عبدالحسین مختاباد سرپرست گروه موسیقی "رودکی" با بیان این مطلب در خصوص چرایی گران شدن قیمت بلیت در تالار وحدت به خبرنگار مهر گفت : هنرمند پاسخگوی چرایی گرانی بلیت کنسرت نیست و من هم معتقدم که پاسخ این سئوال را مسئولان باید بدهند چرا که این مسئله تنها مختص به تالار وحدت نیست بلکه مجموع تشکیلات برگزاری یک کنسرت را در برمی گیرد اما با همه این اوصاف به نظر من قیمت بلیت تالار وحدت نسبت به دیگر سالنها بالا نیست.
وی در ادامه با بیان اینکه هزینه برگزاری کنسرت نسبت به سال گذشته رشد تصاعدی داشته است افزود : میانگین قیمت بلیت صندلیهای تالار وحدت با توجه به ظرفیت پایینی که نسبت به سایر تالارها دارد بین 15 تا 25 هزار تومان است و این مبلغ در مقایسه با تالارهایی با ظرفیت بالا که صندلیهای خود را بین 25 تا 40 هزار تومان قیمتگذاری کرده اند واقعا اندک است.
مختاباد با اشاره به لزوم حمایت از حوزه فرهنگ افزود : واقعیت این است که دولت هیچ نقش حمایتی در حوزه موسیقی هنری ندارد و فقط تلاشهای شخصی خود هنرمند است که این نوع موسیقی تا کنون به فعالیت خود ادامه داده است. من به عنوان هنرمند هیچگاه احساس نکردم که اگر حمایتهای دولت نبود کارم پیش نمی رفت چرا که دولت و یا نهاد مسئول تنها کاری که می کند آثاری که قرار است روی صحنه ارائه شود را بررسی می کند و مجوز کنسرت را صادر می کند و پس از آن نقش نظارتی را به عهده می گیرد.
سرپرست گروه موسیقی "رودکی" در پاسخ به این سؤال که تالار وحدت محل حضور دانشجویان و قشر متوسط علاقمندان به فعالیتهای فرهنگی است آیا گرانی بلیت تالار باعث از دست دادن بخش عمده ای از مخاطب نمی شود گفت : یک خانواده دو نفری اگر در طول سال از سه برنامه موسیقی دیدن کند ممکن است معادل صد هزار تومان سبد هزینه های فرهنگی خود را پر کنند و حالا اگر همین خانواده یک شب برای تفریح بیرون بروند متوسط 15 هزارتومان هزینه خورد و خوراک می دهند خوب با این اوصاف آیا یک کنسرت به اندازه خرجهایی از این دست ارزش ندارد؟
وی افزود : بحث اقتصاد برای هنر بحثی جدی است که موجب ورشکستگی جامعه موسیقی شده است و متاسفانه نه دولت برای موسیقی جدی پول خرج می کند و نه مردم. این درحالی است که هنرمندی که قرار است سه شب کنسرت برگزار کند قطعا از سه ماه قبل اجرای کنسرت در حال تمرین است و باید علاوه بر سایرهزینه های کنسرت به هریک از این نوازنده ها نیز پول پرداخت کنند و حالا درنظر بگیرد که با درنظر گرفتن همه این هزینه ها ارگانهای مختلف از جمله شهرداری درصدی از فروش کنسرت را برمی دارند و تنها 30 درصد سهم گروه می شود.
مختاباد افزود : این در حالی است که درهمه جای دنیا برای برگزاری کنسرتها، دولت و شهرداری بارانه پرداخت می کنند اما در ایران نه تنها حمایتی صورت نمی گیرد بلکه درصدی هم به عنوان سهم دولت و مراکز دیگر کسر می شود اما در نهایت از همین جا عنوان می کنم که اگر هر شهروند و یا دانشجویی به دلیل مشکلات مالی از حضور در کنسرت گروه "رودکی" محروم مانده از جانب من به این کنسرت دعوت می شود.
کنسرت گروه رودکی به سرپرستی و خوانندگی عبدالحسین مختاباد از 6 تا 8 شهریور در تالار وجدت برگزار می شود.
نظر شما