به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري " مهر" وي گفت : مطهري براي بررسي وتحليل مسائل امروز زنان از ديدگاه اسلام، به استناد قرآن و روايات معصومين (ع) از يك چارچوب نظري استفاده مي كند كه بسيار مدبرانه و هوشمندانه طراحي شده است.
دكترخجسته افزود: ايشان اين چارچوب نظري را در" نظام حقوق زن دراسلام " بيان كرده است. اين چارچوب نظري دربسياري از موارد كار آمده بوده وازعهده حل مسائل خاص حوزه زنان به خوبي برآمده وبه سوالات ودغدغه هاي برخاسته از رويكردهاي فمينيستي پاسخ هاي شايسته اي داده است اما در بعضي موارد پاسخ هاي مطروحه فاقد استحكام و ثبات لازم است.
وي در ادامه ويژگي هاي نظام حقوقي طراحي شده استاد مطهري را در سه محور "برابري خلفت انسانها در نوع"، "تفاوت آنها در جنسيت"، "اصالت نظام خانواده" بيان كرده و گفت: مرحوم مطهري به استناد آيات و روايات ، خانواده و بقاي آن را اصل مي داند.
دكتر خجسته گفت: شهيد مطهري در چارچوب نظري خويش، زنان جامعه ايراني را به سه دسته تقسيم مي كند. هر چند كه وي فرصت نامگذاري براي گروه سوم را به دست نياورد، اما به استناد مقالات متعدد ايشان مي توان نام گروه سوم را " زن به عنوان يك انسان" نام گذاري كرد.
دو گروه ديگر عبارتند از : "زن به عنوان يك شي "، و "زن به عنوان يك شخص".
وي در پايان سخنان خود پس از توضيح اجمالي درباره سه گروه ياد شده ، گفت: استاد مطهري در اين چارچوب نظري ، استفاده از تقسيم بندي سه گانه فوق ، به ادبيات وكلام فمينيستي كه در دهه 1340 شمسي دارد حوزه كلام و معارف ديني شده بود به پاسخگويي پرداخته و سعي مي كند رويكرد عزتمدارانه اسلام درباره زنان را ضمن پاسخگويي به اين حوزه كلامي جديد، به سادگي و وضوح مطرح كند.
دكتر حسن خجسته عضو هيات علمي دانشكده صدا و سيما در همايش جهاني حكمت مطهر از ديدگاه شهيد مطهري مباني حقوق زن را تبيين نمود.
کد خبر 73408
نظر شما