله با این تروریستها در خاک خود و تامین امنیت مرزهای مشترک با ایران اظهار داشت : باید این پرسش را مطرح کنم که آیا این تصور درست است که هر اتفاقی می افتد، دولت پاکستان مسئول آن است .

وی افزود : ایالت بلوچستان پاکستان بسیار وسیع است و مرزهای ایران و پاکستان همواره در 60 سال گذشته آرام بوده و حادثه آنچنانی در آنجا رخ نداده بود؛ پاکستان نیروهای ارتش را در این منطقه مستقر کرده است، ولی این نکته را باید در نظر گرفت که ما نیروهای خود را در مناطقی که تهدید وجود دارد، مستقر کرده ایم شما باید بدانید مرزهای پاکستان وافغانستان ثبات ندارد و ما 120 هزار نیرو را در آنجا مستقر کرده ایم و بیش از هزار نیروی خود را از دست داده ایم .

شفقت سعید در ادامه گفت: طول مرز پاکستان و ایران 970 کیلومتر است و برای برقراری امنیت در این مناطق به 150 هزار نیرو نیاز است؛ ما این امکانات و تعداد نیرو را در اختیار نداریم؛ ما می دانیم این گروه تروریستی(جندالله) مشکلات زیادی را برای ایران به وجود آورده است؛ چند ماه پیش این گروه 24 نفر را از ایران ربود و به داخل پاکستان آورد، نیروهای ما فورا وارد عمل شدند و آنها را بازداشت کرده و تحویل ایران دادند. اخیرا عبدالحمید ریگی و سه نفر دیگر را دستگیر کردیم و تحویل ایران دادیم.

وی افزود : ما از ایران خواسته ایم در این منطقه حضور داشته باشد؛ فکر می کنید چرا ما این اقدامات را انجام می دهیم، زیرا امنیت ایران، امنیت پاکستان است؛ ما هرگز نمی خواهیم ایران به دردسر بیفتد و هر لحظه که این تروریستها را پیدا کنیم، آنها را دستگیر کرده و تحویل ایران می دهیم .

شفقت سعید درباره اینکه پاکستان چه اقداماتی برای آزادی گروگانهای ایرانی از چنگال تروریستها انجام داده است؟ اظهار داشت : ما نمی دانیم این افراد کجا هستند؛ ما نیروهای خود را به جاههایی که احتمال می دادیم این تروریستها آنجا مخفی شده اند، اعزام کردیم، ولی این افراد را پیدا نکردند.

سفیر پاکستان مناطقی را که گروگانهای ایرانی توسط تروریستها به آنجا منتقل شده اند، صعب العبور دانست که تنها از طریق بالگرد امکان رفت و آمد به آن مناطق وجود دارد .

شفقت سعید درباره این سوال که آیا اختلافات شیعه و سنی در پاکستان وجود دارد؟ اظهار داشت: در پاکستان مناقشات شیعه و سنی وجود ندارد و سنی و شیعه در تمام ابعاد زندگی اجتماعی پاکستان حضور دارند و در نهادهای دولتی فعال هستند و همزیستی مسالمت آمیز با یکدیگر دارند.

وی خاطر نشان کرد : آنچه می توانم بگویم این است که شیعه و سنی در تشکیل کشور پاکستان سهم داشته اند و تفرقه و جدایی میان آنها وجود ندارد.

سفیر پاکستان در تهران خاطر نشان کرد : چالش جدی که در پاکستان وجود دارد؛ تروریسم و افراط گرایی است که تهدیدی برای همه کشورهای اسلامی به شمار می رود؛ این گروهها نه تنها شیعیان بلکه اهل سنت را نیز هدف حملات خود قرار می دهند، بنابراین باید با آگاهی و بررسی ریشه های آن، با استراتژی قوی با این معضل برخورد کرد؛ مشکل این گروهها، نحوه تفکر آنها است که فقط تفکر و ایدئولوژی خود را درست می دانند و در برابر، طرف مقابل را تکفیر می کنند، ما نیاز به نظام آموزشی قوی برای تغییر این دیدگاههای افراطی داریم.

ادامه دارد ... 

کد خبر 732891

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha