به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري "مهر" وي گفت: استاد مطهري با علوم جديد با ديدي باز و خالي از تعصب برخورد مي كردند . ايشان به بعضي از نظريه هاي علمي كه در سطح كاربردي مطرح و مورد استفاده هستند كاري نداشتند ، اما به نظريه هايي كه با خلقت جهان يا انسان سروكار داشتند اعتنايي تمام داشته و بسياري از ادعاهايي را كه در سطوح بنيادي به صورت ظاهرا علمي ابراز مي شد فلسفي مي دانستند و با آنها برخورد فلسفي داشتند.
دكتر گلشني افزود: پس از ورود علم جديد به جهان اسلام عكس العمل هايي در مقابل آن به وجود آمد . برخي با آن مخالفند چرا كه با دين مخالفت دارد . برخي نيز علم جديد را پذيرفته و سعي در هماهنگي آن با قرآن و سنت نبوي كرده اند . حتي برخي ها مانند سيد احمد خان ،الهيات را براساس علم جديد بنا نهاده اند . مطهري ميان علم جديد و فلسفه تفاوت قائل بود به نظري وي علم به كشف طبيعت مي پردازد از اين حيث مطهري معتقد بود برهان نظم حداكثر به ما نشان مي دهد كه ناظم و صانعي وجود دارد و چيز ديگري به ما نمي گويد خطاي فيلسوفاني مانند هيوم در اين است كه فكر مي كنند برهان نظم فقط جنبه علمي دارد، در حالي كه برهان نظم هم جنبه علمي دارد و هم جنبه فلسفي و غفلت از اين دو جنبه موجب پديد آمدن مشكلاتي شده است.
دكتر گلشني در پايان سخنان خود برخي ديگر از مسائل علمي همچون تكامل دارويني ، اصالت روح، خلقت جهان و ارتباط آنها با علوم ديني را از منظر مطهري بر شمرده و درباره اصالت روح گفت: امروزه همه چيز را به فرايندهاي فيزيكي و شيميايي تقليل ميدهند ، امامطهري معتقد بود اين امور هر چند كه لازمند اما پس از طي مقدماتي بايد از آن استفاده كرد و يافته هاي علمي را بايد از باورهاي فلسفي كه پيرامون آن وجود دارد تفكيك كرد.
وي علت تعارضات ميان علم و دين را ناشي از دوگروه متدينان كژانديش ، و علماي علوم محض كه مفروضات مادي گرايانه خود را مبنا قرار داده اند دانست وافزود: ويژگي مهم مطهري كه متاسفانه درميان معاصران كمترمشاهد مي شود اين است كه وي همواره به دنبال مباني مباحث و مسائل بود.
همايش جهاني حكمت مطهر
مهدي گلشني : مطهري همواره به دنبال مباني مباحث و مسائل بود
دكتر مهدي گلشني رييس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي در همايش جهاني حكمت مطهر برخورد مطهري را با علوم جديد خالي از تعصب دانست.
کد خبر 73808
نظر شما