به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه القدس، رئیس کمیته فقه شورای عالی الازهر طی بیانیهای با رد این فتوا اظهار داشت: یکی از اهداف اسلام از روزه گرفتن درک گرسنگی و تشنگی است و این احساس باید وجود داشته باشد تا شخص از رنج فقرا و نیازمندان آگاه شود.
اما شورای امور دینی ترکیه در فتوای خود که نسخهای از آن را به مجمع مطالعات اسلامی الازهر ارسال کرده آورده است که درجه حرارت هوا در ماه رمضان امسال در ترکیه بسیار زیاد است و این کار مانع از گرسنگی و تشنگی نمیشود، بلکه احساس سختی آن را در طول ماه مبارک رمضان تا حدودی کاهش میدهد.
محمد پاریس مفتی منطقه آدانا در جنوب ترکیه تصریح کرد: این کار به حفظ جسم و تنظیم عملیات تغذیه کمک میکند و این چسب طبی تنها احساس گرسنگی شخص روزهدار را کاهش میدهد؛ بنابراین استفاده از آن مباح است و حتی مکروه یا حرام هم نیست.
گفته میشود که این چسب در عضله زده می شود و میزان آبی را که از بدن از دست میرود کاهش می دهد و احساس خستگی و گرسنگی را نیز میکاهد.
محمد رأفت عثمان عضو مجمع مطالعات اسلامی الازهر با اشاره به اینکه باید گروهی درباره این موضوع نظر دهند، تصریح کرد: مجمع اینک در حال بررسی موضوع است و تاکنون نظری درباره رد و یا اجازه آن صادر نکرده است. چرا که باید کمیته پزشکی و فقه اسلامی این موضوع را بررسی کنند.
وی با تأکید بر اینکه در فقه اسلامی هر چیزی که از طریق پوست و یا خون مانند آمپول و یا وسیلهای دیگری وارد بدن انسان شود، روزه را باطل میکند، گفت: در این چسب هنوز نمیدانیم آیا ماده ای وارد جسم می شود که انسان می تواند روزه را تحمل کند یا نه؟
اما احمد طه ریان رئیس کمیته فقه اسلامی شورای عالی الازهر با رد فتوای شورای امور دینی ترکیه و با تأکید بر اینکه استفاده از چسب طبی مانع از احساس گرسنگی و تشنگی میشود، یادآور شد: پس از این باید منتظر اختراع وسایلی برای خوردن و نوشیدن بدون دخالت دهان بود.
نظر شما