به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه ، روز پنجشنبه همایش صندوقهای سرمایه گذاری مشترک با حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، گروه مالی ایران، کارگزاریها، تحلیل گران مالی، مسوولان صندوق های سرمایه گذاری و جمعی از فعالان بازار سرمایه برگزار شد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به سابقه ایجاد صندوقها اشاره کرد و گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار از سال گذشته اقدام به تدوین مقررات مربوط به صندوقهای سرمایه گذاری کرد و تا پایان سال جلسات مستمری را با شرکت های کارگزاری که دارای مجوز فعالیت در بورس کالا بودند، برگزار شد. در پایان سال پنج صندوق موفق به اخذ مجوز اولیه شدند که در ابتدای سال شکل گرفتند. این در حالی است که تا کنون 13 صندوق مجوز پذیره نویسی اولیه را دریافت کردند که صندوق مجوز فعالیت گرفته و 11 صندوق فعالیت خود را آغاز کردند.
علی صالح آبادی با بیان اینکه هشت درخواست دیگر در دست بررسی است، افزود:صندوقهای سرمایه گذاری صرفا به کارگزاری ها تعلق نداشته و سازمان در قالب سبد گردان هم مجوز هایی را صادر می کند.
وی هدف اصلی از توسعه صندوقها را جذب سرمایه های سرگردان جامعه مطرح کرد و ادامه داد: سرمایه های مازاد زیادی در کشور وجود دارند که بسیاری از دارندگان این پس اندازهای خرد علاقه مند به سرمایه گذاری در بورس هستند، اما زمان خرید، فروش و نوع سهم از مهم ترین مواردی است که هر سرمایه گذاری باید نسبت به آن اطلاع کامل داشته باشد.
وی نتیجه گیری کرد: این صندوقها امکان سرمایه گذاری را برای افرادی که فرصت سرمایه گذاری را ندارند، مناسب است. این در حالی است که بازار ما هم نیازمند نقدینگی جدید است و اصل 44 هم بر این مساله تاکید دارد. بنابراین باید نقدینگی لازم برای بازار تجهیز شود، که بهترین راه تجهیز منابع از طریق همین صندوق ها است و سازمان تلاش می کند تا صندوقهای سرمایه گذاری را گسترش دهد.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار یکی دیگر از مزیتهای وجود صندوقهای سرمایه گذاری را اعمال مدیریت حرفه ای بر سرمایه دانست و گفت: کاهش هزینه های سرمایه گذاری، کاهش ریسک و تضمین نقدشوندگی صندوقها از مهم ترین مزیتهای این صندوقها هستند. البته باید برای این کار فرهنگ سازی های لازم صورت بگیرد و مزایای آنها بیشتر تبیین شود. برای مثال می توان صندوقهایی با کارکردهای متفاوت و روش های متفاوت طراحی کرد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در نظر داریم تا کارمزدهای فعلی سازمان را برای صندوقها را کاهش دهیم تا جذابیت بیشتری برای مردم ایجاد کند. به علاوه لایحه ای در مورد مسایل مالیاتی و شخصیت حقوقی صندوقهای سرمایه گذاری تنظیم شده است، چراکه این شخصیت حقوقی در قانون تجارت شناخته شده نیست.
وی با بیان اینکه طراحی صندوقهای زمین و مسکن کامل شده است، تصریح کرد: مقررات مربوط به این صندوقها به تصویب شورای عالی بورس رسیده و سپس در هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار بررسی شد.
صالح آبادی ادامه داد: این صندوقها حوزه جدیدی برای افرادی است که در نظر دارند تا از سوددهی بازار مسکن استفاده کنند. ساختار کلی این صندوق ها جمع آوری وجوه و اختصاص آن به ساخت پروژه های ساختمان است. این در حالی است که زمان لازم برای تکمیل پروژه در امیدنامه مشخص شده است. گواهی های سرمایه گذاری دست مردم باقی می ماند و این برگه ها در تابلوی جداگانه ای در بورس معامله می شود تا چنانچه فردی پیش از پایان دوره تصمیم به فروش بگیرد، این امکان برای وی فراهم باشد. البته در اواخر عمر پروژه معامله روی این برگه ها متوقف شده و پس از فروش ساختمان عایدی میان دارندگان گواهی نامه ها تقسیم می شود.
نظر شما