به گزارش خبرگزاری مهر، در این هماندیشی میرصادق مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه حجاب و عفاف زنان ایرانی با عنوان ارائه بهترین عفت باید به جهان عرضه شود گفت: اسلام در مورد زن کرامت زیادی قائل شده است. مکتبهای غربی اصلا کرامت و ارزشی برای زن جز در تبلیغ کالاهای خود قائل نیستند و غرب جایگاه زن را به پستتر از حیوان تنزل داده است.
وی در ادامه اظهار داشت: مطالعه تاریخ حیات بشر در دورترین زمانها، همراه با نشانههای از تمسک همیشگی انسان به حفظ پاکی و احترام و عفت و پاکدامنی است. در عصر ارتباطات و تکنولوژی با واگذاری امور زندگی به رایانهها ودستیابی بشر به انرژیهای نوین، بیم آن می رود که انسان در گذر از زندگی سختی به روش مدرن و صنعتی، کم کم به جای اثرگذاری و موعظه فعال ، به سوی اثرپذیری و انفعال پیش میرود، به طوری که در بعضی مواقع ، هویت و مسئولیت خویش را به فراموشی میسپارد و همانند ابزاری در دست سامان دهندگان نظم نوین جهان درآید.
دکتر میرصادق در ادامه سخنان خود با اشاره و تأکید بر این که تنها دین نیست که ما را به عفاف و پاکدامنی فرا می خواند گفت: غیرت ، جوانمردی و کرامت نفسانی همگی انسان را به عفاف دعوت میکند. آفریدگار هستی قبل از تشریع دین و وضع قوانین ، فطرت انسان را به مواهبی عجین ساخته که زمینه ساز کارآمدی شریعتند. چنان که از عقل به عنوان حجت باطنی تعبیر می گردد و از فطرت به عنوان خمیرمایه توحید.
وی در پایان سخنان خود اظهار داشت: یکی از زمینههای عفاف و در عین حال از ثمرات آن که از اصلیترین موانع انحراف اخلاق شمرده میشود، احساس حیا و شرم و آزرم از کارهای زشت است. این حقیقت که شرم و آزرم ، مانع افسارگسیختگیهای نفس میشود و بازدارنده از بسیاری گناهان اجتماعی دیگر و سرآمد خوبیهاست. هرقدر این احساس شرم و آزرم در انسان بیشتر باشد، عفت او نیز بیشتر خواهد بود.
نظر شما