به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمود ملاباشی شب گذشته در مراسم افتتاحیه گردهمایی معاونان دانشجویی و فرهنگی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور با بیان این مطلب افزود: در سفرهای استانی و بازدیدهایی که از دانشگاهها انجام می شود مسائل متنوع سیاسی با نام خواسته های صنفی عنوان می شود اما پس از بررسی این مسائل متوجه می شویم که اینها خواست تشکل های دانشجویی است و جمع اکثریتی که در بازدیدها حضور پیدا می کنند فقط دغدغه مسائل صنفی را ندارند بلکه از مسائل حوزه های آموزشی و وضعیت پژوهشی نیز رنج می برند.
اعتراض دانشجویی به دلیل بدرفتاری مسئول خوابگاه
وی اضافه کرد: 40 روز پیش در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در یک خوابگاه دخترانه ایجاد نا آرامی شد، زمانی که موضوع بررسی شد پی بردیم که مسئول خوابگاه به دلیل اینکه دختر دانشجو 5 دقیقه از زمان تعیین شده دیرتر به خوابگاه مراجعه کرده است، با وی بدرفتاری کرده و دانشجو مورد بی حرمتی قرار گرفته و در پی آن هم خوابگاهی های این دانشجو معترض شده و خوابگاه به نا آرامی کشیده شده است. آیا این مشکل صنفی است یا سیاسی است و یا اینکه ناشی از بدرفتاری یک مسئول خوابگاه است.
معاون دانشجویی وزیر علوم با اشاره به موردی مشابه در دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی که حکایت از بدرفتاری مسئول خوابگاه با دانشجویان داشته است، خاطرنشان کرد: معاون فرهنگی وزیر علوم شورای تعامل و تبادل نظر دانشجو و دانشگاه را پیش بینی کرده و در برخی دانشگاهها نیز تشکیل شده و نتیجه نیز گرفته اند اما برخی از دانشگاهها عنوان می کنند که تشکیل این شورا نیز مانند شوراهای دیگر می شود و نسبت به آن سرد رفتار می کنند.
معاون دانشجویی وزیر علوم با تاکید بر تعامل مسئولان و مشارکت دانشجویان گفت: صداقت رفتاری و گفتاری کلید مهمی برای تعامل است و تدبیر مسئول دانشگاه است که بتواند شورای فرهنگی، شورای صنفی، جلسه با تشکل ها و کانون های دانشجویی را به اتاق فکر برای بهتر مدیریت کردن بر دانشگاه تبدیل کند.
ملاباشی خطاب به معاونان دانشجویی و فرهنگی دانشگاهها تاکید کرد: دانشجویان به طور امانت دست ما هستند بنابراین در مسائلی که حق آنها است باید با آنها مشورت شود. معاونان دانشگاهها در مجالس عبادی و در صف نماز جماعت حتما حضور پیدا کنند زیرا این حضور باعث حل شدن بسیاری از مسائل می شود و بسیاری از تبادلات با دانشجویان در همین فضاها انجام می شود.
دستور ایجاد شورای صنفی در دانشگاههای فاقد این شورا
وی با تاکید بر اینکه هر دانشگاهی که شورای صنفی دانشجویان در آن تشکیل نشده است باید سریعتر اقدام کند، گفت: هر چند که شورای صنفی گاهی دستاویز عده ای برای اجرای مقاصدشان شده است اما نبود شورای صنفی در یک دانشگاه عیبی بزرگ برای معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه است.
نظر شما