به گزارش خبرگزاری مهر، مهندسان دانشگاه MIT به تازگی شیوه ای را برای خلق و نصب میکروباتریها ارائه کرده اند که در آینده ای نه چندان دور طیف وسیعی از سیستمهای الکترونیکی از آزمایشگاههای بر روی تراشه گرفته تا حسگرهای پزشکی قابل کاشت تنها به واسطه آنها فعال خواهند شد. این تیم تحقیقاتی جزئیات کامل پروژه تحقیقاتی خود که شامل ساخت و آزمایشات موفقیت آمیز دو سوم بخشهای مختلف چنین باتری بوده است را در تازه ترین شماره نشریه آکادمی ملی علوم منتشر کرده اند.
آنها گفته اند طرح تکمیلی این باتری هم اکنون در دست ساخت است. محققان این پروژه در یادداشتی نوشتند: تا آنجا که ما می دانیم این برای نخستین بار در تاریخ است که از چاپ میکروتماسها برای طراحی و ساخت الکترود میکروباتریها استفاده می شود. از آن گذشته مطمئن هستیم که برای نخستین بار در جهان است که از ویروس به عنوان مبنای اصلی کار استفاده می شود.
در این فرآیند از سیستمها و تجهیزات هزینه بر استفاده نشده است و تمامی مراحل نیز در دمای معمولی (دمای اتاق) انجام می شود. باتریها به صورت کلی شامل دو الکترود مخالف (آنود و کاتد) هستند که به واسطه یک الکترولیت از یکدیگر جدا می شوند در این پروژه محققان دانشگاه MIT آنود و الکترولیت منحصر به فردی تولید کرده اند.
به گزارش مهر، در نخستین مرحله تیم تحقیقاتی بر روی ماده ای تمیز و مشابه لاستیک یا کائوچو از تکنیک مرسوم لیتوگرافی نرم برای خلق الگوی ریز پستهایی استفاده کردند که تنها 4 تا 8 میلیمتر قطر دارند. در نوک این پستها چندین لایه از دو نوع پلیمر ریخته شده است که در تلفیق با هم همچون الکترولیت جامد و جداساز باتری عمل می کند. در ادامه نوبت به ویروسهایی می شود که به صورت خودکار بر روی لایه های پلیمری قرار گرفته و آنود نهایی را تشکیل می دهند. به نظر می رسد این باتری و محصولات مشابه آن با رسیدن به مرحله تولید انبوه و تجاری نوید دهنده خلق نسل خیره کننده ای از ریز تأمین کنندگان انرژی در آینده باشند.
نظر شما