۲۹ مرداد ۱۳۸۷، ۱۱:۰۸

معاون رئیس جمهور خبر داد:

بازگشت 70 نخبه برجسته به کشور

بازگشت 70 نخبه برجسته به کشور

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: 70 تن از نخبگان برجسته ایرانی که دارای مدرک دکتری هستند و در دوران دانشجویی افتخاراتی را کسب کرده اند به کشور بازگشته و در کسوت استادیار و استادیار پژوهشی در دانشگاهها مشغول به فعالیت شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر صادق واعظ زاده صبح امروز در نشست مطبوعاتی دومین همایش ملی نخبگان جوان به ارائه گزارشی از فعالیتهای بنیاد ملی نخبگان پرداخت و با بیان اینکه یکی از موفقیتهای بزرگ کشور جذب فارغ التحصیلان نخبه در داخل کشور است، گفت: در گذشته نگرانی های زیادی از عدم بازگشت نخبگان برجسته پس از اتمام تحصیل در خارج از کشور احساس می شد اما هم اکنون آمار دقیقی وجود دارد که از برجسته ترین نخبگان به کشور بازگشته اند و در داخل مشغول فعالیت علمی هستند.

وی اظهار داشت: 70 نفر نخبه ای که به کشور بازگشته اند می توانند با اعتبارات بنیاد به تعریف پروژه های پژوهشی بپردازند و امکانات مورد نیاز را از طریق بنیاد ملی نخبگان تهیه کنند. همچنین در همایش های علمی و داخل کشور شرکت داشته و از همکاران علمی خود در خارج از کشور برای همکاری پژوهشی دعوت کنند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: هر کدام از دانش آموختگان برگزیده که در داخل و خارج از کشور تحصیل می کنند و در دوره دانشجویی افتخاراتی چون رتبه های بالای آزمون های سراسری و المپیادهای بین المللی دارند می توانند در سه سال اول خدمت در پژوهشگاه ها و دانشگاه های کشور از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان استفاده کنند.

دو هزار نخبه تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان قرار گرفتند

وی در مورد پوشش نخبگان توسط بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد از برنامه ریزی فراتر رفته و در یک سال گذشته اقدامات خوبی انجام داده و به نتایج مشخصی رسیده است به طوری که در حال حاضر دو هزار نفر از دانشجویان نخبه و پر استعداد کشور که شامل برندگان المپیادهای بین المللی دانش آموزی و دانشجویی، رتبه های برتر آزمونهای سراسری، رتبه های برتر دانش آموخته کشور، برگزیدگان جشنواره های رازی و خوارزمی که افتخارات خود را طی 5 سال گذشته به دست آورده اند، تحت پوشش بنیاد قرار گرفته اند.

واعظ زاده افزود: بنیاد ملی نخبگان حمایت خود را از این افراد به صورت رفع دغدغه معیشتی زندگی انجام داده است. این دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی علاوه بر برخورداری از کمک هزینه تحصیلی، امکان مسافرتهای داخلی و خارجی برای شرکت در همایش های علمی را بدست آورده اند.

خدمت سربازی 800 نخبه مشمول در قالب پژوهش

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به سایر اقدامات صورت گرفته در بنیاد ملی نخبگان گفت: تاکنون بیش از 800 تن از نخبگان مشمول در قالب پروژه های پژوهشی خدمت سربازی خود را می گذرانند.

همچنین یک هزار طرح مشمول هدیه عمره مفرده بنیاد ملی نخبگان شدند که از این تعداد 300 نفر با تسهیلات بنیاد مشرف شدند.

وی اضافه کرد: همچنین تاکنون بیش از 250 تن از نخبگان جوان برای فرصت مطالعاتی در دانشگاه های خارج از کشور اعزام شده اند.

معاون رئیس جمهور افزود: تاکنون 170 نفر از نوآوران و مخترعان و پژوهشگرانی که در دانشگاه های معتبر کشور حائز رتبه های برتر شده اند انتخاب و در دومین همایش نخبگان جوان مورد حمایت قرار می گیرند. این حمایت در قالب پرداخت اعتبارات پژوهشی است که به وسیله آن نخبگان می توانند نوآوری و اختراع خود را کامل کرده و وارد مرحله تجاری سازی کنند.

واعظ زاده مساعدت به مراکز نخبه پروری را یکی دیگر از اقدامات بنیاد ملی نخبگان طی سال گذشته عنوان کرد و گفت: بنیاد از مراکزی که در ارتباط با نخبگان هستند و نخبگان در آنها مشغول به فعالیتند حمایت می کند به طوری که در یک سال گذشته 40 دانشگاه، پژوهشگاه و شرکت دولتی و غیر دولتی در این زمینه مورد حمایت بنیاد قرار گرفتند.

وی حمایتهای انجام شده توسط بنیاد ملی نخبگان را تاکنون 100 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: همچنین در یک سال گذشته بازدیدهای متعددی برای نخبگان ترتیب داده شد تا آنها با پیشرفت های کشور در حوزه های علمی و صنعتی آشنا شوند.



تصویب اساسنامه خانه نخبگان

رئیس بنیاد ملی نخبگان تصویب اساسنامه خانه نخبگان را یکی دیگر از اقدامات انجام شده توسط این بنیاد دانست و ابراز امیدواری کرد، با همکاری وزارت آموزش و پرورش ساختمان دارالفنون که به دستور ریاست جمهوری در اختیار بنیاد قرار گرفته برای استفاده خانه نخبگان فراهم شود.

تصویب ضوابط تاسیس دفاتر نخبگان استان

وی اضافه کرد: همچنین در سال گذشته ضوابط تاسیس دفاتر نخبگان استان نیز به تصویب رسید و بدین ترتیب اولین دفتر نخبگان استان دراستان فارس تاسیس می شود.

واعظ زاده تاسیس دفتری تحت عنوان ارتباط و هم اندیشی با نخبگان را یکی دیگر از دستاوردهای بنیاد ملی نخبگان در سال گذشته عنوان کرد و گفت: این دفتر برای برقراری ارتباط صمیمی با نخبگان داخل و نخبگان ایرانی خارج از کشور ایجاد شده است و در حال حاضر موفق شده است طرحی را برای فرصت مطالعاتی نخبگان و مسکن نخبگان تهیه کند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان یکی از مشکلات کشور را فراهم کردن امکانات و تسهیلات برای مخترعان دانست و گفت: در این زمینه توسط بنیاد ملی نخبگان طرحی ایجاد شده که با اجرای آن شناسایی مخترعانی که اختراع آنها از نوآوری و مبنای علمی برخوردار است انجام می شود و حمایت هایی نیز توسط بنیاد از این مخترعان برای تکمیل و توسعه اختراع و تجاری سازی صورت می گیرد.

وی با اشاره به دومین همایش ملی نخبگان جوان گفت: یک هزار تن از نخبگان جوان در این همایش که 5 و 6 شهریور برگزار می شود، شرکت می کنند. این افراد شامل برگزیدگان رتبه های برتر آزمون های سراسری، برگزیدگان دانش آموخته کشور، برگزیدگان المپیادهای علمی دانش آموزی و دانشجویی و برگزیدگان جشنواره های معتبر کشور می شوند.

معاون رئیس جمهور گفت: در دومین همایش ملی نخبگان جوان برنامه بی سابقه ای تدوین شده که بر اساس آن اعضای هیئت دولت در جمع نخبگان حضور پیدا می کنند تا ریاست جمهوری و نخبگان بدون واسطه مطالب پیرامون نخبگان را ارائه کنند.

به گزارش مهر، واعظ زاده درباره خصوصیات دومین همایش ملی نخبگان جوان گفت: امسال استادیاران پژوهشی جوان نیز در همایش ملی نخبگان جوان شرکت می کنند و نخبگان جوان با مسئولان نظام دیدار می کنند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان مشارکت دادن نخبگان در تدوین برنامه راهبردی بنیاد ملی نخبگان را یکی از برنامه های همایش دوم نخبگان جوان عنوان کرد و گفت: حمایت از نخبگان پیشکسوت نیز به زودی توسط بنیاد ملی نخبگان صورت می گیرد. از این رو ضوابط انتخاب نخبگان از میان استادان نمونه تدوین شده و بر اساس آن برگزیدگان انتخاب می شوند.

واعظ زاده برگزاری نشست های صمیمانه بین نخبگان و دست اندرکاران حوزه های فنی، علمی و اجرایی، نشست با چهره های برجسته کشور در حوزه های مختلف و نشست علم و دین را از دیگربرنامه های دومین همایش ملی نخبگان جوان عنوان کرد.

کد خبر 734670

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha