۴ شهریور ۱۳۸۷، ۲۰:۴۰

المشهدانی:

پارلمان عراق هیچگاه توافقنامه امنیتی با آمریکا را تصویب نمی کند

پارلمان عراق هیچگاه توافقنامه امنیتی با آمریکا را تصویب نمی کند

رئیس مجلس عراق گفت: پارلمان عراق توافقنامه امنیتی میان بغداد و واشنگتن را که هم اکنون بحث و گفتگو درباره آن در جریان است، هرگز تصویب نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، محمود المشهدانی در کنفرانس مطبوعاتی خود در شهر امان پایتخت اردن گفت: براساس برداشت من از موضع نمایندگان، اینچنین توافقنامه ای هرگز در پارلمان تصویب نخواهد شد.

وی افزود: در این لحظه که با شما صحبت می کنم، نه دولت عراق برای این توافقنامه آماده است و نه همه طیف های پارلمان عراق، مگر اندگی از آنها.

المشهدانی گفت: بنابراین معتقدم که این توافقنامه با دشواری بسیار زیادی روبرو خواهد شد و به طور قطع در پارلمان تصویب نخواهد شد.

المشهدانی گفت: کسانی که فکر می کنند، باقی ماندن نیروهای چند ملیتی به مصلحت است، راهکاری درخارج از چارچوب پارلمان نخواهند یافت اما درداخل پارلمان، مسئله پایان یافته است و این توافقنامه هرگز تصویب نخواهد شد.

وی افزود: کشوری که به استقلال کامل خود دست نیافته است نمی تواند توافقنامه ای را با یک کشور بزرگ مسلط بر جهان منعقد کند، زیرا نقصی درصلاحیت وجود دارد.

رئیس پارلمان عراق گفت: این توافقنامه برای نسل های آتی و آینده مهم است، بنابراین این شتاب برای چیست؟

کشورهای عراق و آمریکا هم اکنون درحال رایزنی برای امضای توافقنامه ای امنیتی هستند و بغداد بر ضرورت تدوین جدول زمانی برای خروج نیروهای آمریکایی ازعراق تاکید دارد.

نوری المالکی نخست وزیر عراق امروز تاکید کرد که کشورش هرگز توافقنامه ای را به زیان حاکمیت کامل خود امضا نخواهد کرد.

وی افزود: بغداد هرگونه توافقنامه یا معاهده را فقط برمبنای حفظ اصل حاکمیت کامل عراق و تدوین جدول زمانی خروج نیروهای خارجی از این کشور امضا خواهد کرد.

وی افزود: موضوع اعطای مصونیت (کاپیتولاسیون) از جمله مفاد لاینحل در توافقنامه امنیتی است و به اعتقاد عراق، اعطای مصونیت های نامحدود خواه به یک عراقی یا خارجی امکانپذیر نیست و مذاکرات بغداد و واشنگتن درباره ورود و خروج نیروهای خارجی، حضور این نیروها و وضعیت پاپگاه های آنها ادامه دارد.

به گزارش مهر، "نوری المالکی" نخست وزیرعراق و "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا ماه نوامبرسال2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری و دوستی طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی وامنیتی می شود، به امضا رساندند.

مراجع دینی، مردم و بیشتر گروههای سیاسی و نمایندگان ملت عراق با امضای توافقنامه امنیتی با آمریکا مخالف هستند. این توافقنامه که هم اکنون گفتگوهای محرمانه درباره آن در جریان است به آمریکاییها حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث پایگاههای نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.

کد خبر 738586

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha