به گزارش خبرنگار مهر، اکبر ترکان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در اجرای پروژه های ال.ان.جی ایران تغییری داده نشده است، خاطرنشان کرد: بحث انتقال گاز فازهای در نظر گرفته شده برای تولید ال.ان.جی از طریق خط لوله مطرح نیست اما کارشناسان معتقدند در حال حاضر توسعه ال.ان.جی در مقایسه با انتقال گاز از طریق خط لوله از صرفه اقتصادی کمتری برخوردار است.
وی افزود: پروژه های ال.ان.جی ایران اجرایی خواهد شد اما اگر بحث افزایش تولید گاز را در برنامه داشته باشیم، به دلیل گران بودن طرحهای ال.ان.جی ترجیح می دهیم تا خط لوله احداث کنیم .
بررسی افزایش قیمت سی.ان.جی
ترکان در ادامه درخصوص افزایش قیمت سی.ان.جی تصریح کرد: موضوع افزایش قیمت سی.ان.جی در شرکت ملی گاز در حال بررسی است و قرار شده قیمت پیشنهادی این شرکت در هیئت مدیره به تصویب برسد.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه شرکت ملی گاز در حال طراحی مدل برای اقتصادی کردن جایگاههای سی.ان.جی است،اظهار داشت : بعد از مشخص شدن پیشنهاد شرکت ملی گاز درباره قیمت سی.ان.جی هیئت مدیره شرکت ملی نفت نیز نظر خود را اعلام خواهد کرد.
حضور شرکتهای خارجی
وی همچنین درباره حضور شرکتهای خارجی در پروژه های صنعت نفت ایران افزود: به نظر می رسد این شرکتها خواهان حضور در پروژه های نفت و گاز ایران هستند اما به دلیل فشارهای آمریکا ترجیح می دهند تظاهر کنند از حضور در پروژه های نفت و گاز ایران پشیمان شده اند.
پروژه خط لوله صلح برای هند و پاکستان حیاتی است
معاون امور برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت اجرای پروژه خط لوله صلح را برای هند و پاکستان وحتی چین بسیار مهم وحیاتی ارزیابی کرد و گفت: کشورهای هند و چین 40 درصد جمعیت جهان را تشکیل می دهند و به تازگی به جمع مصرف کنندگان اصلی انرژی پیوسته اند و این در حالی است که هر روز تقاضای آنها برای استفاده از انرژی افزایش پیدا می کند.
ترکان با تاکید بر اینکه این کشورها محتاج انرژی هستند ، تصریح کرد: هند یک قرارداد انرژی هسته ای دارد که در پارلمان آمریکا معطل مانده و برای حل این مساله گاهی اوقات ترجیح می دهد به تعهداتش به ایران پایبند نباشد.
نظر شما