به گزارش خبرگزاری مهر، در سمت راست نقشه موقعیت اروپا و منطقه زندگی اقوام مورد آزمایش مشخص شده است و در سمت چپ آن ارتباط های ژنتیکی بین آنها نشان داده شده است.
این نقشه از نظر ساختاری به نقشه های زمین شناسی شباهت دارد و بیشترین تفاوت های ژنتیکی در نقشه بین اقوام شمال و اقوام جنوب به چشم می خورد. فضاهای داده شده به هر ملیت در نقشه به میزان اختلافات ژنتیکی بستگی دارد.
به گفته محققان در طول تاریخ سه دوره مهاجرت از قسمت جنوب به اروپا رخ داده است. 45 هزار سال پیش اولین نسل انسانهای نوین از قسمت جنوب پا به خاک اروپا نهادند. بعد از اتمام یخبندان در 23 هزار سال پیش، نسل دوم مهاجران از نواحی جنوبی به این قاره آمدند. نسل سوم مهاجرین کشاورزانی بودند که تکنولوژی کشاورزی را در 10هزار سال پیش وارد اروپا کردند.
زیست شناسان معتقدند که تفاوتهای زیاد نژادی می تواند نتیجه این سه دوره مهاجرت به اروپا باشد. در عین حال دو مرز ژنتیکی میان اروپاییها به چشم می خورد. یکی از آنها تمایز نژاد فنلاندی ها به بقیه اروپاست که به دلیل محدود بودن تعداد آنها در گذشته رخ داده است و دیگری فاصله بین نژاد ایتالیایی ها و بقیه اروپاست که به نظر می رسد به خاطر وجود رشته کوه های آلپ و عدم وجود جریان آزاد میان مردم این کشور و کشورهای دیگر مرز ژنتیکی ایجاد شده است.
بر اساس گزارش نیویورک تایمز، زیست شناسان با انجام آزمایش های مختلف ژنتیکی بر روی نمونه های ژنوم نسلهای مختلف و همچنین آزمایش مستقیم بر روی 2500 نفر از ساکنان کشورهای متفاوت اطلاعاتی به دست آوردند که با مقایسه نتایج این دو آزمایش ارتباط میان نسلهای مختلف را به دست آورده و بر اساس آن نقشه ژنتیکی را طراحی کردند.
نظر شما