از زمان انفجار دفتر نخست وزیری در هشتم شهریور سال 1360 و شهادت محمد علی رجایی رئیس جمهور و محمد جواد باهنر نخست وزیر که نمونه ای از دولتمردان مردمی بودند، 2 تا 8 شهریور "هفته دولت" نام گرفته است .
هدف از این نامگذاری آشنایی هرچه بیشتر و بهتر اقشار مختلف مردم با فعالیتها و بستری برای بیان اهداف و برنامه های آینده دولت است .
هفته دولت، بستر و زمان مناسبی برای نمایش اقتدار و اعلام فعالیتها و دستاوردهای مثبتی است که نهادها و دستگاههای مختلف طی یک سال گذشته به دست آورده اند .
این هفته همچنین فرصتی برای شناخت نقاط ضعف و کارهای انجام نشده است تا در پی این شناخت، عوامل شناسایی، راهکارهای رفع آن برای ارتقای فعالیتها اتخاذ شود .
از جمله حوزه هایی که نیاز به توجه و رسیدگی مضاعف دارد، حوزه فرهنگ دینی است که با ضعفهایی همراه و رفع آنها نیازمند شناخت و تلاش گسترده برای رفع آنها است .
دین رکن جامعه اسلامی ایران است و داشتن جامعه ای دیندار نیازمند پرداخت همه جانبه و اصولی به مباحث و مبانی دینی در میان اقشارمختلف است .
خانواده و آموزش و پرورش در این میان نقش مهم و تعیین کننده ای دارند . آموزش و پرورش از دستگاههایی است که باید پرداخت به تربیت دینی را به صورت جدی مورد توجه قرار داده و برای تعمیق باورها و ارزشهای دینی و اخلاقی میان دانش آموزان ، با روشهای صحیح و تأثیرگذار به درستی فعالیت داشته باشد .
هفته دولت یکی از بهانه های و مناسبتهای مناسب برای توجه به حوزه های مختلف اجتماعی از جمله دین است، اگر چنانچه به بهانه هفته دولت، این امر از سوی مسئولان مورد توجه ویژه قرار گرفته و برای آن برنامه ریزیهایی صورت گیرد که سال آینده در هفته دولت نتایج و برآیند آنها بررسی و ارزیابی شوند، می توان انتظار داشت گامهای مثبت و سازنده ای در این عرصه برداشته شده و به یمن و برکت هفته دولت، اقدامات و فعالیتهایی که جهت اعتلای کشور صورت گرفته را به رخ کشید .
در حوزه های دیگر و به صورت ریز نیز چنین است، اگر دستگاهها بررسی موردی به مباحث و موضوعات مختلف مرتبط با فعالیت خود را طی هفته دولت موردبررسی قرار داده، هر سال حداقل یه مورد را در رأس امور داشته و برای خود مقرر کنند که سال آینده باید فعالیتی برای طرح و ارائه داشته باشند، شکوفایی و گسترش همه جانبه بیشتری را در ابعاد مختلف شاهد خواهیم بود .
هر سال طرحهای مختلفی به مناسبت هفته دولت به بهره برداری می رسند که بیشتر فعالیتهای عمرانی و امور زیرساختی را شامل میشوند و در جایگاه خود از ارزش بالایی برخوردار هستند اما فعالیتها و برنامه ای محتوایی در حوزه فرهنگ دینی که از مظلومترین حوزه ها است، نیازمند دقت و توجه بیشتری است .
شک نیست برای دستیابی به نتیجه مطلوب، دستگاهها باید تعامل و همکاری بیشتری داشته و با همفکری و همدلی، به دور از موازیکاری، در سطح گسترده اقدامات ارزشمند و ماندگاری داشته باشند .
نظر شما